AcasăSOCIALPreţurile la mâncare din România l-au şocat până şi pe un american:...

Preţurile la mâncare din România l-au şocat până şi pe un american: „Mă mir că oamenii pot să trăiască din asemenea salarii mici”

Noi ştiam că mâncarea e scumpă în România, dar acum a venit şi un american să ne confirme acest lucru. Un tânăr din SUA a vizitat trei oraşe din ţara noastră – Bucureşti, Braşov şi Cluj – iar preţurile practicate la produsele alimentare şi la restaurante l-au şocat pe bărbat.

El a decis să viziteze Europa de Est împreună cu partenera sa.

Mii de euro pentru un burger, la Cluj

La Cluj, tânărul a luat cina în cel mai „exclusivist” restaurant din țară, cunoscut pentru faima sa obținută odată ce patronul a adăugat în meniu cel mai scump burger din lume, vândut la 6.200 de euro.

Jur că de când sunt eu n-am mai văzut așa ceva! Sunt prețuri pe care nu le-am văzut nicăieri în lume, iar eu chiar am umblat în țări scumpe, inclusiv în Singapore și Japonia.

Și nu dorm la două stele și nici nu mănânc pe bancă în parc, ci mi-am permis peste tot restaurante bune. Mâncarea la restaurantul din Cluj a fost foarte bună, da, nimic de zis, dar am lăsat cred că echivalentul a vreo 2.500 de dolari.

Și da, am mâncat, m-am îndopat, am și băut bine, dar parcă totuși a fost mult prea mult.

Apoi, m-am gândit că în România sunt milioane de oameni care trăiesc cu salariul minim de 400 de euro și mi-a fost rușine, m-am simțit ca un individ parvenit care aruncă cu banii când alții flămânzesc”, a povestit americanul, conform ziare.com.

Şi la supermarket e scump

Bărbatul s-a mulţumit să-şi cumpere mâncarea din supermarket, dar chiar şi preţurile de acolo l-au nemulţumit.

„Supermarketurile românești sunt cred că cele mai scumpe din Europa de Est. Prețuri mari, nejustificate, mă mir că oamenii pot să trăiască din asemenea salarii mici.

Iar lucrurile pare că nu s-au schimbat prea mult față de anii comunismului, mai ales că dacă mergi la țară sau într-un oraș mic vezi multă sărăcie.

În orașele mari în care spuneam că am fost, lucrurile stau puțin altfel, lumea pare că are mai mulți bani, sunt restaurante scumpe, luxoase”, a mai zis turistul american.

author avatar
Andrei Ștefan
534 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri