AcasăSOCIALPolițiștii și militarii din UE au pensii ”speciale”. România nu are voie

Polițiștii și militarii din UE au pensii ”speciale”. România nu are voie

Se urmăreşte desfiinţarea Armatei şi Poliţiei Române

Insistența cu care mai-marii de la Bruxelles cer României să hăcuiască pensiile militarilor și polițiștilor pare nu numai aberantă, ci și dubioasă. Și asta pentru că în toate țările europene aceste categorii profesionale au pensii așa-zis speciale, cu procente aplicate la ultimele salarii, ca și la noi, doar că veniturile din afară sunt triple față de cele de la noi. 

Că se discută și se dezbate la noi includerea pensiilor militare în categoria pensiilor speciale este o chestiune care ține de politicianisme și demagogie ieftină, în stil mioritic. Dar faptul că ni se cere de la Bruxelles să reformăm și să ciuntim pensiile militarilor și polițiștilor români, care, în marea lor majoritatea, sunt de trei ori mai mici decât în UE, este foarte grav și arată clar cam ce poziție are România în Uniunea Europeană. Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, atrăgea, recent, atenția că, în al doilea memorandum al ministrului muncii actual, i s-a cerut de la Bruxelles, ca și pensiile militare să fie trecute în sistemul de plafonare sau de reformă.

”Nu putem accepta această idee fantasmagorică de a reforma și de a bloca pensiile militare, de a le plafona. Vom merge la Bruxelles, dacă este cazul, să explicăm că există pensii militare de tipul celor din România în foarte multe țări din Europa sau în țări NATO. Construcția unui sistem de pensii și de salarizare face parte din elementele de suveranitate ale unei națiuni și nu pot fi dictate de nicăieri”, a afirmat ministrul Vasile Dîncu. Totodată, sindicatele polițiștilor au semnalat și ele că de la Bruxelles s-a cerut ca să fie introduse în reformă toate pensiile neintegrate în sistemul public bazate pe contributivitate, adică inclusiv pensiile militare. ”În toate țările din lume, nu numai europene, sistemele de pensii militare sunt diferite față de sistemele publice de pensii”, ne-a precizat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol.

Pensii de aproape 3.000 de euro în UE

În ce privește pensiile polițiștilor și militarilor din UE, sunt state în care se aplică procent din venitul salarial care să reprezinte baza de calcul pentru pensie, perioade de referință pentru calculul pensiei, anumite drepturi suplimentare pentru vechimea în sistem sau pentru desfășurarea unor activități cu caracter special în anumite perioade de timp, cum ar fi misiunile.

Totodată, decorațiile se iau în considerare, și se mai acordă un procent de 35% la pensie. ”În Europa, sunt țări care iau veniturile din ultimele 6 luni, ultimul an, ultimii 3 ani sau ultimii 5 ani pentru baza de calcul la pensie, cu procente aplicate de la 75% până la 90%. Însă, ulterior, se mai acordă bonificații. Dacă ai profesat în condiții deosebite, mai beneficiezi de 3% la fiecare tranșă de câte 10 ani și sunt unii care depășesc venitul net realizat. Cum este și la noi Ordinul Militar, la 15-20-25 de ani, la fel au și ei bonusuri suplimentare în procente pentru diferite situații și circumstanțe în care și-au desfășurat activitatea. Sau, de exemplu, cei care au fost premiați pe durata activității, primesc între 1 și 5% bonificații. Polițiștii din țările europene, la o medie de 80% din venituri și cu bonusurile specifice, ajung la pensii între 850 de euro și 2.900 de euro. În România, polițiștii primesc o pensie medie de 650 de euro, dar asta în condițiile în care avem 70% dintre polițiști cu pensii de sub 450 de euro”, ne-a declarat președintele Sindicatului Polițiștilor Europol, Cosmin Andreica.

Au mai încercat în 2010

Legea pensiilor unitare, elaborată de Guvernul Boc în 2010, a provocat și atunci un val de proteste, mai ales din partea parlamentarilor. Aceștia au arătat atunci că sistemul pensiilor militare de stat face parte din sistemele ocupaţionale de pensii guvernate de directivele Comunităţii Europene. ”În toate statele membre NATO şi UE, sistemele de pensii militare sunt reglementate fie prin legi speciale, diferite de cele civile. Cuantumul pensiei militare de stat în statele membre NATO şi UE este de circa 70% din valoarea ultimei solde lunare brute acordate înainte de pensionare (media soldelor pe trei sau şase luni) indiferent de grad sau funcţie”, spunea, la vremea respectivă, deputatul Ion Stan.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
9.342 afisari

88 COMENTARII

        • @Anonim
          Cu Asta….Iti Dau Dreptate…..”De fapt nici om nu esti…”
          CONDOLEANTE ANTICIPATE.
          SAU THINKING FORWARD.THINKING IN ADVANCE.
          MA GANDESC DE O RUDA DE SANGE DE GRADUL 1.CONDOLEANTE+(24.07.2022 ORA 12:58)

        • ORICE BUGETAR MORT ESTE UN BUGETAR BUN.CAT MAI MULTE IESIRI NATURALE DIN SISTEM VA UREZ.MOARTE DE BOLI INCURABILE ACCIDENTE VASCULARE INFARCT PERICARDITA MIOCARDITA…ORICE BOALA INCURABILA…..CAT MAI MULTA MOARTE LA STAT 💀☠

        • @Anonim 2022-07-24 12:53 12:53:18 BUNA DIMINEATA A LU STATU PENTRU TOTI BUGETARII SI BUGETARELE DIN ROMANIA 18 CADOURI IN 8 COMBINATII
          Tipuri de cancer după localizare
          Cancer de col uterin
          Cancer de colecist
          Cancer de colon
          Cancer de piele
          Cancer de prostată
          Cancer gastric
          Cancer hepatic
          Cancer tiroidian
          Cancer mamar
          Cancer osos
          Cancer pulmonar
          Cancer renal
          Cancer esofagian
          Cancer labial
          Cancerul testicular
          Leucemie
          Sarcom
          Cancer pancreatic
          Clasificare după histologie
          Carcinom
          Sarcom
          Leucemie
          Limfom
          Mielom
          Blastom
          Papilom
          Adenom

          • Iar mananci rahat Constantinescule, cred ca nu te-a batut inca pana acum politia suficient de bine sau nu te-au regulat in rozeta corespunzator cei in armata ca sa fii mai retinut in exprimare!!!!!

        • @Xpert86
          Expert…86….Hai Sa Iti Explic Asa…Cu Sufletul Curat….
          Am Fost Batut Pana La Sange De Maicamea si Bunicamea……de la 5-6 ani….1980….nu ’86….Infometat…Am Cunoscut Saracie…Lipsuri…Munca Fizica Grea….Asa Am Trait….Asa Sunt Obisnuit….
          Acum….Vin Vremuri Grele…Cine Se Adapteaza…Traieste…Cine…Nu…Moare Incercand…Daca Nu Moare De Inima Rea Sau Vreo Alta Boala
          FOAME FRIG SARACIE LIPSURI MUNCA GREA….NU…PRIVILEGII…FEMEI…GLEZNUTZE EPILATE….LA VIE EN ROSE…ALTE FINETZURI
          NU NEGRU NIMENI NIMIC N-AM
          NU EXISTA MILA IERTARE INDURARE UITARE IMPACARE
          CEL PUTIN DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE
          AL VOSTRU NU MA PRIVESTE

          • Saracu’ de tine , nici nu mai era nevoie .Se vede din postari
            La Spitalul 9 te bat si acolo? Fa o plangere la secretara

        • @mischa si Anonim
          pai sunt „gata” dinainte de a ma naste….voi realizati unde ati ajuns….pe Mine ma puteti gasi oricand….doar vedeti sa nu va gaseasca altii pe voi….inainte….
          spitalul 9…..parfum….AZILUL SARACILOR SI MIZERABILII….SA-TI SCUTURI PADUCHII DUPA TINE IN FRIG….DUPA CE N-AI MANCAT DE O SAPTAMANA….
          SERIOS VORBIND….USOR…..USOR DE TOT….

          • Salut! Ești de „belea”! Totusi, ai ceva pe la cap? Urmezi vreun tratament psihiatric? Serios te intreb, nu glumesc.

        • @Putin 2022-07-25 16:08 16:08:18
          Inteleg multe limbi si de fapt nu am nici oa tara
          Asta nu intelegeti voi….
          Nu am „tara”….sau ….”popor”….
          N-am nimic de fapt…nu ma leg de nimic….nu ma agat de nimic…

        • amice….dobitoc…dement….cam simplut bagajul de cuvinte al unui ofiteran…chiar si inferior….
          Cum spuneai…la ala cu mascatii si ceilalti din sna….Subiectul E Simplu…
          Stapanii argatilor vostri politicieni,respectiv anglosaxonii si europenii(germani,francezi,olandezi,italieni sa spunem) i-au informat(pe argati politicieni militaurizati) ca nu mai au nevoie de serviciile voastre deoarece big shit si pe la ei…
          Pentru voi…consecintele vor fi asa…
          1.adio pensii speciale
          2.adio pensionari anticipate
          3.Sinteza…de fapt adio orice fel de privilegii….stati linistiti…purtatori de caschete se gasesc oricand…la ultimul concurs pe 2000 locuri s-au incris 7000 doritori de cascheta de militian…doar ca devenind ceva banal….argatii politicieni sau fosti lor stapani anglo-saxoni si europeni nu isi vor mai putea face treburile murdare cu caschetarii
          Acum…asa ca „bonus”….unii…i-au invatat pe caschetari…ce actiuni desfasoara….ce actiuni operative ilegale cica….masini…numere de inmatriculare….tipuri de masini…adrese…familii…adica…NU MI-AS DORI SA FIU CASCHETAR ACUM….IN LOCUL LOR….UITE>>>>ITI DAU UN EXEMPLU PERSONAL…IN 2019 AM FOST LA IGPR SA DAU DECLARATII LA O PLANGERE PENALA CARE AM FORMULAT-O…SI ERA UN SUBINSPECTOR….NU-I DAU NUMELE..SA ZICEM S.B….INITIALE…II LIPSEA UN DEGET…POATE CA IL ARATASE CUI NU TREBUIE…..MAI USOR PE AICI…..MAI SUBTIREANU….

    • ATENTIE ! ZIARE.COM UN SITE DE INFRACTORI ANALFABETI PERICOL PENTRU DEMOCRATIE

      CIUCA , EROUL PLAGIATULUI ROMANESC ! MARE , PROST , SI CU DOCTORAT !
      NICI ELENA CEAUSESCU SI NICI VEORICA DANCILA NU POATE DEPASI PORCUL PLAGIATOR

      ATENTIE ! ZIARE.COM UN SITE DE INFRACTORI ANALFABETI PERICOL PENTRU DEMOCRATIE
      ZIARE.COM UN SITE DE INFRACTORI ANALFABETI , JEGURI SI EXCREMENTE ALE PRESEI , IMPOSTORI IMPUTITI ;
      ZIARE.COM CENZUREAZA , INSULTA SI AMENINTA CITITORII !

      UN PERICOL PENTRU PRESA SI MASS MEDIA ROMANEASCA -ZIARE.COM UN SITE DE DEJECTII SI KAKATI CE SE DAU JURNALISTI , JEGURI ACERTATE SI IMPOSTORI CE ZILNIC LAUDA SI PREASLAVESC POLITICA PRESEDINTELUI SI A PRIMULUI MINISTRU PLAGIATOR LEGALIZAT
      ZIARE.COM UN SITE DE COPIATORI MUISTI , ANALFABETI CE AU INFECTAT INTERNETUL

    • Eu am numai 9750 lei/luna dupa 50 de ani de munca grea. Ma dor mainile si acum de la manuirea bastonului d cauciuc.

      • Nu Stii Ce E Aia Bataie Si Mutilare
        Cat despre Bataie…Am Fost Batut Cu Cravasa De Cavalerie de la 10 Ani.Knutul Si FOAMEA La Mine Sunt Lucruri SFINTE Si Deprinse De Mic.
        Cu sacul de nisip la rinichi….cu lamutze din alea vechi….mergi cu pensia ta cat ti-o mai dau fraierii astia…

    • I-os Comandor Gherghisan si am fost militian si politist dupa 89! Am pensie si nu mi-o ia nimeni!

    • AUTOR CLAUDIA MARCU
      FELICITARI PENTRU ARTICOL
      SINCER….MA AMUZA CEVA….ACEST ZIAR ESTE CITIT FOARTE MULT DE CEI DE LA STAT.MAFIA DE PARTID SI DE STAT.
      E CA SI CUM AI FACE UN FILM INDECENT INTR-O MANASTIRE E CA UN VIOL IN BISERICA LOR.
      FOARTE SERIOS VORBIND ACESTI OAMENI SUNT TERMINATI 40-60% DIN EI TREBUIE SA DISPARA IAR CEI DIN SNA VOR SA LE FACA BRANCI CELOR DIN SANATATE INVATAMANT SI ADMINISTRATIA PUBLICA LOCALA PESTE BORD IAR IN ACELASI TIMP EI VOR SA-SI PASTREZE PRIVILEGIILE
      POPCORN BAUTURI ACIDULATE AND ENJOY THE SHOW…TRUMAN SHOW MAPPETS SHOW BENNY HILL SHOW STAN SI BRAN LOUIS DE FUNES SPORT SANGEROS MERGE ORICE
      TOATA STIMA!!!

  1. Când receptorii nu au contraargumente pentru combaterea veridicității conținutului știrii:))))))!
    Felicitări autorului. A dat dovadă de imparțialitate și profesionalism.
    Așa se redactează o știre referitoare la veniturile unei anumite categorii socio-profesionale.
    Bravooo!

    • @Fără noimă 2022-07-24 12:42 12:42:46
      In Franta scoala de politie dureaza 3 ani nu 10 luni ca in Romania.
      In Germania are statut special dar la cea mai mica abatere sunt dati afara si pierd tot.
      In Italia daca apuci sa muncesti 10 ani la ei primesti pensie de la statul lor.
      Stiti ce zic….mergeti politisti in Franta sau Germania sau munciti in Italia.
      Sa va plateasca stapanii vostri din afara.Proprietarii coloniei Romania.Pe ei i-ati slujit 30 ani si ati pazit argatii-politicieni romani.
      N-am nevoie de armata poltia jandarmeria servicii sau justitia voastra.De fapt n-am nevoie de statul vostru.
      Asta e soarta slugilor.Cand nu mai sunt utile sunt aruncate.sau Nicolale Filimon-Ciocoii Vechi si Noi-Dinu Paturica

        • Șefii sindicatelor din poliția română ( foarte multe pentru a diviza și stăpâni ) vor avea soarta tuturor șefilor de sindicate pe care partidele iau promovat și au primit bani grei pentru obedientă ! Nici o șansă mișcării sindicale din Romania!

        • @Eu
          Hai sa iti spun ceva Personal……Cumnatul Meu E Ofiter Superior Activ in MAI
          Adica.
          1.Ofiter Superior
          2.Casatorit…ca e Barbatul lui Soramea
          3.Are Si Copii…..
          Nu-mi Doresc Nimic Din Astea…..
          1.Stomac Sa Mananc
          2.Ficat Sa Beau
          3.Plamani Sa Fumez
          Vai de voi.Cand Toata Viata Ai Trait Singur.Nu Iti Doresti Sa Ajungi La Batranete Un Lache Soson Care Sa Care Aparatul De Spalaturi Vaginale Sau Plosca….

  2. Sunt convins ca se spun multe lucruri rele despre politisti. Si multe neadevarare. Clisee. Exista multe lucruri specifice in munca de politie pe care civilii nu le stiu. Dar , parca totusi, asta este nivelul de trai al tarii noastre. Mai slabut. Deci si salariile si pensiile mai mici. Ca si noi civilii muncim. Construim, ii invatam pe altii, ii doftoricim, etc. Si avem pensii mai mici decat militarii, dupa ani mai multi de munca.

