AcasăSOCIALPoştaşul nu mai sună deloc! Se schimbă sistemul în care pensionarii îşi...

Poştaşul nu mai sună deloc! Se schimbă sistemul în care pensionarii îşi vor încasa banii!

postas-pensie

Pensiile nu vor mai fi distribuite fizic, după cum se aşteaptă chiar directorul general al Poştei Române, Horia Grigorescu, precizând că în pandemie nici măcar ANAF nu se mai folosea de serviciile sale pentru trimiterea notificărilor privind executările silite.

Instituţiile statului renunţă la Poştă

Practic, compania a avut foarte mult de suferit, pentru că, spre exemplu, instanţele de judecată nu mai aveau termene de judecată, nu se mai trimiteau cereri de chemare în judecată, citaţii ş.a.m.d.

De asemenea, ANAF-ul nu mai trimitea somaţii, nu mai demara proceduri de executare silită.

Suntem conştienţi că pensiile de stat nu vor mai fi distribuite fizic într-un orizont de timp mediu şi de la această realitate va trebui să plecăm dacă vrem să punem bazele unei supravieţuiri reale a Poştei Române, să rămână un jucător important pe această piaţă„, a mai spus Grigorescu.

Pensiile bătrânilor, pe card

Se pare că Poşta Română va avea prerogative de dotare a satelor şi comunelor cu bancomate. Asta înseamnă că bătrânii îşi vor încasa pensiile pe card.

Compania are în derulare un proiect care va permite Poştei să doteze localităţile rurale şi mici urbane cu bancomate, cu POS-uri, cu servicii financiare în interiorul oficiilor poştale, conform postului Antena 3.

Asta după ce, în ultimul an, compania a avut mult de suferit, pentru că, spre exemplu, instanţele de judecată nu au mai trimis cereri de chemare în judecată sau citatii.

Trecerea pensiilor pe card, un proiect pe termen lung

Poșta Română, în momentul de față, ca să clarificăm orice semn de întrebare cu privire la acest proiect, nu vizează migrarea pensiilor pe card. Ci Poșta Română are o politică de incluziune financiară.

Această politică de incluziune financiară vizează dezvoltarea portofoliului de servicii al Poștei Române în mediul rural și urban. Nu vorbim sub nicio formă de luarea acestor beneficii pe care oamenii din mediul rural și nici nu ne dorim să facem ceva forțat.

Ceea ce ne dorim noi în acest moment, și afirm acest lucru cu tărie, și vreau să transmit și o asigurare tuturor pensionarilor că poștașul vine în continuare la ușa acestora și le va aduce pensia„, a mai declarat directorul general al Poștei Române, Horia Grigorescu.

author avatar
Andrei Ștefan
923 afisari

7 COMENTARII

  1. E o tampenie cum poate anunge un batran 10 km prin zăpadă pana la posta din sat.
    Sau cum se poate deplasa un batran imobilizat? Nu mai spun de cei care nu au posta in sat sau tonomat de bani .

  2. Ba nene,esti ticnit ? Cum ” vrei sa dezvolti portofoliul de servicii al Postei ” daca tu il reduci,nu mai presteaza postasul.La conducerea Postei la fel ca la Tarom etc. au fost mereu parasutati tot felul de gogmani,habarnisti care au pus Posta pe butuci,au furat la greu,dupa care au ajuns la puscarie.Acum alt tembel,asta e dela ciuma galbena.

  3. Jale mare,pana nu se trezeste poporul,asta meritam.Asteptam Marea Trezire,pana atunci ….

  4. in conditiile in care bancile desfiinteaza sucursalele mici si bancomatele odata cu ele hai sa-i lasam pe pensionari fara bani poate asa reducem cheltuielile la buget mai simplu omotiti yoti pensionarii si ati rezovat tot batuvar dumnezeu de animale preistorice turma de t-rex remo7537

  5. Toate variantel sa îndepărteze oamenii unii de alții le aduc nefericiții ăștia care s au instalat cu bonus ca vor sa lase oamenii fără locuri de nunca sa ia ei tot!!!!!
    E

  6. Grigorescu se pare cî nu știe care POștă reprezintă. Poșta este a R.P.Romînă, cu Actul de Înființare. Statul R.P.R este Statul cu Act de Înființare. Juridic! Prin Art. 2 din Legea 363/1947. Poșta ROMÂNĂ este derivat al Corporației ROMÂNIA, o entitate moartă pentru că nu are nici acum și nici nu poate avea Lege de Înființare, PENTU CĂ NU POATE GUVERNA PESTE NIMIC!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger