AcasăSOCIALPoza postată de un parlamentar: „Cum arată cinismul în România: persoanele cu...

Poza postată de un parlamentar: „Cum arată cinismul în România: persoanele cu dizabilități primesc gratuit 6 călătorii cu trenul, dar…”

sursa foto: Facebook/Cosmin Poteraș

Despre dificultățile cu care se confruntă persoanele cu dizabilități, care se deplasează în scaun cu rotile, și uneori ajung în situația de a se chinui, de-a dreptul, să ajungă pe un trotuar prea înalt sau într-o clădire fără rampă de acces adaptată nevoilor lor s-a mai vorbit în spațiul public.

De această dată, un senator de Dolj aduce în atenție o situație cu care s-au confruntat persoane aflate în scaun cu rotile, la urcarea într-un tren de călători.

Parlamentarul Cosmin Poteraș reclamă, într-un mesaj transmis vineri, 14 octombrie, „cinismul” oficialilor, și anume faptul că se acordă bilete gratuite persoanelor cu dizabilități, pentru a călători cu trenul, dar acuză că nu s-ar facilita și accesul în acest mijloc de transport de pe calea ferată.

Mesaj către CFR Călători: „Să pună mâna să cumpere niște elevatoare”

Cum arată cinismul în România: persoanele cu dizabilități primesc gratuit 6 călătorii cu trenul, dar nu se pot urca în el.

Le-aș sugera celor de la CFR Călători ca în loc să le solicite utilizatorilor de scaun rulant să facă cerere (!?) pentru a se putea urca în tren, să pună mâna să cumpere niște elevatoare. Măcar atât, dacă nu sunt în stare să modernizeze stațiile și să înalțe peroanele”, susține Cosmin Poteraș, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ce vrea să facă senatorul

Senatorul de Dolj publică și o fotografie în dreptul mesajului în care arată cu degetul în direcția CFR Călători, care surprinde modul „cum se face „accesul” în tren la Craiova”.

sursa foto: Facebook/Cosmin Poteraș

Senatorul Cosmin Poteraș a ținut să anunțe, totodată, că săptămâna viitoare intenționează să depună o interpelare către Ministerul Transporturilor – instituția în fruntea căreia se află social-democratul Sorin Grindeanu, unul dintre cei doi vicepremieri din Guvernul Ciucă.

820 afisari

8 COMENTARII

  1. Vai, domnule paralimentar, va rog sa ne scuzati ca ati fost afectat emotional de chinul amaratului care dorea sa mearga si ei cu trenul. Sant convins ca pana acum , ati fost informat gresit, desigur ca personele cu handicap din iubita si frumoasa noastra tara, (bogata nu putem spune ca mai este), au create prin grija conducatorilor ei, toate conditiile pentru a le usura viata chinuita. Sant sigur ca stiti deasemenea ca si persoanele varstnice sau grav bolnave, cu necesitati speciale de ingrijire, au create toate conditiile pentru trai, prin grija si suportul financiar al statului pe a carui Constitutie ati pus mana si ati jurat sa contribuiti la propasirea lui. Realitatea din spatele ecranului (chiar si partiala) cred ca va trezit la realitate, macar un mic fior tot v-a trecut prin inima daruita total toar partidului, familiei si prietenilor dvs. Cand veti uita de acestia si va veti gandi mai mult la scene ca cele vazute, s-ar putea ca situatiile ca ceea prezentata sa arate altfel. Atunci intr-adevar nu vom scuipa spre poza care v-ati postat-o la stire.

    • Unde p ula mea mergea ala in carutz? Daca se tot deplaseaza poate incerca sa coboare la Neptun Halta. Eu era sa-mi rup gatul acolo la cat de inalt este peronul.

      • Ala in carutz pleaca in p ula cu satelitu’. Ce pana acum nu au mai fost oameni in carutz?

  2. Domnu senator,statul va lua rapid masuri.Nu le va mai da persoanelor cu handicap calatorii gratuite cu nimic,nici cu trenul nici cu bicicleta de curse.Le va da in schimb cate un BMW dintre cele cumparate de Bode via Iohanus.Asa ca sa nu mai carteasca nimeni.Vedeti ca se poate ?

  3. d-aia se numeste „handicapat”,
    d-aia a luat gratis ajutoru……

    Ce înseamnă principiul de drept „ne bis in idem“?

  4. Omule, in carucior!!! Consoleazate (daca poti), ca handicapul tau te impiedica doar sa mergi, ca la cati handicapati la mansarda ( adica boi) vad in aceste comentarii ( unele) , ar trebui sa ai oarecare multumire. Nu- i tarziu niciodata insa sa ajunga ca tine Dumnezeu e sus si vede.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger