AcasăSOCIALPortocale retrase de la raft, din cauza nivelului de pesticide. Anunțul venit...

Portocale retrase de la raft, din cauza nivelului de pesticide. Anunțul venit de la ANSVSA

Portocale retrase de la raft, din cauza nivelului de pesticide. Anunțul venit de la ANSVSAPortocale retrase de la raft, din cauza nivelului de pesticide. Anunțul venit de la ANSVSA (sursa foto: infocs.ro)

Ați cumpărat în ultima perioadă portocale, fructe considerate de sezon, pe timp de iarnă? Dacă da, e bine să aveți în vedere informarea transmisă recent de Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

E vorba despre un anunț ce vizează retragerea de la raft a unui lot de portocale, 026, din Turcia, produse despre care pe site-ul ANSVSA se transmite că au fost comercializate în perioada 27.01.2022 – 11.02.2022.

„Vă informăm ca urmare a depășirii valorilor admise de reziduuri de pesticide (Clorpirifos) SC MICROFRUITS SRL a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la client a articolului menționat mai jos.

Motivul rechemării: depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide (Clorpirifos)”, se transmite într-o informare postată pe pagina electronică a Autorității menționate.

(foto: captură site ansvsa.ro)

Ați cumpărat deja astfel de portocale? Iată ce trebuie să faceți!

Celor care au cumpărat deja fructe din lotul avut în vedere – și care, în mod evident, nu au apucat să le și mănânce – li se transmite că trebuie să le distrugă sau pot să le returneze.

Unde anume, aflați în cele ce urmează: „Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus (…) să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi la punctul nostru de lucru din Afumati, Sos, Linia de Centura Dreapta, Nr. 92, Complex Su Market, Stand B8 judet Ilfov, respective Str. Sos. Garii nr. 16, Branesti, Jud. Ilfov”, se mai menționează în informarea trasmisă în acest caz.