Luni, 27 februarie, a început Postul Paştelui. Este cel mai lung și sever post din an, în care biserica rânduiește doar 2 zile cu dezlegare la pește.
Anul acesta, creștin-ortodocșii prăznuiesc Pastele pe 16 aprilie, sărbătoare precedată de șase săptămâni de post, în care credincioșii se pregătesc să întâmpine marea sărbătoare a Învierii Domnului.
Doar două dezlegări la peşte
În Postul Paștelui există doar două dezlegări la pește, iar acestea au loc în zile de mare sărbătoare. Adică, pe 25 Martie, de Buna Vestire și de Florii, pe 9 Aprilie. Dar, mai presus de mâncarea de post, e importantă înfrânarea de la fapte rele, iertare, împăcare și iubire.
În postul ținut după toate rigorile bisericești nu se mănâncă lapte, brânză, carne, ci numai legume fierte (fără grăsimi) şi fructe. În zilele de dezlegare este permis untdelemnul şi vinul, adică: sâmbăta, duminica, la 9 martie (Sfinții 40 de Mucenici).
Cartofii, orezul și legumele rămân de bază în dieta persoanelor ce țin post. Mulți spun că acum este mult mai ușor să mănânci de post, datorită diversificării alimentelor de pe piață.
pot să iau mue și să mă frec în găoz ?
barbule, caută-mă.
sunt interesat.
treziti-va ba la realitate, il tot inviati si indobitociti omenirea cu fantasme inventate de istoria unor bolnavi si a unor puslamale mincinoase care se desfata in averi fara munca parazitind viata cu propaganda religioasa !
Religia a tinut si tine omenirea la razboaie, tembelism si ignoranta. E frana din progesul omenirii. L=a vazut careva pe al de sus? S-a mai intors careva dupa ce-a dat coltul? Aiurea!. Terminati ba cu popii si cu pupatul oaselor de la toti mortii!. Aveti toti mintea lui gigel?