AcasăSOCIALPolițiștii, sfidați de partidele din coaliție. Paznicii sediilor le-au închis ușa în...

Polițiștii, sfidați de partidele din coaliție. Paznicii sediilor le-au închis ușa în nas

Polițiștii, ”flituiți” de coaliție

Sindicaliștii din MAI au fost sfidați de PSD și PNL, care au dat dispoziții paznicilor de la sedii să nu-i primească pe aceștia nici măcar pentru a depune o petiție. Premierul Nicolae Ciucă a trimis trei consilieri habarniști să vorbească cu polițiștii protestatari, iar la Reprezentanța Comisiei Europene la București au fost primiți, în bătaie de joc, de consilierul consilierului conducerii instituției.

Polițiștii s-au convins, în sfârșit, că protestele în stradă nu au niciun efect și sunt mai deciși ca oricând să blocheze sistemul. Protestele din această săptămână nu au avut niciun rezultat, mai ales că sindicaliștii din MAI au fost pur și simplu sfidați de Guvern, de partidele din coaliție și de reprezentanții Comisiei Europene.

”Am încercat să avem o întâlnire cu cineva din conducerea Reprezentanței Comisiei Europene la București, dar, din păcate, ne-a primit doar un consilier al consilierului conducerii. La fel cum s-a întâmplat și miercuri la Guvern și la sediile celor două partide din coaliție. La Guvern am insistat să ne vedem cu premierul Nicolae Ciucă, dar acesta ne-a trimis trei consilieri care habar nu aveau de problemele cu care ne confruntăm, niște oameni care nu-și justifică funcțiile pe care le ocupă în acest moment. Au notat și au spus că o să transmită mai departe. Este o greșeală din partea prim-ministrului pentru că nu ne-a pus la dispoziție niște oameni care să cunoască problemele sistemului și problemele cu care ne confruntăm noi. A fost o bătaie de joc la adresa noastră. La sediile PNL și PSD nu ne-a băgat nimeni în seamă, ne-au trântit ușa în nas. Așa consideră ei că este normal să se comporte, în condițiile în care cei din conducerea partidelor știau că vom veni miercuri. Paznicii sediilor PNL și PSD nu ne-au lăsat nici măcar să depunem o petiție și, cu foarte mare greutate, am reușit să înregistrăm, într-un final, documentul”, ne-a declarat Mihai Zlat, vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC).

Majorare pe minus

Sindicaliștii ne spun că sfertul din majorările salariale restante, pe care Guvernul intenționează să-l dea polițiștilor, înseamnă, de fapt, o micșorare a veniturilor, mai ales că norma de echipament va fi sistată. Aceștia sunt hotărâți să blocheze sistemul, mai ales că au constatat că protestele nu îi impresionează pe guvernanți. ”Domnul ministru Marius Budăi face un joc politic mizerabil. Acum două săptămâni a ieșit și a spus că vor fi niște majorări pentru bugetari, ieri a retras ordonanța și a venit cu altă ordonanță. Oricum, sfertul acela pe care vor să ni-l dea este foarte puțin, pentru că, din octombrie, veniturile polițiștilor vor scădea, odată cu dispariția normei de echipament. Pentru noi este o majorare pe minus și lucrurile astea nu se înțeleg în Guvern”, ne-a precizat vicepreședintele SNPPC, Mihai Zlat. Polițiștii mai au de primit două majorări de câte un sfert pentru a intra în grila de salarizare. Singurele majorări au fost date în 2019 și 2020, iar în 2021 și 2022 nu au mai primit nimic. ”Media restului de majorări restante este de 600 de lei, iar asta înseamnă că noi vom primi acum, în medie, 150 de lei, dacă trece această ordonanță. Cum norma de echipament, care se va sista din octombrie, este de 260 de lei, înseamnă un minus de 90 de lei la venituri”, susține Mihai Zlat.

