AcasăSOCIALPrețuri de lux la restaurantele din București. Cât costă să iei masa...

Prețuri de lux la restaurantele din București. Cât costă să iei masa în oraș. De banii ăștia, faci un city-break la Milano!

(sursa foto: Facebook/Horeca Romania)

Pe măsură ce vremea se mai încălzește, semn că vara se apropie tot mai mult, nu doar în calendar, oamenii obișnuiesc să iasă din ce în ce mai mult la plimbare, în oraș, măcar în weekend-uri. Și, de ce nu, să mănânce ceva și să bea un suc sau o cafea. 

Nu erau puțini românii care obișnuiau să iasă în oraș și să ia masa – cu familia sau cu prietenii – la un restaurant sau la o terasă, îndeosebi la final de săptămână. Adică să-și permită un „răsfăț”, la finalul unei săptămâni de lucru.

Doar că de ceva vreme, pe fondul creșterii prețurilor, tot mai puțini sunt cei care-și permit să facă acest lucru. Și asta pentru că o ieșire în oraș, la restaurant, a devenit tot mai scumpă. Și mulți stau să se gândească de mai multe ori până să se încumete să se oprească pentru un prânz în oraș. Mai ales că uneori s-ar putea ca de banii pe care i-ar da pe nota de plată la restaurant unii să se gândească să aleagă să meargă într-un city-break în afara țării.

Bucureștiul este unul dintre cele mai scumpe orașe din țară. În cele mai frecventate locuri din Capitală, un prânz pentru două persoane ajunge să coste chiar și 300 lei, potrivit Antena3.

Cei din industria ospitalității spun că au fost nevoiți să majoreze prețurile, după ce Guvernul a crescut taxele.

Din câte arată datele INS, prețurile din meniurile restaurantelor s-au majorat, în medie, cu 12% anul acesta. Iar în unele orașe, acestea au crescut și mai mult.

În Capitală, de exemplu, o ciorbă costa, vara trecută, 17 lei, iar acum același preparat se vinde cu 25 de lei. Și nu doar prețul acestui fel de mâncare a crescut. Așa se face că, în cele mai frecventate locuri din Capitală, oamenii pot ajunge să plătească și câteva sute de lei pentru un prânz. Ceea ce nu mulți își pot permite.

Prețurile din Herăstrău

În cazul în care doriți să luați masa la un restaurant pe malul lacului Herăstrău, ar trebui să vă pregătiți un buget mai consistent. Un prânz pentru două persoane începe de la 200 lei și poate să ajungă și la 300 lei în locațiile premium, potrivit aceleiași surse. Ceea ce înseamnă că, dacă la comanda de mâncare se adaugă – cum se întâmplă adesea – și ceva de băut, nota de plată ar putea urca și la 400 de lei.

„Depinde ce comanzi. Media e cuprinsă și între 700-1000 de lei, dacă suntem mai mulţi”, povestește un bărbat.

Prețuri „piperate” și în Centrul Vechi

Prețuri deloc de trecut cu vederea sunt și pe Calea Victoriei. Acolo unde cocktail costă în jur de 50 lei, iar o limonadă ajunge chiar și la 35 lei.

„O masă la restaurant acum este mai costisitoare față de cel puțin acum o jumătate de an, un an. Se simte într-adevăr. Și într-adevăr, ieșirile sunt mai rare”, spune o femeie.

O altă destinație unde prețurile sunt piperate – Centrul Vechi. Acolo, un cocktail costă 40 lei, iar o bere 18 lei.

author avatar
Andrei Coman
1.114 afisari

2 COMENTARII

  1. Pana in 1989 mergeam in fiecare sambata seara si luam masa in oras, cu 100 de lei plateai doua feluri de mancare, desert si o sticla de vin si iti ramaneau bani si de un taxi pana acasa. Dar deh, atunci era dictatura, nu ca acum democratie unde toata lumea are dreptul legal sa te fure pe fatza razand. Acum nu mai intri decat intr-o bomba de cartier pentru o bere si trei mici amarati.

  2. Da’ in aveonul de lux cu Cina ca de taina de 5 steeele,cat costa ciorba,de burta ( verde ) ? Fara usturoi,de’ cu icre negreee.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger