AcasăSOCIALPrimii români evacuați din Fâșia Gaza au ajuns în țară. Ciolacu: „Statul...

Primii români evacuați din Fâșia Gaza au ajuns în țară. Ciolacu: „Statul român nu lasă pe nimeni în urmă” – VIDEO

Avionul care a adus în țară un grup de cetățeni români și membri ai familiilor acestora, evacuați din Fâșia Gaza, a aterizat, miercuri seară târziu.

Premierul Marcel Ciolacu și ministrul de Externe, Luminița Odobescu, au revenit în România împreună cu cele 93 de persoane evacuate din Fâșia Gaza.

La bordul aeronavei s-au aflat și 36 de cetățeni ai Republicii Moldova evacuați, de asemenea, din Fâșia Gaza, și cărora MAE român le acordă sprijin în vederea repatrierii în Republica Moldova – s-a anunțat de la nivelul Palatului Victoria, într-un comunicat.

Cetățenii evacuați au ajuns în România la bordul unei curse speciale a companiei Tarom.

Ciolacu: „Este un semnal clar că statul român nu lasă pe nimeni în urmă”

Am fost în Egipt să îi aduc acasă, în siguranță, pe cetățenii români și familiile lor din Fâșia Gaza. Este un semnal clar că statul român nu lasă pe nimeni în urmă. Mulțumesc doamnei ministru de externe și tuturor instituțiilor statului român implicate în această misiune! Sunt recunoscător autorităților din Egipt, Israel, Qatar și SUA pentru contribuția semnificativă la evacuarea în siguranță a cetățenilor noștri.

Guvernul României va acționa în continuare până la aducerea în țară a ultimului român care vrea să revină din Fâșia Gaza”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Șeful Guvernului a mai precizat că „cetățenii români și familiile lor vor fi sprijinite în continuare de Guvern pentru a ajunge la familiile extinse si a se integra în societatea românească, decizii în acest sens urmând să fie luate în ședința de mâine a Executivului”.

De la Palatul Victoria s-a mai anunțat, în același comunicat, că MAE continuă dialogul cu autoritățile israeliene și egiptene „în vederea facilitării evacuării și a celorlalți cetățeni, în funcție de evoluțiile din teren și de acordul părților implicate”.

De asemenea, o echipă consulară mobilă a Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză, dotată cu mijloace mobile de acordare a asistenței consulare, rămâne disponibilă în zona punctului de trecere Rafah pentru a oferi asistență consulară în continuare.

author avatar
Andrei Coman
235 afisari

6 COMENTARII

 1. „Este un semnal clar că statul român nu lasă pe nimeni în urmă” Ai grija covrigarule sa nu iti creasca nasul precum lui Pinocchio.

 2. ” Statul român nu lasă pe nimeni în urmă ”
  Magistrală sintagma aceasta emisă de un român incapabil de gândire rațională.
  Normal că statul român nu lasă pe nimeni în urmă, atât timp cât e întotdeauna doar pe ultimul loc.
  🤣🤣🤣🤣🤣!

 3. Nu am văzut vreun interviu cu un roman get-beget care a fost repatriat. Doar arabi palestinieni cu dubla cetățenie.

 4. Au adus teroristi in tara. Si nubaratau deloc ca si cum ar fi indurat ceva pe acolo, toti aranjati, bine imbracati.
  Ciolacu vrea sa ne umple de teroristi au ceva cu noi, adevaratii romani

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri