AcasăSOCIALPrețul chiriilor îi arde la buzunare pe studenți, din toamnă! Cât vor...

Prețul chiriilor îi arde la buzunare pe studenți, din toamnă! Cât vor plăti anul acesta

studentiPoţi s-o judeci? La cât are pensia, o bătrână a găsit un diplomat cu 50.000 lei, dar nu l-a predat. Ce i-a făcut poliţia

În mai puțin de o lună și jumătate studenții vor merge din nou la cursuri și deja sunt în căutare de cazare. Unii vor primi locuri de cazare în campusurile universitățile, dar mulți vor fi nevoiți să-și găsească ceva cu chirie.

Pe măsură ce se aproprie începerea unui nou an universitar se scumpesc și chiriile în marile centre universitare de la noi din țară. Cu cât apartamentele sau garsonierele sunt mai aproape de o facultate, cu atât prețul lor este mai mare spre deosebire de alte zone.

Chirii mai scumpe anul acesta

În București, cele mai căutate zone sunt: Grozăvești, Politehnica și Lacul Tei. Aici, un apartament cu două camere se închiriază și cu 430 de euro, iar o garsonieră ajunge să depășească suma de peste 350 de euro, pe lună.

Spre deosebire de capitală, în Cluj chiriile sunt mai scumpe. De exemplu, un apartament cu două camere în zona Zorilor ajunge la 600 de euro pe lună, iar o garsonieră la 450 de euro pe lună.

Cluj-Napoca, cel mai scump centrul universitar

Cluj-Napoca conduce în topul chiriilor din România, oraşul fiind urmat la mică distanţă de Bucureşti, Iași şi Braşov, alte centre universitare importante.

Cu toate acestea, un sondaj arată că tinerii alocă în medie doar 300 euro pe lună pentru un apartament cu două camere.

author avatar
Andreea Vlad