AcasăSOCIALPreotul Vasile Ioana, îndrumări în contextul Postului Paștelui: „Ar trebui ținut post...

Preotul Vasile Ioana, îndrumări în contextul Postului Paștelui: „Ar trebui ținut post de tehnologie. Să lăsăm deoparte telefonul!”

sursa foto: Facebook/Părintele Vasile Ioana

Postul Paștelui, adesea cunoscut drept Postul Mare, care precede marea sărbătoare a Învierii Domnului, a început în prima zi a acestei săptămâni.

Dincolo de latura alimentară, cei care țin post se străduiesc, cel mai adesea, să fie mai toleranți cu semenii și să acorde mai mult timp rugăciunii și laturii spirituale a existenței lor.
Părintele Vasile Ioana, unul dintre cei mai cunoscuți preoți din România, apreciat pentru comunicarea sa deschisă cu credincioșii, a venit cu câteva sfaturi, pentru Postul Paștelui.

Totul, având în vedere că trăim în era tehnologicului, iar multe dintre aceste accesorii ce permit conectarea la Internet tind să acapareze tot mai mult din timpul omului.

Părintele Vasile Ioana: Să lăsăm un pic deoparte tehnologia

Preotul de la biserica „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată în apropiere de Piața Universității din Capitală, dă de înțeles că, în loc să butoneze telefonul, pentru beneficiul sufletesc, oamenii ar putea să citească, de exemplu, un capitol din Biblie.

Pentru suflet mai avem altceva. Astăzi, spre deosebire de alte perioade ale istoriei umanității, omul are acum un consum spiritual de alt tip: de Youtube, TikTok, Facebook și Instagram. Care consumă timpul omului.

Ar trebui ținut post de tehnologie. Să lăsăm deoparte telefonul și să ne unim cu Dumnezeu, prin citirea Psaltirii. Să citim un capitol din Biblie, să citim mai mult din cuvântul lui Dumnezeu și să venim la Denii și la Liturghie.

Haideți să luăm dimineață Agheasmă Mare și să lăsăm un pic deoparte tehnologia, care înseamnă preocuparea pentru viețile altor oameni”, a spus părintele Vasile Ioana, la postul de televiziune, citat de antena3.ro.

author avatar
Andrei Coman
379 afisari

7 COMENTARII

  1. Papa paparinte cucu cucu cucum sa lala lalasam tete tete tetehnica dada dadaca susu susntem lele lele lelegati de ea? E caca caca caca sisi sisi tutu papa papa paparinte sasa sasa pupu pupu sasa pupu pupui susu susu susutana susu susu sususus in cucu cucu cucu
    cucucui…

  2. Mai da ce rugaciuni frumoase si scurte , asa ca pentru cei ce nu au timp sunt pe youtube !

  3. Pe vremuri, cand a venit la Biserica Enei, era atat de smerit…De cand ii calca pragul in biserica Florin Georgescu si celebritatile bucurestene, a prins gustul vedetismului parintele Vasile.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger