AcasăSOCIALPreședintele de bloc POATE intra într-un apartament fără ACORDUL tău! Ce riști...

Președintele de bloc POATE intra într-un apartament fără ACORDUL tău! Ce riști dacă NU îi dai voie!

Președintele de bloc POATE intra într-un apartament fără ACORDUL tău! Ce riști dacă NU îi dai voie!

Teoretic, ești singurul care alege cine îți trece pragul casei, dar – oricât ar părea de greu de crezut- nu chiar tot timpul! Ce prevede lege? Aflați în cele ce urmează!

Cine locuiește la bloc, e bine să aibă în vedere că dacă sună la ușă președintele de bloc, cerând acces în apartament, în anumite situații, trebuie lăsat să intre! În caz contrar, riscă amenzi considerabile!

Concret, bucureștenii, dar nu numai – care locuiesc în garsoniere sau apartamente la bloc – trebuie să aibă în vedere faptul că actuala lege a asociațiilor de proprietari permite accesul unui reprezentant al acestora, în caz de urgență, de exemplu. Cei care restricționează accesul membrilor asociației în propria locuință riscă amenzi de până la 3.000 de lei, notează avocat.net.

Ce amenzi riști dacă nu deschizi ușa

Mai exact, un reprezentant al asociației de proprietari, cum ar fi președintele de bloc, poate intra într-un apartament fără acordul locatarilor, dar nu oricum, ci pe baza unui preaviz motivat, și doar în anumite situații.

Potrivit Legii nr. 196/2018, actuala lege a asociațiilor de proprietari, proprietarul are obligația de a permite accesul unui membru al asociației în apartamentul său, pentru a fi făcute lucrări de construcții sau reparații ori în situații de urgență.

Conform sursei citate, accesul în locuință se face pe baza unui preaviz motivat scris, din partea asociației de proprietari, de cinci zile (pentru construcții/reparații) sau de 24 de ore (pentru situații de urgență). Potrivit legii menționate, cei care nu le permit persoanelor abilitate să intre în locuință pentru lucrări de construcții și reparații sau în situații de urgență riscă amenzi între 500 și 3.000 de lei. Iar amenda se aplică fie de către Poliția Locală, fie de către primari sau împuterniciții lor.

author avatar
Andrei Coman
1.776 afisari

5 COMENTARII

  1. Ceea ce dovedește că ce-i al tău nu e al tău. Altfel de ce să plătește chirie numită, ca să ne piardă, impozit. De aceea îți iau casa sau alte bunuri fără voia ta.

  2. Cumulat di cu legea ca pot sa ti acceseze toate aplicatiile din tel si convorbiri suna a dictatura coreeana de nord bineanteles!!!

  3. De unde scoateti asta cu ,,presedintele de bloc” ?! Nu exista. Poate vreti sa spuneti, daca cititi legea, de presedintele asociatiei de proprietari/membri ai comitetului executiv.

  4. Serios? Si mai ce drepturi are Presedintele de bloc? Verifica frigiderul, mancarea , chilotii nevestei? I-auzi!

  5. Pai sa il bagam cu noi in pat pe presedintele de bloc, zic!!! Fmm de cretini cu astfel de legi!!! Mue coruptilor!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger