AcasăSOCIALPorcul, o specie pe cale de dispariţie în România. De ce va...

Porcul, o specie pe cale de dispariţie în România. De ce va lipsi de pe masa de Crăciun!

porci ferma11Porcul, o specie pe cale de dispariţie în România. De ce va lipsi de la masa de Crăciun!

Fermierii trag un serios semnal de alarmă! Porcul tinde să devină o specie pe cale de dispariţie în România. De ce? Din cauza pestei porcine. Oamenii acuză Guvernul că nu face nimic pentru a salva producţia internă, încurajând tot mai mult importul.

În aceste condiţii, de Crăciun, riscăm să punem pe masă doar carne de porc din Polonia, Ungaria sau Germania.

37.000 de porci, sacrificaţi la o fermă din Olt

Peste 37.000 de porci dintr-o fermă din comuna Tufeni (Olt) vor fi sacrificați din cauza confirmării unui focar de pestă porcină africană (PPA).

Potrivit unui comunicat transmis de Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt, focarul de la exploataţia comercială din Tufeni a fost confirmat în urma analizelor efectuate la laboratorul IDSA Bucureşti.

De la începutul lunii august şi până în prezent, au mai fost confirmate focare de pestă porcină africană la exploataţii comerciale din localităţile Ipoteşti, Negreni şi Constantineşti (Scorniceşti).

În urma confirmării focarelor de PPA în cele patru ferme de porci menţionate, de la începutul lunii august şi până în prezent au fost eliminaţi în judeţul Olt peste 100.000 de porci.

Carnea de porc, mai scumpă cu 25%

După toate aceste lucruri, nu este de mirat că se va scumpi cu 25% carnea de porc. Producătorii români sunt disperaţi şi spun că Ministerul Agriculturii nu i-a ajutat pe fermieri în lupta cu boala, care le-a omorât peste jumătate de milion de animale.

Porcul românesc o să dispară. Doar anul ăsta, până în septembrie, erau peste 600.000 de porci omorâți din cauza pestei porcine”, a declarat Miron Dascălu, reprezentantul Asociației AFIS România.

Peste 150 de fermieri din toată ţara au protestat în faţa Guvernului, acuzând lipsa de implicare în războiul cu pandemia animală şi cu marile lanţuri de magazine.

author avatar
Andrei Ștefan
438 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger