AcasăSOCIALPreședintele Federației Părinților, mesaj tranșant către greviști: „Cu toții vrem să avem...

Președintele Federației Părinților, mesaj tranșant către greviști: „Cu toții vrem să avem profesori mulțumiți și demni, dar nu pe spatele copiilor noștri”

(sursa foto:Facebook/Ministerul Educației)

Președintele Federației Naționale a Părinților, Iulian Cristache, se adresează greviștilor din Educație.

Acesta scrie, vineri, într-o postare pe Facebook, faptul că toată lumea vrea să avem profesori mulţumiţi şi demni, însă „nu pe spatele” copiilor. „Aţi primit ce aţi solicitat la prima întâlnire”, le transmite el sindicaliştilor.

Iulian Cristache își începe mesajul scriind că răspunde celor care spun că toți părinții „vor amânarea examenelor sau repetarea anului” școlar. „Sunt zeci/sute de mesaje primite. Sunt oameni care nu au timp să incite, care nu pierd timpul pe fb (Facebook-n.red.), care nu sunt selectați la emisiuni.

Cei care, cel puțin la nivel declarativ, spuneți că doriți chiar și amânarea anului școlar, vă recomand ca… în semn de solidaritate cu profesorii… să vă lăsați „repetenți” copiii un an de zile. Să vedem câți elevi vă vor asculta.

Vă hrăniți cu manipulări? Chiar vreți să vă cred că sunteți în stare să pierdeți un an din viața copiilor?”, scrie Cristache.

Șeful Federației Părinților: „În acest moment, copiii devin monedă de negociere”

Președintele Federației Naționale a Părinților continuă mesajul scriind că „în acest moment, copiii devin monedă de negociere, e foarte ușor de văzut”.

Totodată, Cristache are un mesaj și pentru cadrele didactice, dar și pentru sindicaliștii din Educație – cărora le transmite că nu știu să negocieze și că fac acest lucru neprincipial.
Nimeni nu spune că salarizarea dvs. este una corespunzătoare. Nimeni! Cu toții vrem să avem profesori mulțumiți și demni, dar nu pe spatele copiilor noștri.

Referitor la cererile sindicatelor. Domnilor/doamnelor… ați primit ce ați solicitat la prima întâlnire. Vreți să ne mințim? Că nu vă mulțumește, că nu mai aveți încredere… e cu totul altceva. Și încă ceva: Nu știți să negociați, o faceți în forță și neprincipial”, a mai scris Iulian Cristache în mesajul postat în dimineața zilei de vineri, 2 iunie.

Postarea sa are și următorul post scriptum: „P.S. Lăsați aici numele și prenumele, mă refer la cei care vreți „repetenția”. Vreți? Verificăm după ce greva încetează.”

Iohannis: Se pune întrebarea cine negociază pentru dascăli

Joi, aflat în Republica Moldova, președintele Iohannis spunea, referitor la greva profesorilor, că „Guvernul le-a dat tot ce au cerut” și că n-ar mai fi temei ca dascălii să continue greva.
„Greva a durat un pic mult și se pune întrebarea cine negociază pentru dascăli, fiindcă liderii de sindicat tot vin și tot pleacă, dar ei sunt doar un fel de interfață, cum sunteți voi, media: Guvernul le spune ceva sau eu, ei se duc și consultă oamenii.

Este extrem de greu de imaginat cum poate să funcționeze o negociere pe această bază. De aceea, Premierul a hotărât, foarte corect, să dea această ordonanță indiferent cum se negociază. De ce? Fiindcă noi toți, și eu, și Guvernul, și coaliția, fiindcă a fost Premierul împreună și cu Președintele Camerei în discuție, au înțeles că sunt solicitări legitime și le garantează, indiferent de ce se negociază cu acești reprezentanți ai sindicatelor. Eu sper să se înțeleagă bine această chestiune la nivelul sistemului și oamenii să se întoarcă de marți la școală, fiindcă nu mai au pentru ce să facă grevă”, a spus Klaus Iohannis.

Iohannis: Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale?

„Pe termen mediu și lung s-a garantat, pe termen scurt s-au dat creșteri, iar pentru anul 2024 s-au dat în scris, prin ordonanță, garanții că Guvernul se va ține de ce a promis și atunci eu cred că foarte mulți dascăli, care oricum au considerat că deja este prea mult ce a fost, se vor întoarce pur și simplu la școală și bine fac. În afară de asta, cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale? Este o generație întreagă care trebuie să dea BAC și să meargă la universități. Deci, îi punem în dificultate? Este o generație întreagă care dă examenul de capacitate. După ce Guvernul le-a dat tot ce au cerut, încă o dată, le-au dat tot ce au cerut, acum în ce temei să mai continue greva? Și dacă liderii de sindicat naționali și județeni nu se înțeleg între ei, dascălii vor înțelege foarte bine acest semnal”, a mai declarat Klaus Iohannis.

author avatar
Andrei Coman
358 afisari

24 COMENTARII

  1. Cine este Federatia Nationala a Parintilor? Cine a infiintat-o?
    Cine sunt membrii acestui o.n.g.?
    Cine este Iulia Cristache? Care este cv-ul ei?
    Cine a imputernicit acest ong sa vorbeasca in numele parintilor din Romania?

  2. Nu deranjati casta,deja si-au facut rezervarile pentru concediile la capatul lumii.Ii doare in dos de anul scolar,elevi si examene.Totul este o propaganda imputita ,traim in tara unde viermii care paraziteaza bugetul de stat ,bine intretinuti de presa sorosista,vor sa distruga statul si societatea fiindca la anul vor bani sa isi petreaca inerminabilele vacante pe Marte.Iar poporul idiot le canta in struna ca asa vede la televizor.

  3. Fără remunerație corecta și decenta pt prof niciodată nu vor fi interesați sa educe și nici nu le poți cere performanta.Acest individ ce zice ca reprez părinții e fake.

  4. Poti sa le maresti salariile de 10 ori tot nu vor fi interesati.Majoritatea ,mai ales astia mai tineri,au venit in invatamant pe relatii si ca sa traiasca bine.Adica de ce sa nu le cerem performanta ,atunci cand nici un elev dintr-un liceu nu ia bacul sa le mai marim si leafa?Uitati-va mai bine in jurul vostru ,lasati rahatul pe care il mananca televiziunile care prostesc lumea.

  5. DE CE SA MAI DAI BACUL?….TE DUCI LA FACULTATEA IZMENARULUI SI CUMPERI DIPLOMA DE DOCTOR…PLUS UNIFORMA DE GENERAL…CU STELE CA PE STICLA DE CONIAC….YUPIII…TRAILES BAHTALO STUPID PEOPLE..TARA TE VREA SLUGOI PROST ANALFABET CU DIPLOMA DE DOCTOR

  6. Romania si asa este de catva timp pe datorie.Un an,se pot sterge limitele.Consumam ce vrem,calatorim unde vrem,totul gratis.Sa simta si cetateanul ce inseamna sa faci pe ‘ocultul mondial’.

  7. Nu nu da pe spatele cui? Cine intoarce primu spatele? 🥕Hatzz teapa pana la buric.
    👹

  8. In 2018 pe 10 august la guvern au venit hastagistii alinutele si cele ca ea cu copiii in carucioare Stiau ca se vor da gaze dar ce nu fac io pentru tara Atunci nu voiati rasturnarea guvernului pe spinarea copiilor ?Tu iulian ..si nu stiu mai cum te-ai pus singur sef peste parinti Vezi-ti de viata ta Acolo la casa lui Ceausescu ,pe care l-ati ucis de Craciun traiti o perpetua vacanta cu bucate pe dai Boje cu salarii grase si pe nemunca Profesorii trebue remunerati bine Voi ce performante aveti de incasati atata banet Iulian …te-ai facut singur sef peste parinti la fel ca Iulian imparatul rromilor Las-o balta bai omida sugatoare !

  9. Profesorii TREBUIE sa nu cedeze pina nu MATURA DE LA CONDUCERE ORICE URMA DE PSD, PNL, UDMR USR.
    Dupa ce aceste oficine de spionaj straine vor fi spulberate de la manete, profesorii SA CEARA CA ORICE ABSOLVENT DE (ORICE) STUDII IN ROMANIA SA PLATEASCA ACESTE STUDII, INAINTE DE A PLECA IN STRAINATATE.
    PLECAREA FARA A PLATI SA FIE CONSIDERATA ”FURT” SI SA SE CONDAMNE CORESPUNZATOR IN INSTANTA.
    APOI SA SE INTOCMEASCA REGULAMENTE DE ORGANIZARE SI FUNCTIONARE FERME PENTRU SCOLI, DE ORICE FEL, URMATE DE CONTRACTE DE DREPTURI SI OBLIGATII INCHEIATE CU TUTORII, ASTFEL INCIT DROGATII CRESCUTI CU FLEASCA DE TELEFON LEGATA DE GIT SA NU MAI INJOSEASCA PE NIMENI IN SCOALA.
    PENTRU COMPORTAREA IN AFARA SCOLII SA SE INTOCMEASCA NORME COMPORTAMENTALE, OBLIGATORII, CU SANCTIUNI MERGIND PINA LA EXMATRICULAREA DIN SCOALA.
    POATE CONSTITUTIA DA ORICAREI OTREPE DREPTUL LA EDUCATIE, DAR SI OTREPELE TREBUIE SA AIBA OBLIGATII IN CONSECINTA.
    APOI MAI VEDEM.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger