AcasăSOCIALPrețurile uriașe la gaze și la electricitate, menținute de UE pentru reducerea...

Prețurile uriașe la gaze și la electricitate, menținute de UE pentru reducerea consumului

Avertismentul Fondului Monetar Internațional pentru guvernele europene, în care le cere stoparea subvențiilor pentru a-i obliga pe cetățeni să reducă drastic consumul, dezvăluie, de fapt, scopul acestei crize artificiale. Totul se leagă de Green Deal, mai ales că explozia prețurilor la gaze și la energie a început încă de anul trecut, fără nicio legătură cu sancțiunile impuse Federației Ruse. 

Că vrem sau nu să acceptăm, criza energiei, care a provocat și crizele alimentare și economice, are ca punct de plecare și continuitate, evident, planul aberant Green Deal, de reducere forțată și nerealistă a emisiilor de carbon, pe fondul schimbărilor climatice, asupra cărora nici oamenii de știință nu au ajuns la un consens. O reducere benevolă a consumului de energie și de carburanți nu era sustenabilă, dovadă fiind și reacția de respingere a statelor la solicitarea Comisiei Europene de diminuare a consumului de gaz cu 15%, reacție atenuată prin mulțimea de excepții votate ulterior.

Deși în planurile de economisire a energiei Comisia Europeană amintește suspect de des despre faptul că populația nu va fi afectată, iată că, încă din toamna anului trecut, principala victimă a exploziei prețurilor la energie și la gaze a fost chiar populația, care s-a confruntat cu o inflație a cărui creștere nu se mai poate opri. Ce a generat această criză niciun analist nu a știut să răspundă. În toamna anului trecut, pe plan mondial nu s-a produs nicio diminuare a producției de energie sau de gaze, iar reluarea activităților după pandemie nu poate fi o explicație sustenabilă, dat fiind că sursele de producere a energiei și a gazelor erau aceleași de dinainte de 2020 sau poate chiar mai multe. În fapt, a avut loc un atac speculativ al piețelor, la care au participat toți, de la producători, până la furnizori și traderi, cu acordul tacit al celor aflați la cârma Comisiei Europene. Și asta pentru că o creștere fulminantă a prețurilor aducea cu sine și o scădere dramatică a consumului.

Politica țapului ispășitor

Încercarea de a da vina pe Federația Rusă, chiar de la sfârșitul lunii februarie, când a început conflictul din Ucraina, a fost una extrem de penibilă. Și asta pentru că luni de zile după începerea conflictului livrările de gaze, cărbune și energie nu au fost perturbate. Mai mult, ulterior, sancțiunile impuse Rusiei, care au presupus sacrificarea economiei și populației europene, s-au dovedit total ineficiente în slăbirea capacității Federației Ruse de a continua războiul din Ucraina. În fapt, la resursele pe care le are Rusia, era un infantilism absolut să crezi că o vei pedepsi prin acțiuni de tip kamikaze, îndreptate împotriva propriilor economii din UE. Chiar și acum, când toată lumea își dă seama de inutilitatea sancțiunilor și dezastrul pe care îl provoacă în Europa, nimeni nu pare să dea înapoi. Ci doar se acutizează discursul în care Federația Rusă este vinovată de prăbușirea economică a Uniunii Europene. Semn că scopul real este altul.

FMI intervine

Probabil de comun acord cu Comisia Europeană, Fondul Monetar Internațional a cerut sistarea subvențiilor la energie și la combustibili pentru populație. ”Guvernele nu pot împiedica pierderea venitului național real care rezultă din șocul condițiilor comerciale. Acestea ar trebui să permită ca întreaga creștere a costurilor combustibililor să se transfere către utilizatorii finali pentru a încuraja economisirea energiei și renunțarea la combustibilii fosili”, a transmis FMI. Instituția financiară a cerut guvernelor din UE să ”să treacă în mod decisiv de la măsuri de amploare la politici de ajutorare specifice”, adică să sprijine doar gospodăriile mai sărace care sunt cele mai vulnerabile la creșterea prețurilor. Ce înseamnă acest lucru? Un dezastru general și un pas uriaș în sărăcirea întregii populații europene. Practic, cetățenii din UE vor mai avea bani doar pentru a-și asigura un minim al subzistenței, următorul pas fiind spațiile mari, comune, încălzite, în care să fie înghesuiți, la grămadă, oamenii, cum propunea Germania, și rații stricte de hrană pentru toată lumea.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
1.397 afisari

7 COMENTARII

  1. Aaaaa, pai de ce n-ati spus asa ? E vorba de facut foarte multi bani, n-are absolut nicio legatura cu green pizdealul. Ca niciun om sanatos la cap nu o sa renunte la confort. Si uite asa se sifoneaza toate economiile oamenilor!

    • Tot de, a început acum doi ani prin scamatorii numita covid, care a hipnotizat mi-l de oameni, are legătură cu haituirea societății moderne, învățată cu confort și bunăstare, lucruri ce trebuie anulate în noua dezordine mondiala, suntem prea mulți pe planeta, iar pe uni reptilieni îi deranjează rău asta

  2. Iar Green Deal nu are nimic cu natura ci cu înlănțuirea noastră și prin sărăcire.
    Cei ce conduc lumea mînjesc tot ce bun și frumos. Prin CAP-uri au îndepărtat revenirea la lucratul în devălmășie a pămîntului, la proprietatea comună a hotarului satului. Astfel de proprietate face fără putință înstrăinarea nici măcar a unei palme de pămînt.

  3. Constantinesculeeeeeeeee, tu care le stii pe toate, spuneeeeeeee , spumeeeeee …

  4. NISTE GUNOAIE ORDINARE CARE TREBUIE SA ACOPERE NISTE GAURI
    FINANCIARE URIASE ,DACA SE POATE SI PROFIT CAT MAI MARE ,A SE
    VEDEA COMPANII DIN ENERGIE SI BANCI ,ASTA SUB MASCA ENERGIEI
    VERZI ,TOTUL SPRE ,,BINELE” NOSTRU AL OAMENILOR DE RAND ,CACI
    SUNT ,,INGRIJORATI” DE VIATA NOASTRA ,CAND DE FAPT NICI LA BUCE
    NU II DOARE DE NOI .SUNT CURIOS UNDE COTIZEAZA LA NIVEL PLANETAR
    SI BIG PHARMA SI COMPANIILE DIN ENERGIE SI CATE OR MAI FI !

  5. DE CE MAI SUNT GUVERNE ?,DE CE AVEM PRESEDINTI ?,CE ROL MAI AU PARTIDELE SI PARLAMENTELE ?? DE CE MAI AVEM CONSTITUTIE CAND ALTII AU FACUT-O PRES LA INTRARE IN PARLAMENT ?,DACA ORDINILE VIN DE LA FMI !!!!!!!!!!,CAND UE NE VREA FLAMANZI !,INGHETATI SI SCLAVI !,DE CE AM INTRAT IN UE ??????????????.
    CAND URSULA SI GASCA DE TALHARI NE-AU VARAT PE GAT 120 MILIOANE DE VAXVACCINURI FARA NICI O EFICIENTA SI ATI PLATIT CA LA CURVE INAINTE 800 MILIOANE DE EURO
    NU TREBUIA SA FACETI ECONOMIE ??.
    GUVERNAREA TREBUIE SA FIE IN INTERESUL ROMANIEI SI AL ROMANILOR !,DACA V-ATI VANDUT STRAINILOR E TREABA VOASTRA SI JUSTITIEI ,DACA JUSTITIA MAI EXISTA !.
    L-ATI IMPUSCAT PE CEAUSESCU PENTRU UN RECHIZITORIU DE RAHAT FACUT PE GENUNCHI !,L-ATI ACUZAT DE GENOCID !,DAR CEEA CE FACETI VOI VANDUTII,TRADATORII IN ROMANIA ,CE-I ,NU-I GENOCID !,E DESTUL SA SE IA IN CALCUL DOAR CEI OMORATI IN CEI 2 ANI DE ASA ZISA PANDEMIE ,SUTELE DE MII DE BOLNAVI CRONICI LIPSITI DE ASISTENTA MEDICALA SI MEDICAMENTE SI ACUZATIILE VA TRIMIT IN FATA PLUTONULUI !!!.
    PLECATI DACA NU SUNTETI INSTARE SA GUVERNATI PENTRU ROMANIA SI ROMANI ,PLECATI LA STAPANII VOSTRI.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger