AcasăSOCIALPregătiri pentru cazarea refugiaților din Ucraina. Firea a anunțat unde anume sunt...

Pregătiri pentru cazarea refugiaților din Ucraina. Firea a anunțat unde anume sunt peste 600 de locuri disponibile

Pregătiri pentru cazarea refugiaților din Ucraina. Firea a anunțat unde anume sunt peste 600 de locuri disponibile (sursa foto: Facebook/Gabriela Firea)

În contextul în care mulți ucraineni au decis să-și părăsească locuințele, din cauza războiului, fiind îngrijorați de soarta lor și a copiilor lor, s-a aflat, sâmbătă dimineața, de la ministrul social-democrat al Familiei, Gabriela Firea, ce pregătiri s-au făcut pentru cazarea eventualilor refugiați din Ucraina.

Avem pregătite pentru cazarea refugiaților toate taberele pentru tineret din județele de la granița cu Ucraina și Republica Moldova. Peste 600 de locuri sunt disponibile în șapte centre de agrement”, a anunțat Gabriela Firea, într-un mesja transmis prin intermediul Facebook.

Oficialul guvernamental a menționat a făcut împreună cu un secretar de stat din cadrul Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Izabella Kacsó-Doboly, o statistică la nivelul bazelor de tineret ce pot fi transformate în tabere pentru refugiații din Ucraina.

„Ucrainenii care vin în România vor putea locui în condiții normale, vor avea un acoperiș deasupra capului fără această grijă în plus”, a mai transmis Firea, care a completat precizând următorul aspect: „Continuăm să luăm măsuri care să completeze eforturile Guvernului României de a asigura cele mai bune condiții miilor de femei, copii și persoane în vârstă care-și părăsesc țara din cauza războiului”.

Spațiile pregătite, pe județe

Firea a detaliat, totodată, în aceeași postare, ce anume spații de cazare sunt disponibile pentru eventualii refugiați, atât în județul Satu Mare -unde este pus la dispoziție un minihotel, cât și în Maramureș, precum și în județele Botoșani, Galați și Brăila:

Iată ce a anunțat ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse:

„✔️ În județul Satu Mare, punem la dispoziție un minihotel cu 46 de locuri în camere cu 2, 3 și 4 paturi, în zona ștrandului din orașul Satu Mare.

✔️ În județul Maramureș, avem pregătită baza turistică Mara, chiar în centrul municipiului Baia Mare. Există 84 de locuri în camere dotate cu grup sanitar și duș. De asemenea, există conexiune gratuită la internet, o bucătărie funcțională, dar și un spațiu de joacă pentru copii.

✔️ În județul Botoșani, centrul de agrement Codrii de Aramă poate găzdui, în condiții normale, 130 de persoane. Sunt pregătite camere cu 2 și 4 locuri, dotate cu mobilier modern, grup sanitar propriu și televizor. Există și o sală de mese cu 350 locuri și o bucătărie perfect funcțională.

✔️ În județul Galați, 48 de persoane pot fi cazate în baza de tineret din municipiul Galați. Avem camere cu 2 locuri, grup sanitar propriu, televizor, frigider, internet, mobilier modern.

✔️ În județul Brăila, punem la dispoziție baza de agrement sezonieră de la Lacul Sărat. Avem 52 de locuri în căsuțe cu 2 paturi, baie proprie, dușuri cu apă caldă, aer condiționat. Există și o sală de mese de 100 locuri.

✔️ În județul Tulcea, sunt pregătite bazele de agrement din Sulina și Babadag, care oferă împreună 250 de locuri în camere cu grup sanitar propriu.”

De altfel, încă din ziua precedentă, Firea anunțase că se iau măsuri „pentru a proteja copii refugiați în România din cauza bombardamentelor din Ucraina”.

Și că a avut o întrevedere cu Pieter Bult, reprezentantul UNICEF, precum și cu directorii din cadrul UNICEF România, „colegele mele din cadrul ANPDCA și cu directorii direcțiilor de asistență socială și protecția copilului din cinci județe de la granița României (Maramureș, Suceava, Botoșani, Iași și Tulcea). Pe aici intră deja, dinspre Ucraina, familii despărțite, mame cu copii în brațe. Am stabilit care sunt nevoile primare ale acestor copii și cum trebuie ajutați imediat ce pun piciorul pe pământ românesc”.

124 afisari

1 COMENTARIU

  1. Iar va face bani cine trebuie.
    Nu mai pot ei de cetățeni străini cînd pe noi ne-au batjocorit, nenorocit iar pe alții chiar omorît cu plandemia.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger