AcasăSOCIALPreţurile de la Mamaia au luat-o razna! Cât te costă să-ţi pui...

Preţurile de la Mamaia au luat-o razna! Cât te costă să-ţi pui cearşaful pe plajă: „Cu banii ăştia, închiriezi o cameră”

litoralMamaia revine în preferințele românilor. Cât costă un sejur pe litoralul românesc, la începutul lunii iunie

S-a scumpit şi aerul pe care-l respirăm şi pământul pe care stăm! O baie de soare te costă mai scump decît o bălăceală într-o piscină de fiţe, la un hotel de 5 stele.

De exemplu, un operator privat de plajă din Mamaia instituit o taxă de 200 de lei pentru cei care vor să stea astfel la soare.

Dacă nu plăteşti, întinzi prosopul în stradă, aproape

Prin contractele de concesionare a plajelor, un operator privat este obligat să lase 30% din suprafaţa sectorului concesionat la liber, pentru orice turist care vrea să stea la soare cu prosop sau cearşaf.

Lucru care, mai ales în vârf de sezon, nu se întâmplă deoarece operatorii privaţi îi determină pe turiştii care vor să stea pe prosop sau cearşaf să meargă în spatele zonei de şezlonguri sau în locuri mărginaşe.

Aşadar, pentru închirierea unui loc pentru cearșaf, cu mărime 1.4 x 2 metri, în fața șezlongurilor tariful este de 200 ron/zi sau 1500 euro/sezon.

ANPC ne trimite în camere

Autoritățile nu prea au ce să facă.

„Dacă cearşaful este aşezat în zona plajei cu destinaţie comercială închirierii de şezlonguri cu siguranţă poate percepe tarif.

E clar că vorbim de un tarif descurajator, mă gândesc că nimeni nu…. la banii ăștia mai bine îţi închiriezi o cameră de hotel”, a declarat Horia Constantinescu, şef ANPC.

Cum se apără operatorul privat?

„Plaja şi restaurantul complexului sunt destinate exclusiv rezidenţilor şi invitaţilor acestora.

Tariful solicitat pentru amplasarea cearşafurilor în alte zone decât cea alocată acestora este menit să descurajeze comportamentul clienţilor din afara complexului care se aşază cu cearşaful în faţa primului rând de umbrele, nu în zona alocată acestora, conform legii”, conform mesajului citat de ziare.com.

author avatar
Andreea Vlad
2.118 afisari

6 COMENTARII

  1. Cu banii de pe taxa de pus cearceaful pe plaja ma duc in Turcia, cu avion, cazare, masa si plaja incluse!