AcasăSOCIALPremierul Cîțu, prima reacție după incendiul de la ”Matei Balș”: ”Un lucru...

Premierul Cîțu, prima reacție după incendiul de la ”Matei Balș”: ”Un lucru este cert, de aceasta dată…”

Premierul Cîțu, prima reacție după incendiul de la ”Matei Balș”: ”Un lucru este cert, de aceasta dată...” (sursa foto: Facebook)

Șeful Guvernului a făcut referire – pe Facebook- la tragedia de vineri dimineață, din Capitală, în urma căreia patru oameni au murit, după ce la ”Matei Balș” s-a produs un incendiu violent.

”În aceasta dimineață o tragedie a lovit Bucureștiul. Din păcate, cu victime. În primul rând transmit sincere condoleanțe familiilor îndoliate”, se menționează pe pagina oficială de Facebook a premierului Florin Cîțu.

Prim-ministrul a trecut în revistă pașii urmați în cadrul acțiunii declanșate de alerta privind incendiul de la unitatea spitalicească din Capitală, considerând că în acest caz reacția autorităților a fost eficientă și rapidă. ”Din primul moment am activat Planul Roșu și împreună cu Ministerul de Interne și prefectul municipiului București am luat toate măsurile ca situația să fie stabilizată rapid.

În același timp au fost identifcate locuri în alte spitale din București unde au fost transferați imediat mai mulți pacienți. M-am asigurat că transferul s-a făcut în condiții sigure. Un lucru este cert, de aceasta dată reacția autorităților a fost eficientă și rapidă. Despre cauze și responsabili discutăm după ce avem toate informațiile”, susține Cîțu, în prima sa reacție publică pe acest subiect.

Șchiopu: Ardea cu flacără deschisă la parterul clădirii

Anterior, comandatul intervenției de la ”Matei Balș”, colonelul Orlando Șchiopu, făcuse precizări despre acțiunea pompierilor care s-au deplasat la unitatea medicală afectată de incendiul de vineri dimineață.

”Primul apel a intrat în specială la ora 05:05. Primul echipaj de pompieri a ajuns la 05:13, după 8 minute, a constatat că ardea cu flacără deschisă la parterul clădirii, pe o suprafață de circa 100-120 mp. Au fost afectate patru saloane, era o ardere generalizată, cu degajări mari de fum și cu posibilități reale de extindere la etajul 1 pe fațadă.

Am intervenit atât din exterior cât și din interior, s-au instituit echipe de căutare-salvare, concomitent cu echipele de localizare și lichidare a incendiului. Am reușit să lichidăm incendiul și să evacuăm personalul atât de la etajele superioare cât și de la parterul clădirii”, a anunțat, de la fața locului, colonelul Șchiopu.

author avatar
Cristina Stefan