AcasăSOCIALPreţuri mari la Mamaia? Nicio problemă, românul se descurcă, la plajă. Brânza,...

Preţuri mari la Mamaia? Nicio problemă, românul se descurcă, la plajă. Brânza, salamul și berea în lăzi frigorifice

litoral

Aşa cum era de aşteptat, românul a găsit o variantă prin care să dribleze preţurile foarte mari de pe litoralul românesc. Ne aflăm deja în vârf de sezon, iar patronii din HoReCa practică tarife foarte mari, spun turiştii.

Administratorii de plajă se mulțumesc cu încasările pentru șezlonguri și așteaptă răbdători ca proviziile să se termine și oamenii să cumpere și de la bar.

Turiştii aduc mâncarea şi băutura la pachet

Pe plaja din Mamaia, lăzile frigorifice stau sub soare cât e ziua de lungă. Turiștii își aduc mâncarea preferată, ori băuturi pe care le țin la rece. Vasile din Ialomița ne-a arătat ce și-a pregătit pentru prânz.

„Carne de porc afumată, brânză de casă. Tot de acasă, doamnă. Pentru siguranță și finanțe, buget”, a recunoscut un turist.

Pentru că sunt toate foarte scumpe. Vorba soacrei mele, nu mai trebuie să plecăm de pe plajă, în rest mâncare găsim noi unde să mâncăm, dar pentru copii e mai ok așa”, a recunoscut un alt român.

O limonadă costă 15 lei

La barurile de pe plajă o jumătate de litru de apă costă 7 lei, o bere de la 8 lei în sus, iar o limonadă 15 lei. Așadar, o familie de 4 persoane economisește cel puțin 40 de lei pe zi, aproape 300 de lei într-o săptămână.

Prețuri mai mari găsim la restaurante. Acolo doar o ciorbă costă 26 de lei, la care se adaugă încă 40-50 de lei pentru felul doi, pentru o singură persoană.

author avatar
Andrei Ștefan
729 afisari

6 COMENTARII

  1. E bine ca ai macar orgoliile unui gunoi .Norocul tau ca te apara cenzura.Hai ca am pierdut prea mult timp cu un prost care scrie la gazeta mai bine zis copiaza de la altii.

    • anonim 2023-07-19 20:24 20:24:42. Meri’ tu in pizdocu’ lu’ mata de labbagiu si postez-ti voma pe Ziare.com ca aia nu cenzureaza de loc , Site-ul securustilor bosorogi te fu t in gura direct Zoaie.com un site de excremente ca tine