Bode spune că are bani

Reprezentanții SNPPC spun că au avut, în cursul acestui an, întâlniri cu președintele Camerei Deputaților, cu președintele Senatului, care au promis că vor veni cu modificări la Ordonanța 130, dar nimic nu s-a întâmplat. ”Noi am tot susținut că nu este normal ca jumătate din bugetari să fie în grilă și pentru cealaltă jumătate să vii cu majorări de sferturi. Este o problemă pe care nu au rezolvat-o și se pare că nu o vor rezolva prea curând. Mai mult, domnul ministru Lucian Bode, marți, la minister, ne-a spus că există bani în bugetul MAI pentru a primi o majorare de ½ din diferență, adică dublu față de cât ar vrea să ne dea domnul Budăi prin această ordonanță. Este inadmisibil să ai inflație de 25% în doi ani și jumătate și să vii cu o majorare de 150 de lei”, a mai afirmat vicepreședintele SNPPC, Mihai Zlat.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.474 afisari

15 COMENTARII

    • Pot sa îți spun doar atât: sa te Bg exact de unde și ieșit și și văzut lumina zilei pt prima data! Asta e munca lor dobitocel! Dar de guvernanți nu spui nimic expertule? De și-a nu și tupeu? Sper sa și nevoie de de drepturi dar nu înainte sa îți iei amenzile!

  1. Eu puneam și jandarmii să le rupă oasele.

    HUUUUOOOO! LA MUNCĂ, NU LA CERȘIT!!!

    NU LE CONVINE, MARȘ ÎN SECTORUL PRIVAT!!!

    • Dacă vei avea nevoie vreodată de polițiști și jandarmi, să chemi guvernanții și parlamentarii.

      • Este momentul sa fie rechemati in sistem pensionarii MI. Eu as veni daca m-ar chema. Am expierienta 50 de ani in munca de politie. Am fost si militian si politist. Cu mine nu le mergea ! Eu il luam pe Bode si-l puneam pe rotisor. Ma ajutau inca 2 colonei pensionari. Dupa 15 minute de rotisat semna tot ce-i solicitam.

    • Bărbi Gh. daca ai terminat de curățat wc-urile bai sărăntocule fa-ti un control la cap!!! Du-l si Constantinesu cu tine, ca va face si discount sau reducere la pretul de consultație!!!!Poate va si oprește pe amandoi la ospiciu ca pacienți si va administrează calmate, dușuri reci si electroșocuri ca sa reseteze creierul prost cu care v-ati nascut ba rataților!!!!

      • @Xpert86 2022-08-19 16:52 16:52:35
        in afara de jignit…altceva…expert…286…386…486…altceva….
        Tot zice Barbu de „Ura Crancena”….Hai sa-ti spun de Mine…Nu E Ura…E DISTANTA…Cumnatul Meu E Ofiter Superior In mai…nici in casa lor nu calc…nu am vreo treaba cu el…nu am stat la aceiasi masa in ultimii…5-6 ani sa zicem…ne respectam reciproc dar atat.
        Sper Ca E Clar Si Limpede.

    • constantinescu emil…adica milica…cui ii trebuie polititie sa o plateasca…sub pod sau pom…boschetar o viata intreaga…nu ma preocupa existenta acestor creaturi…hiene turbate si dresate sa fie cainii de paza combinatzii ticalosii ai unor porcusori de „politicieni” cu bani
      nici o flegma nu merita aceste aratari de fapturi urate si schimonosite psihic mental sau emotional

  2. La cate stiu astia despre politicieni si dedesubturi ar trebui sa le tremure un pic nadragii dar ei se cred pe cai mari tinuti dinafara pt interese.acum e momentul ca politia sa vada ca sunt cetateni nu din casta politicienilor sa asupreasca cu amenzi si aroganta!!

  3. CHIAR NU VEDEȚI, CĂ VĂ MINTE NU VĂ DA NIMIC, NU AU BANI ÎN 2022 PENTRU VOI, O SĂ VĂ DEA ÎN 2023, DUPĂ 20024. BINE CĂ SUNT BANII PT CEILALȚI, DAR PT VOI ÎN 2023VSAU 2024

  4. Anul trecut rupeau amaratii cu amenzi si catuse ca purtau masca sub nas.Stapanilor nu le-au placut niciodata slugile prea zeloase.

  5. LOL! asa le trebuie daca terorizau boborul cu amenzi in pandemie da pe hoti violatori si criminali ii lasau liberi.

    • Eu nu am dat amenzi. Care nu avea declaratie primea un baton intre ochi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger