AcasăSOCIALPrimă de Sărbători de 3.000 lei. Angajaţii români care primesc bani pentru...

Primă de Sărbători de 3.000 lei. Angajaţii români care primesc bani pentru carne de porc şi cozonaci

Guvernul a impus măsuri de austeritate, în România, dar există o serie de angajaţi ce vor primi sume consistente înainte de Sărbătorile de iarnă.

Producătorii au anunțat deja o scumpire de până la 15%, în preajma sărbătorilor, la carnea de porc. Se va scumpi şi făina, uleiul, zahărul, dar şi multe specialităţi pentru masa de Crăciun.

Primă de 3.000 lei

Angajaţii de la CE Oltenia vor primi, conform contractului colectiv de muncă, o primă de 3.000 de lei, de Crăciun 2023.

Fiind o înțelege negociată între părți, prima nu ar trebui să fie afectată de alte prevderi legale. În ciuda acestui lucru forța legii leste mai mare și ar trebui să prevaleze în fața unei înțelegeri între părți.

Ar mai exista varianta ca prima de Crăciun să fie inclusă pe final de an în salariul de bază și să nu se piardă.

Carne de porc, scumpă din import

Specialiştii anticipează că vom avea cele mai scumpe Sărbători de iarnă din ultimii 30 de ani. Preţul pentru un kilogram de carne de porc s-ar putea dubla!

80% din carnea de porc este importată, iar ministrul Agriculturii își dorește ca, pe viitor, românii să nu mai cumpere carne provenită din alte țări.

Producătorii anunță prețuri aproape duble pentru kilogramul de carne de porc, scumpirea fiind cauzată în mare parte de facturile la energie, dar şi anul dezastruos din agricultură.

author avatar
Andrei Ștefan
12.176 afisari

8 COMENTARII

  1. ACESTI ANGAJATI DE LA CEO ERAU OBISNUITI CU PRIMA DE PASTI ,PRIMA DE ZIUA MINERULUI(ENERGETICIANULUI),PRIMA DE MURATURI,PRIMA DE CRACIUN(PENTRU PORC),NU STIU CE SUMA DE MOS CRACIUN PENTRU COPII,TICHETE DE VACANTA DE 3000 DE LEI,COTA DE CARBUNE PENTRU IARNA SI MULTE ALTELE.ACUM VOR SAIASA LA PENSIE LA 52 DE ANI,DACA SE POATE SI NU STIU CATE SALARII LA IESIREA LA PENSIE.DACA S-ar PUTEA SA IASA CU O PENSIE SPECIALA LA 40 DE ANI SI DACA S-AR PUTEA SI VREO 50 DE SALARII COMPENSATORII.NISTE NESIMTITI.LA MUNCA NU LA INTINS MANA!!!

      • Din 01.01.2026 nu va mai fi nevoie de acești angajați pentru că România nu mai are voie să producă energie din cărbune. Atunci vor fi toți șomeri și vor lua șomaj de la statul român care va și importa o mare parte din energia electrică de care va avea nevoie, dacă va mai avea nevoie, pentru că atunci când energia electrică este foarte scumpă, industria migrează spre zone cu energie mai ieftină.
        Toți idioții s-au obișnuit să numească bugetari pe cei care lucrează pentru companii aparținând încă statului român. Companii care plătesc TOATE IMPOZITELE IN ROMÂNIA, spre deosebire de corporațiile străine. Contrar credinței tâmpite că acești oameni sunt bugetari, va informez că nu sunt plătiți din bani de la bugetul statului, ci din încasările pe care la fac aceste întreprinderi de stat din vânzarea produsului obținut. Dar cum spuneam, corporatiștii ăștia care lucrează pentru companii străine și produc … mătreață (cele mai multe), trăiesc din vânzarea unor produse către ceilalți cetățeni, nu producând ceva care se exportă. Când ceilalți vor rămâne fără locuri de munca, și corporatiștii care lucrează acum pentru corporații „o vor duce foarte bine” că nu va mai avea cine sa cumpere rahatul pe care ei îl vând. Dar, până atunci, puteți să-i înjurați. Mai aveți doi ani!

  2. Àstia care comentati de mineri de ce nu và duceti in cariere sà lucrati in nàmoale si ploi ,nu stiti decit sà vorbiti un nestintà de cauzà,iar bani de muràturi si de porc nu se dau nu mai aberati ce nu stiti

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri