AcasăSOCIALPrimarul Nicușor Dan, ”impresionat” după prima săptămână de "Vacanță activă în București"...

Primarul Nicușor Dan, ”impresionat” după prima săptămână de „Vacanță activă în București” – GALERIE FOTO

Primarul Nicușor Dan, ”impresionat” după prima săptămână de "Vacanță activă în București" - GALERIE FOTO (sursa foto: facebook)

Inițiativa venită din direcția Primăriei Bucureștilor, drept soluție pentru părinții care nu prea aveau cu cine să-și lase copiii, pe durata vacanței, a adus bucurii pentru sute de micuți înscriși în programul ”Vacanță activă în București”.

O primă parte a intervalului destinat acestui program a trecut, astfel că primarul Nicușor Dan a prezentat ”roadele” inițiativei. ”O adevărată bucurie pentru copii a fost prima săptămână de „Vacanță activă în București”.

Sport și dans, muzică și desen, jocuri interactive și experimente științifice. Peste 800 de copii s-au bucurat de toate aceste distracții. Eu recunosc faptul că am fost impresionat când am văzut imaginile de mai jos”, sună mesajul pe care l-a postat edilul Capitalei, duminică dimineață, pe pagina sa de Facebook, alături de peste 20 de fotografii cu micuții surprinși în timpul diferitelor activități pregătite pentru ei.

Inițiativa continuă, așadar, și săptămâna viitoare. ”Mai avem încă o săptămână plină de surprize pentru cei mici și sper să fim de ajutor în continuare pentru părinți”, adaugă Nicușor Dan.

Jocuri creative, spectacole, dar și exerciții de dezvoltare personală

Pentru programul pregătit de Primăria Capitalei, destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 12 ani, pe care părinții – aflați la serviciu, fără opțiunea telemuncii – nu aveau cu cine să îi lase, în perioada 12 – 23 aprilie, intervalul de vacanță suplimentară față de vacanța școlară inițială, au fost puse gratuit la dispoziția celor mici cinci spaţii pentru aproximativ 1.200 de copii. Între ele Muzeul Copiilor, hub-ul educațional Proedus de la AFI Cotroceni, Opera Comică pentru Copii și sediul Corului Național de Cameră Madrigal. Părinții care au dorit

”Copiii vor beneficia de supraveghere din partea personalului specializat, de activități educaționale – jocuri creative, vizionarea de spectacole, lucru manual, exerciții de dezvoltare personală și vor fi implicați în diverse activități artistice la care vor participa actori profesioniști din sectorul public şi privat.

Pentru a respecta măsurile de protecție anti-COVID-19, aceștia vor fi împărțiți în grupe mici, cu asigurarea distanțării necesare, iar cei cu vârsta de peste 5 ani vor purta obligatoriu mască. Menționăm faptul că fiecare dintre locații dispune de spații generoase, astfel să încât să fie asigurat un perimetru de 5 mp/copil, pentru a evita aglomerarea.

Spațiile vor fi dezinfectate atât la finalul fiecărui interval, cât și la sfârșitul zilei prin nebulizare. De asemenea, materialele care sunt folosite în activitățile copiilor vor fi dezinfectate periodic”, transmitea Primăria Capitalei, zilele trecute, într-un comunicat. Înscrierile în acest program s-au făcut începând cu 5 aprilie.

132 afisari
Zenville

Ultimele știri

Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!

Cireşele de import, desigur, arată delicios pe tarabă, dar pofticioşii doar le privesc deocamdată, din cauza preţului.Vestea bună este că în două săptămâni vor...

Teribilism fără margini. Tânăr filmat când era tras de o mașină, pe o saltea/Imaginile, în atenția polițiștilor – VIDEO

Teribilism al unor tineri, în Baia Mare. Imaginile filmate în plină stradă, cu „aventura” care s-a vrut a fi fost distractivă, dar care ar...
proger