    • @Badila Cristian 2022-07-24 12:49 12:49:12
      Chestiunea e foarte simpla si nu necesita patima.Daca puneti cateva informatii cap la cap va dati seama imediat.
      S-a terminat filmul iar stapanii coloniei nu isi mai platesc argatii si slugile
      1.l-au informat pe slugoiul sef intai….Analiză demolatoare pentru Klaus Iohannis făcută de prestigiosul think-tank Oxford Analytica: ”Președintele erodează democrația / Întoarcerea lui Iohannis către armată și serviciile de informații ridică îngrijorări cu privire la viitorul democrației”
      2.le-au zis astora ca nu le mai platesc privilegiile
      3.exxon si ford s-au retras de aici
      4.intre timp datoria totala e spre 200 miliarde euro(oficial 137 miliarde) plus deficit bugetar comercial cont curent arierate datorii firme de stat etc
      5.urmatorii pasi vor fi disparitia pensiilor private si nationalizarea valutei din banci…
      Sa fiti sanatosi mai draga vorba lui iliescu vreo 40 ani de acum inainte.pentru detalii suplimentare ion iliescu str. Molière nr. 3-5
      cioclii apocalipsei bugetare vor fi aceiasi de acum 30 ani:mugur isarescu adrian vasilescu theodor stolojan(vedeti ca asta are si el pensie speciala de la banca mondial) dan voiculescu

      • Fals-nu erodeaza Klaus Johannis „democratia” ptr ca asa ceva nu a existat niciodata incepand cu 1945.Kominternistii au tot schimbat un slugoi cu altul nonstop.Johannis a incercat sa joace dublu,si cu „sistemul ticalosit” si cu mafia globalista.S-a orientat gresit,deoarece globalistii se duc dracului la fel si sistemul ticalosit.Johannis trebuia sa tina cu poporul si cu Constitutia dar a cam intrat in siajul globalistilor.Urmeaza chestia aia „dupa fapta si rasplata” ai supt maciuca lui Soros pentru bani te duci la vale….bye bye GAME OVER

    • Sunt si oameni extraordinari pe deplin, profesionisti si cu suflet mare, se dedica si fac totul pentru comunitate, dar sunt si unii care, chiar fiind limitati, ori nu isi dau seama de limitele lor ori actioneaza cu intentie si e grav, dar fac foarte mult rau.
      Sistemul de politie din Romania are foarte multe hibe, extraordinar de multe si nepermis pentru ca ar trebui sa functioneze cubtotul altfel. Se bazeaza foarte mult pe interceptari, pe tehnologii, unele chiar ilegale adica nu au drept constitutional de a le folosi dar o fac, iar in schimb calitatea lucratorilor este foarte polarizata, sunt unii foarte buni si merita uniforma, dar marea masa este jaleeee, drept pentru care si toate esecurile care se vad liber.

      M-am referit strict pe baza unor foarte multe experiente de interactiune cu ei, de foarte multi ani, ce se vede sau transpira prin presa este nimic.

      Avantajul sistemului in Romania este unul singur: oamenii nu isi cunosc drepturile si nu stiu sa si le apere, iar justitia este … Drept pentru care tot terenul de actiune este curtea sistemului, altfel …

      Schimbati sistemul de selectie si pregatire si incestiti in oameni cu adevarat, scolile actuale sau academia aia sunt …, Si renuntati la mentalitatile alea bolnave de militieni si de a folosi drept colaboratori in retea orice fel de oameni, chipurile unii chiar reabilitati dupa diverse treburi.

      Pensii speciale doar pentru cei care isi risca viata pentru apararea tarii si integritatii teritoriale, altfel o sa ajunga toata tara doar pensii speciale, nu cred ca va putea sustine sistemul asa ceva. Era un veteran de razboi care luptase pentru tara si fusese ranit cu putin peste 10 milioane vechi pensie, iar o secretara de stat de pe la interne celebra Irina … Pentru plimbat hartii si alte misiuni speciale iesita in fruntea puterii de munca cu o babana pensie speciala. Aia din magistratura toata viata doar beneficii si au si pensii speciale.

      Deranjez cu o singura intrebare: pentru a imbratisa o cariera, oricare, il obliga cineva pe respectivul si nu beneficiaza de alternativa? Ce atata vaicareala ca nu sunt opriti a desfasura activitati comerciale adica sa faca multi banuti, de ce s-a facut politist sau magistrat si nu si-a facut un concern de firme ca nu l-a obligat nimeni in alegerea carierei, valabil si pentru militari si pentru ofiterii de informatii, diplomati etc. Unii trag ca robii 40 si ceva de ani si duc greul contributivitatii toata viata, altii isi fac pentru ei legi speciale si sug ca sugativele toata viata, iar cand se trage linie, unii vor si decoratii de merit ca nu stiu ce pe frontul nevazut si altii amarati nu isi pot lua necesarul lunar de pe vreo reteta sau o mancare sanatoasa cine stie cand.

      Hai sa terminam cu atata regim special, ca din 89 incoace nu a ajuns Romania ca America la tehnologie sau sa fie vreun togru economic prin aportul specialilor. La abuzuri sunt primii si facut politie politica, dar cand te uiti in strada de fapt contributia lor nu e chiar atat de speciala.
      Cu respect!

      • @Platitor de taxe si impozite
        „Deranjez cu o singura intrebare: pentru a imbratisa o cariera, oricare, il obliga cineva pe respectivul si nu beneficiaza de alternativa?”
        E valabila si reciproca: daca stii ca e mai bine sa fii politist sau pilot de elicopter te opreste cineva sa nu te duci unde iti e mai bine? Egalitarismul a fost (si este) visul comunismului: „De la fiecare după capacităţi, fiecăruia după muncă“ behaia Marx. Intr-o societate normala fiecare e liber sa aleaga cariera care i se potriveste, ca avantajele si dezavantajele inerente.

        Ti-ai pus totusi intrebarea de ce TOATE tarile NATO și TOATE tarile UE au sisteme de pensii speciale pentru militari si politisti? Or fi aia TOTI prosti si numai marxistii de la noi desteptii Pamantului? VREAU O TARA CA AFARA!

        • Ia uite ca s-a publicat!!!

          Bun, sa continui atunci! Marx deci zicea si el ca dupa ce se trece de la faza socialista „De la fiecare după capacităţi, fiecăruia după muncă“ ne ducem la faza COMUNISTA: „De la fiecare după capacităţi, fiecăruia după nevoi“. Văd ca tu deja ai vise comuniste! Ai greșit secolul! Iar madam Alexe Irina a dovedit vitejie in a impune rubrica „GEN” in cartile de identitate pentru a putea include si NEUTRU. Ma rog, fiind de la USR care pe de o parte se plange de pensiile speciale pe de alta o face sefa pe generaleasa Alexe!

  3. @ Dacă ăia care încasează mai mult sunt mai expuși deși sunt mai apărați decât ceilalți, ? Și americanii îl protejară pe Trump însă nu le-a reușit să o protejeze și pe Ivanka, în condițiile politice actuale, ? Și de ce considerați voi că este necesar un sistem care să vă ofere și vouă de lucru ca indivizi speciali, ca să îi apărați pe ăia de provoacă râie, ?

  4. @ Dacă scăpați doar cu o râie și pesnsie după activități ca speciali la d’ăștia de „produc” și râie, vă puteți declara chiar și satisfăcuți și fericiți, ca militari, ? Procucătorii de râie vă dau și râie din fondul de premiere a salariaților apărători , aliți producători vă dau premieri din ceea ce produc, ?

  5. & Europenii din alte țări ale UE produc mărfuri și bunuri de consum pe care și voi cu drag le consumați, ?

  6. @ Așa cum vă apunea Dinu Patriciu, în condițiile în care se exprima ca un liberal proeuropen ce făcea afaceri în orientul îndepărtat, cu multe alte experiențe anterioare, probabil că ar fi de studiat mai atent, ?

  7. Sa le pretindem sa le scoata si ei daca noua ne-au zis sa le scoatem, si sa le scoatem atunci cand le scot si ei. Tot ce e pensie in afara contributivitatii este folos necuvenit.

      • @Nelu Si Militian cu experienta….
        ADICA ASTA E „LEGEA” VOASTRA…
        „Art 256 Primirea de foloase necuvenite | Codul Penal
        Primirea de către un funcţionar, direct sau indirect, de bani ori de alte foloase, după ce a îndeplinit un act în virtutea funcţiei sale şi la care era obligat în temeiul acesteia, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
        Banii, valorile sau orice alte bunuri primite se confiscă, iar dacă acestea nu se găsesc, condamnatul este obligat la plata echivalentului lor în bani.”
        ADICA ZICETI ASA….DACA STOLOJAN IA PENSIE SPECIALA DE LA BANCA MONDIALA CIOLOS DE LA UE DORNEANU DE LA CCR PARLAMENTARII DIPLOMATII MAGISTRATII PERSONALUL NAVIGANT PERSONALUL AUXILIAR DIN MAGISTRATURA….TREBUIE SA IA SI TOTI CEI DIN SNA…ADICA SI PENSIILE MILITARE SUNT CA CELE DEJA MENTIONATE „FOLOASE NECUVENITE”…DAR DACA TOT TE LUATI DE LA „PROSTI”….”RESPECT!”…INTRE VOI…”DESTEPTII SISTEMELOR”….PAI TOT E BINE…AU AFLAT OAMENII CUM GANDITI….
        SFINTII PARAZITII…DACA VOI SUNTETI LEGEA DREPTATEA INDURA…..ATUNCI LEGEA JUNGLEI.
        MAI E CEVA…..NO FEELINGS SI 0 TRUST….ADICA PE ROMANESTE…FARA SENTIMENTE SI 0 INCREDERE.

  8. IN TOATA LUMEA CIVILIZATA ARMATA, POLITIA (fara locala) SI SERVICIILE SECRETE ………………NU AU PENSII SPECIALA CI DE SERVICIU calculate dupa ratiuni si norme bine stabilite si aplicabile TUTUROR SALARIATILOR, CEEA CE NU EXISTA IN ROMANIA , calculele sunt facute dupa cum vor, IZMENARII, CISMARI, CACANARII, ETC care ajung GENERALI SAU CHESTORI de paie ORI MINISTRI DE FORMA…………………..
    IN NICI O TAR DIN LUME NU EXISTA PENSII SPECIALE.

  9. daca ne pleaca(!) si astia
    fie platim p-aia din „sursa externa”(ucraina….)
    fie direct la shefu de arrondisment…..

    • Astia sunteti….acum sa va tratati GRATIS de boli incurabile…..CAT MAI MULTE BOLI INCURABILE….
      http * s://ziare.com/ * stiri/sri/toate * -dosarele-de-pe- * masa-presedintelui-romaniei-o- * perspectiva-pur-financiara * -asupra-serviciilor- * secrete-1576133
      „In Republica Securista Romania
      SECURITATEA ( SRI cum ii spuneti dumneavoastra) pensiile si salariile sunt colosale…..cum catalogati pensia securistului din Timisoara de 90.000 lei adica peste douazeci de mii de eruo in fiecare luna….nu-mi pasa ca a fost generalul lui peste prajit, nu ai cum sa consideri normal o pensie de atat de mare intr-o tra inapoiata asa cum este Romania…..
      concediul facut in hotelul SRI 7 lei cazare pe noapte in 2019?…..masina de serviciu…..abonament la sala de sport….asigurare medicala stomatologica….bani de chirie….si salar de peste 2000 de euro….pt un tip care a fost cu 3 luni inainte profesoras intr-un satuc si care nu a luat niciodata peste 5 la titularizare, singurlul lui merit este ca unchiul lui lucreaza la SRI…..cum este posibil asa ceva….”

  10. argumentul asta (cand ne place ) ca-i si in ue , nu mai este credibil dupa ce vad ca se intampla . de ex am vazut mosnegi imbracati cu haina militara dar cu fusta si posetica pe umar si care alaturi de femei zic ca vor sa infranga rusia .

  11. Domnule Constantin Valentin Ionuț, de unde ai scos pensia unui securist de 20.000 de euro? Să vedem ce înseamnă: 20.000 euro*4,93 lei =98.600 lei. Păi, actualul premier, fost ministru al apărării, fost sef SMG, are o pensie de 18.000 LEI.
    Dăi numele! Iar blestemele astea pe care le aruncați, aveți grijă, proverbul românesc spune că… gura bate curul!

