AcasăSOCIALPrimarul Nicușor Dan: În ultima săptămână nu au existat problemele de căldură...

Primarul Nicușor Dan: În ultima săptămână nu au existat problemele de căldură la Matei Balș – VIDEO

Primarul Nicușor Dan: În ultima săptămână nu au existat problemele de căldură la Matei Balș - VIDEO (foto: Facebook)

În așteptarea concluziilor specialiștilor cu privire la cauzele care au dus la incendiul violent de la ”Matei Balș”, în urma căruia au murit patru oameni, primarul Capitalei a susținut că nu ar fi fost probleme cu căldura la spitalul amintit.

”Pentru că a fost o speculație de presă cu privire la căldura din Spitalul Matei Balș, vreau să fiu foarte clar – am discutat atât cu Termoenergetica, cât și cu call center-ul (…). În ultima săptămână – deci inclusiv în noaptea asta – nu au existat problemele de căldură la ”Matei Balș”, nici la blocurile din jur”, a declarat edilul Nicușor Dan, într-o ședință derulată vineri la Primăria Capitalei.

Vă amintim că televiziunile de știri au vehiculat ipoteza că focul ar fi putut izbucni de la o aerotermă.

Comandatul intervenției: Au fost afectate patru saloane

Alerta s-a dat cu puțin după ora 5. Din câte a precizat comandatul intervenției de la ”Matei Balș”, colonelul Orlando Șchiopu, primul echipaj de pompieri a ajuns la fața locului în opt minute. ”Primul apel a intrat în specială la ora 05:05. Primul echipaj de pompieri a ajuns la 05:13, după 8 minute, a constatat că ardea cu flacără deschisă la parterul clădirii, pe o suprafață de circa 100-120 mp. Au fost afectate patru saloane, era o ardere generalizată, cu degajări mari de fum și cu posibilități reale de extindere la etajul 1 pe fațadă.

Am intervenit atât din exterior cât și din interior, s-au instituit echipe de căutare-salvare, concomitent cu echipele de localizare și lichidare a incendiului. Am reușit să lichidăm incendiul și să evacuăm personalul atât de la etajele superioare cât și de la parterul clădirii”, a anunțat, de la fața locului, colonelul Șchiopu.

Zeci de pacienți au fost transferați la mai multe spitale, după incendiul de la ”Matei Balș”. VEZI AICI.