AcasăSOCIALPrimăria din Piatra Neamț taie sute de pomi fructiferi, pe motiv că...

Primăria din Piatra Neamț taie sute de pomi fructiferi, pe motiv că „pătează aleile”. Ce se va pune în locul lor

(sursa foto: agrointel.ro)

Primăria Piatra Neamț va tăia sute de pomi fructiferi din oraş. Motivul invocat fiind că aceștia „pătează aleile și nu numai”, din câte a anunțat edilul. Primarul municipiului a anunțat cu ce vor fi înlocuiți cei peste 200 de pomi fructiferi – și anume cu arbori ornamentali.

„Înfrumusețăm orașul cu peste 1900 de arbori ornamentali”, a transmis, recent, primarul Andrei Carabelea, într-un mesaj postat pe Facebook.

Primar: O să ne bucurăm de mai mult verde și de trotuare mai curate

De la edilul orașului s-a aflat că 225 de astfel de pomi urmează să fie tăiați, iar în locul lor vor fi plantați 1978 de arbori ornamentali, considerați a fi „mult mai potriviți pentru spațiile verzi din oraș decât pomii fructiferi”. Printre ei, tei argintiu, chiparos albastru și arțar japonez.

Sunt cu gândul la natură de când mă știu. Până acum câțiva ani, am materializat grija față de mediu prin acțiuni de ecologizare și plantare. De când sunt primar, în deciziile administrative mă gândesc mereu și la cum putem să-i facem bine naturii – sau, cel puțin, la cum să nu-i facem rău.

Zilele acestea în orașul nostru se taie câteva sute de pomi fructiferi. Mai exact, 225 de astfel de arbori care pătează aleile și nu numai. Iar în locul lor vom planta 1978 de arbori ornamentali, ținând cont de regulile de estetică urbană. Specii de copaci adaptate climatului zonei, care vor crește frumos, mult mai potriviți pentru spațiile verzi din oraș decât pomii fructiferi. Vom avea tei argintiu, frasin, chiparos albastru, zadă, pin, mesteacăn argintiu, chiparos, ienupăr sau arțar japonez.

O să ne bucurăm cu toții de mai mult verde, de un aer mai puțin poluat și de trotuare mai curate. Piatra-Neamț va fi mai verde, nu doar cu numele, ci pe fiecare stradă unde plantăm acești copaci”, a mai transmis primarul Carabelea în mesajul postat luni, 27 martie.

Se invocă faptul că fructele pătează trotuarele

De altfel, la aceeași dată, pe pagina de Facebook Municipiul Piatra-Neamț, a Primăriei municipiului, se anunța, într-un mesaj ce făcea referire la acțiunea de plantarea a arborilor ornamentali, că: „Pomii fructiferi nu sunt specii potrivite pentru spațiile verzi din oraș și din cauza fructelor, care pătează trotuarele în perioada apariției lor, creând disconfort trecătorilor.

Vor fi tăiați 225 de pomi fructiferi, dar în locul lor vor fi plantați 1978 de arbori ornamentali”.


author avatar
Andrei Coman
406 afisari

7 COMENTARII

  1. Primar cu creierul spalat de sinagoga satanei ! Criminalii astia distrug tot ce ar putea salva de la moarte milioane de oameni. Au taiat paduri întregi ( în toata Lumea ) de pini ( pin sylvestre ) ptr.ca oamenii sa nu se mai trateze gratuit ( antidot vaxx, si altele), au asasinat sute de milioane de pasari si animale, au asasinat pamânturile prin pesticide si insecticide, au folosit ( si folosesc ) armele HAARP care provoaca secete, cutremure, inundatii, etc.etc..

    Bai, primarule criminal, sluga platita de dusmanii lui HRISTOS, pune mâna si citeste Adevarul si respecta Natura ( creatia lui DUMNEZEU ), nu taia copacii fructiferi si nici alti copaci ! Copacii împiedica propagarea undelor electromagnetice ( nocive ptr.sanatate ),
    si alte multe avantaje…..

    Fratilor,

    Tràim vremuri f.tulburi…..sute de milioane de hectare de padure sunt rase, copacii din parcuri de asemenea…..în toata Lumea…..de catre slugile întunericului !

  2. arborele Iudei este un arbore exotic de circa 10 m,
    din familia leguminoaselor, originar din sudul Europei și vestul Asiei,
    cultivat ca plantă ornamentală în România,
    ale cărei flori roz apar în buchete pe trunchi și pe ramuri.

  3. Primar de KAKAT!
    Taie pomii fructíferi,si planteaza porcárii ornamentale,precum in tot vestul european!
    Acolo nu poti vedea pe strada,nici macar in parcuri,un már,pár,sau un nuc…niciodata!
    Doar copaci ornamentali de rahat,ce te distrug primavara cu polenul lor!
    Ordin de la m ue, Bruxelles,sediul central satanist!
    De máini scurte si ráie la kur,sa aibá parte aceastá mizerie umaná,pseudo primar de doi bani!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...
proger