  12. & Mai potoliți-vă dracu, că nu suteți așa de „valoroși”, !’ ? Dacă așteptați de la stat, ?

  13. & Un alt aspect, relativ complicat, ciudat , ca și unele din deciziile despre incompatibilități de pe la instanțe, de la CCR, ce amintește și de Pristanda, e că nu prea merge activitatea la stat cu alte activități, pe incompatibilități , ?

  14. @ Puternica bază sovietico-comunistă din spatele oamenilor de afaceri autohtoni ce se vrea transferată în capitalism și economie de pață competitivă, contribuie la efectul Obreja, „măcinând” fundația existentă a noului capitalism, ? Păi dacă trăiești din traista din comunism mai bine decât atunci și produci mai prost , din ce mai funcționezi ca ,,perpetuum mobile”, ? Deci, presupune mai puțin consum de energie, resurse, etc. , mai multă odihnă, în limita resurselor accesibile, ?

  15. & E greu și un comentariu ,mai „dificil” ,să poată fi publicat la rubrica de comentarii, ?

  16. & Și ca „moștenitori” ai lui Dinu Patriciu până în orientul cel îndepărtat al kazacilor lui Moruzov, vă puteți adapta culturilor militare de până la acea zonă, că aveți și specializări înalte în „științe militare”, ?

  17. & „Vitejii condeiului” nu sunt mulțumiți de cum sunt plătiți de Europa care îmbătrânește, de Apus, ?

  18. Eu am pensie militara care este speciala pentru ca nu e pe contributivitate.
    Guvernul apara pensiile securistilor/SRI care sunt pensii militare duble fata de MApN.
    Pensiile militare sunt inegale, un sef sau un prost cu relatii are pensie dubla- tripla fata de un coleg cu servici si parcurs identic.

  19. @ Vorbiți de globalizare ( un fel de sovietizare globală) în condițiile existenței de alianțe militare adverse, ? O discuție provocatoare de tensiuni și conflicte, ?

  20. & Deci, globalizare nu se poate realiza în condițiile existenței de grupări de interese care au nevoie și de susținerea unor formațiuni militare pentru accesul și menținerea la funcții și decizii finanțate din împrumuturi și cotizații publice, ?
    Nu vreți bă și diplome de mulgători de civili, pe lângă cele de achizitori de tancuri, corvete, avioane, puști, ?

  21. Romanistanul lui Johannis, o tara ceapaniera, in curs de trabnsformare in unitate militara

  22. @ Dacă și altceva mai știți să faceți, că Isărescu, Băsescu alți politicieni, au vorbit mult de recalificării, reevaluări, reconversie profesională, restructurării , iar în sectorul privat fiecare face cum consideră, însă la stat, cu creșterea îndatorării, apar și astfel de chestiuni de „restructurări structurale”, pentru proejarea celor mai expuși dăunării de rostogolire a datoriilor, dintre „funcționali”, ?
    Deci, vine bolovanul ăsta mare de îndatorare înv\rtit de bancheri și de politicieni și ăștia zic că vor bani, că li se cuvin lor, fiind și mai „speciali” și chiar și aleși, ?

  23. @ Când cheltuiala cu individul depășește rolul, importanța, valoarea activității pentru care primește finanțatea încep să apară și problemele de sănătate, de mediu personal și familial al individului, ?
    Armatele dintodeauna păgubesc societățile, neavând contribuții financiare pozitive, decât prin jefuirea altora, atacuri de cucerire, fapt pentru care Nicolae Ceaușescu i-a pus să muncească, ?

  24. & Probabil că o evaluare statistică pe profesii ,după 1989 și chiar comparativ cu perioada de dinainte de 1989, ar așeza militarii printre categoriile cu venituri medii și bune în partea superioară însă în partea inferioară ca sănătate și mediul personal , ?

  25. Colonia nu are nevoie de armata sau de politisti, ci doar de judecatori sclavi cu pensii speciale.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger