AcasăSOCIALPrimele imagini cu românii care au reușit să iasă din Gaza. MAE:...

Primele imagini cu românii care au reușit să iasă din Gaza. MAE: „Cetățenii evacuați urmează să ajungă în România prin intermediul unor zboruri speciale” – FOTO

Au fost făcute publice primele imagini cu cetățenii români și familiile lor care au reușit să iasă din Fâșia Gaza.

Primii români care au ieșit din Fâșia Gaza prin punctul de frontieră Rafah (Republica Arabă Egipt) se află pe teritoriul egiptean.

Urmează să ajungă în România prin intermediul unor zboruri speciale

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a făcut publice primele imagini cu românii evacuați din Fâșia Gaza. Fotografiile au fost postate pe pagina de Facebook a MAE. Cetățenii evacuați urmează să ajungă în România prin intermediul unor zboruri speciale – anunță Ministerul.

Un număr de 93 de cetățeni români și membri de familie ai acestora au ieșit din Fâșia Gaza prin punctul de frontieră Rafah (Republica Arabă Egipt) și se află pe teritoriul egiptean, în drum spre Cairo.

Cei 93 de cetățeni români și familiile acestora au fost preluați din punctul de trecere a frontierei Rafah de către reprezentanții Ambasadei României în R.A. Egipt și sunt însoțiți până la Cairo de către o echipă mobilă din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză a MAE.

Cetățenii evacuați urmează să ajungă în România prin intermediul unor zboruri speciale.
MAE continuă dialogul cu autoritățile israeliene și egiptene în vederea facilitării evacuării și a celorlalți cetățeni, în funcție de evoluțiile din teren și de acordul părților implicate. Totodată, o echipă consulară mobilă a Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză, dotată cu mijloace mobile de acordare a asistenței consulare, rămâne disponibilă în zona punctului de trecere Rafah pentru a oferi asistență consulară în continuare”, transmite, miercuri, Ministerul român de Externe.

MAE subliniază că „situația de securitate din regiune se menține complexă și volatilă, ceea ce implică adaptarea constantă a planurilor de evacuare, în funcție de factorii din teren, astfel încât siguranța persoanelor evacuate să nu fie pusă în pericol”.

author avatar
Andrei Coman
191 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri