AcasăSOCIALPompierii lui Arafat nu cred în vaccinare

Pompierii lui Arafat nu cred în vaccinare

Pompierii nu vor să fie cobaii vaccinului anti-Covid

Pompierii de la ISU și SMURD au cea mai mică rată de vaccinare din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, ne spun sindicaliștii de la Europol. Motivele reticenței față de imunizare a pompierilor sunt legate de faptul că aceștia nu cunosc efectele secundare și nu vor să facă parte din experimentele procesului vaccinării. Și la polițiști procentul de vaccinare este scăzut, deși acesta a fost umflat cu personal civil și funcționari publici. 

Personalul din subordinea lui Raed Aradat, adică pompierii de la ISU și SMURD, are cel mai mic procent de vaccinare, situat chiar sub cel național. Pompierii se tem de efectele secundare ale vaccinului anti-Covid și spun că nu vor să fie cobaii sistemului.

”Pompierii au cea mai mică rată de vaccinare din personalul MAI, circa 27%, iar polițiștii au undeva la 40%. La polițiști informațiile sunt cosmetizate, că folosesc personal civil, funcționari publici. În Ministerul Afacerilor Interne au intrat cu japca peste ei, păi cum să nu se vaccineze, că domnul ministru, că e incident de securitate sanitară la adresa ministrului, că folosesc scările din MAI. Neoficial, s-a pus problema în minister ca nevaccinații să folosească scara de incendiu din spate. Eu am fost foarte curios de ce este rata de vaccinare atât de scăzută la pompieri. Și, discutând cu ei, mi-au spus că nu înțeleg și nu cunosc efectele secundare ale vaccinului, că nu vor să fie experimentele procesului de vaccinare și, mai mult decât atât, majoritatea dintre ei au trecut prin boală. Au văzut care sunt efectele, au văzut că pot duce boala pe picioare”, ne-a declarat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol. Cu excepția comorbidităților, practic vaccinul ameliorează cumva efectele Covidului, dar sub nicio formă nu se pune problema despre faptul că vaccinații nu pot să transmită virusul și că nu se pot infecta, susține Cosmin Andreica, care arată că tocmai de aceea mulți dintre pompieri au spus că nu consideră legitimă o astfel de obligație de a se vaccina.

”Iar polițiștii sunt foarte iritați de faptul că este un fel de dictatură medicală impusă, în condițiile în care timp de peste un an și jumătate ei nu au fost sprijiniți cu nimic, niciodată, nici măcar cu teste gratuite, cum s-a făcut în cazul altor categorii profesionale. Acum au devenit niște cifre tentante, ca să ajungă premierul la obiectivul dorit, și vor să fie lăsați în pace”, a afirmat președintele Sindicatului Polițiștilor Europol, Cosmin Andreica.

Nu pot obstrucționa dreptul la muncă

Sindicaliștii din MAI spun că Guvernul vrea să împingă salariații spre vaccinare, însă nu este posibil așa cum se dorește în acest moment, pentru că se ajunge în zona interzicerii unor drepturi constituționale, respectiv dreptul la muncă. ”Pe polițiștii nevaccinați, care nici nu se testează, vor trebui să-i scoată din stradă sau de la ghișee și să-i mute în alte activitați, unde nu au contact cu publicul. Oricum, eu sunt ferm convins că totul este o miză politică. Cîțu a afirmat la începutul anului că va atinge un procent de 70% vaccinare și se apropie congresul PNL, unde va fi atacat cu această nerealizare. Și atunci încearcă sub toate formele posibile să-i determine pe bugetari să contribuie la succesul electoral al asumării acestui obiectiv din primăvară”, ne-a mai precizat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol.

Efectul invers al obligativității

Impunerea vaccinării va avea un efect invers, ne mai spune Cosmin Andreica. Acesta a dat exemplul Franței, unde oamenii s-au vaccinat cu prima doză și totul a fost ok până când au venit cu legislația de interzicere și condiționare. ”A fost o revoltă atât de mare, încât 40% din cei care erau între prima și a doua doză au refuzat a doua doză de lehamite față de această presiune excesivă din partea statului. S-a redus atunci cu 80% gradul de vaccinare”, a afirmat Cosmin Andreica.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.518 afisari

12 COMENTARII

  1. Arafat e vaccinat? In primavara 2020 cand inchidea fortat in spitale pe toti testatii pozitiv, cand tusea de mama focului la televizor, s a testat sau nu??

  2. % de vaccinare e scăzut şi la milițiști, dar aplică ordinile pentru a îi reprima pe ceilalți; cu abnegație. Și nu e nici o dictatură medicală, doar cu un pretext – modest – medical.

  3. Bai cenzore, bai prostule, putem sa te bagam undeva la cald, si apoi ai tu timp sa iesi dea acolo, bai frikosule !! 🙂 Ha ha ha 🙂

  4. Dac nici propriile sluge ale arabului nu cred in maretia vaxinului in cap, va dati seama cat rahat mananca astia zilnic in presa lor de nazisti ai regimului !! Astia mint asa cum respira, asa ca nimic din ce zic ei nu este de crezare, nici macar un singur cuvant, acum iar s-au pornit sa omoare pe toti care ajung prins Birkenau-rile lor numite spitale, asa ca stati acasa, bai romanasilor, daca vreti sa muriti in pace, si sa nu fiti chinuiti si sa ajungeti cobaii lor in spitalele lor de mukava !! Nu iti fie fica, turma mica, Dumnezeu va veni dupa noi, cand va veni vremea, pana atunci trebuie sa rezistati, asta e vrerea noastra !!

  5. Pe tot pământul ăsta sunt mulți oameni sănătoși la cap care nu sunt de acord cu crimele odioşilor din guvern. AK ul lui Mitralieră era numai bun pentru voi pentru că ați depasit cu mult faptele lui Ceaușescu. Era copil pe lângă voi.
    La voi este genocid cu intenție si in formă continuată. Este extrem de grav. Plus subminarea economiei prin indatorarea permanenta. Pentru voi trebuie pedepse grele. Conștiință oricum nu aveți. Sunteți criminali nazisti si dictatori. Chiar si in cele mai crude vremuri neamul romanesc s-a ridicat. Va așteaptă vremuri grele si pe voi criminalilor.

    • Pînă „salvează” șerpăria de Haules-Bucales ar trebui demilitarizată!

      DE URGENȚĂ DEMILITARIZAȚI POMPIERII. SĂ FIE CIVILI, CA-N OCCIDENT!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger