AcasăSOCIALPolițiștii vor sa obțină majorările salariale în 2022: ”Cîțu ne sapă"

Polițiștii vor sa obțină majorările salariale în 2022: ”Cîțu ne sapă”

Majorarea salariilor polițiștilor: Ciucă vrea, dar Cîțu se opune

Conducerea Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual a făcut deja demersuri la Guvern, solicitând aplicarea Legii salarizării începând cu anul viitor. Sindicaliștii din MAI atrag atenția că cel care ”sabotează” acest lucru este chiar fostul prim-ministru, Florin Cîțu, care nu dorește eliminarea inechităților salariale din rândul polițiștilor.

Cea mai mare problemă în MAI rămâne cea a salarizării și, implicit, a inechităților care sunt în sistem, ne spun reprezentanții Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC). Aceștia speră ca cei de la PSD să nu închidă ochii, cum s-a întâmplat pe vremea Guvernului Cîțu.

”Eu am speranța că și premierul Nicolae Ciucă, pentru că vine din zona militară, va ști că lucrurile trebuie îndreptate în MAI. Dacă facem o lege, ori o aplicăm până la capăt ori nu o mai facem. Am făcut adrese către premier, către ministrul de Interne, către ministrul Finanțelor, și către cel al Muncii și le-am solicitat să se aplece cu prioritate pe această zonă. Noi am observat din declarațiile politice din ultima perioadă că atât Ministerul de Interne, Ministerul Apărării Naționale, cât și primul ministru susțin lucrul acesta, dar ce este interesant e că domnul Florin Cîțu, probabil supărat pentru faptul că nu mai este premier, face tot posibilul să nu se întâmple acest lucru, susținând că nu este de acord cu aceste îndreptări cu privire la sistemul de salarizare și la aceste inechități. Domnul Cîțu, în supărarea dânsului, nu urmărește altceva decât să distrugă această alianță de guvernare, iar eu fac apel la oamenii responsabili din această coaliție să aibă grijă la manevrele disperate ale fostului prim-ministru Cîțu”, ne-a declarat Marius Ionescu, președintele SNPPC.

Acesta mai spune că polițiștii nu vor majorări de salarii, ci doar să se aplice legea. Din cele trei categorii profesionale care au fost discriminate în aplicarea Legii salarizării 153/2017, cadrele didactice mai au de primit o tranșă, în sistemul de sănătate doar o parte din personal este pus de ani de zile în așteptare, iar polițiștii au rămas cu salariile cele mai mici.

Salarii înghețate de 12 ani

Sindicaliștii spun că au obținut promisiunea de la MAI că banii pentru dreptul de specialist de clasă vor fi acordați și anul viitor, însă aceștia cer și aplicarea Legii salarizării. ”Acum cerem primului ministru și ministrului Afacerilor Interne să ne acorde drepturile prevăzute în legislația de salarizare și să încetăm o dată cu această nebunie care este cu dosarele în instanță. Deja, la anul, vom sări de 50.000 de acțiuni pe care le avem împotriva MAI și avem și mii de dosare, e blocată și Curtea Constituțională, cu privire la constituționalitatea acestor înghețări ale salariilor timp de 12 ani. Sistemul de Apărare, Siguranță și Ordine Publică intră în al 13-lea an de practică de neaplicare a legii și de înghețare a salariilor la sfârșit de an”, ne-a precizat președintele SNPPC, Marius Ionescu. Acesta susține că a dorit să se asigure că nu vor exista sincope la acordarea banilor pentru titlul de specialist de clasă și, chiar dacă răspunsul MAI a fost destul de voalat, este convins că nu vor apărea surprize în acest sens. ”Acest drept este legat de înghețare, pentru că, dacă nu crește așa cum ar fi trebuit să crească, potrivit Legii salarizării, și el rămâne înghețat la valoarea din anul 2021”, mai spune Marius Ionescu, președintele SNPPC.

Banii pentru chirii, la valoarea din 2009

Polițiștii au sporurile, alea puține care mai sunt prevăzute în legislație, înghețate, se plâng sindicaliștii de la SNPPC. Astfel, un polițist primește salariul la nivelul anului 2020, dar sporurile sunt înghețate la nivelul lui 2018, norma de hrană este tot cea de la nivelul lui 2018, iar chiriile sunt înghețate la nivelul lui 2009. ”Ei nici măcar drepturile alea nu le-au actualizat. Nebunia asta numai la noi în sistem este și tocmai de aceea am solicitat rezolvarea acestor probleme”, a mai afirmat președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, Marius Ionescu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
10.229 afisari

5 COMENTARII

  1. total de acord cu solicitarile sindicatelor pt ca sunt enspemii de cazuri de INECHITATI
    de ex. un colonel sau un comisar sef iesit la pensie in urma cu mai multi ani ani primeste o pensie mult mai mica fata de un coleg cu acelasi grad si functie iesit la pensie recent , ceea ce nu e in regula.

  2. Intrebare : ce știți dv , cine ne susține și pe noi pensionării cu pensii de sub 2000 de lei și nu prea sunt putini ( eu am 1740 lei ) , deci am pensie specială ???? Multumesc Oare voi primi un răspuns ???

  3. Intrebare : ce știți dv , cine ne susține și pe noi pensionării cu pensii de sub 2000 de lei și nu prea sunt putini ( eu am 1740 lei ) , deci am pensie specială ???? Multumesc Oare voi primi un răspuns ???

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Veşti bune pentru românii care desfăşoară aceste activităţi profesionale. Ocupaţia lor se va calcula la vechimea în câmpul muncii

Conform unei propuneri legislative recent înregistrată la Senat, pentru care inițiatorii cer adoptarea în procedură de urgență, se prevede egalizarea tratamentului dintre contractul de...

Emmanuel Macron, la un pas să ducă NATO în conflict direct cu Rusia. Preşedintele Franţei a vorbit din nou despre un eventual război

Emmanuel Macron a vorbit despre un eventual război într-un videoclip de campanie electorală. Președintele Franței susține campania pentru alegerile europene a lui Valérie Hayer,...
proger