AcasăSOCIALPreţul uleiului de floarea-soarelui a explodat! Cu ce poţi înlocui acest produs,...

Preţul uleiului de floarea-soarelui a explodat! Cu ce poţi înlocui acest produs, în tigaie

uleiPreţul uleiului de floarea-soarelui a explodat! Cu ce poţi înlocui acest produs, în tigaie

Printre produsele alimentare ce s-au scumpit în ultima vreme se numără şi uleiul de floarea-soarelui. La unele magazine din Bucureşti, spre exemplu, uleiul a ajuns să coste şi 18 lei / Litrul.

Comercianţii susţin că uleiul a ajuns aşa scump şi pentru că l-au primit cu un preţ mai mare de la furnizor şi suma creşte de la o zi la alta.

Masa de Paşte, tot mai scumpă

Şi muşchiul de porc s-a scumpit. În ultima lună, preţul a crescut cu aproximativ doi lei, astfel că un kilogram a ajuns să coste acum 30 de lei. Administratorii măcelăriilor spun că asta se întâmplă din cauza scumpirilor la gaz, curent, cereale.

Şi telemeaua de oaie a ajuns să coste în jur de 40 de lei kilogramul, aşa că mulţi români cumpără acum doar de poftă, câte-o bucată, pe care dau cel mult 10 lei. Pâinea de 300 de grame s-a scumpit cu peste 10% în ultimele săptămâni. Scumpirile nu se vor opri aici, spun comercianţii.

Cu ce poţi înlocui uleiul, în tigaie

Cea mai ieftină alternativă pentru uleiul de gătit este unturia de porc. De asemenea, mai există şi untura de raţă, de gâscă, sau uleiul de rapiță, şi cel de palmier, dar acestea au un preţ mai mare.

Untura de porc însă este ideală pentru gătit. 450 de grame de untură de porc costă între 7 şi 10 lei.

Războiul pornit de Rusia ameninţă securitatea alimentară în întreaga lume, avertizează Comisia Europeană. „Criza alimentară este deja evidentă, nu mai este doar o posibilitate”, spune Mircea Coşea, analist economic.

author avatar
Andrei Ștefan
702 afisari

2 COMENTARII

  1. Prețul a explodat ,de ce? Uleiul de floarea soarelui “a fost diluat” sistematic, este “apa grasa”, nu se mai satura producătorii, cei care al comercializează , bani, bani, sunt in stare sa vândă toate porcăriile ca sa acumuleze averi nemuncite, nejustificate, ciocoi, ciocoi! As vrea sa-i întreb, dorm bine știind ce vând?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger