AcasăSOCIALPolițiștii protestează miercuri la Camera Deputaților! Cer scoaterea pensiilor militare din PNRR

Polițiștii protestează miercuri la Camera Deputaților! Cer scoaterea pensiilor militare din PNRR

sursa foto: Facebook/snppc.ro

Se anunță protest, miercuri, la sediul Camerei Deputaților – intrarea din Parcul Izvor. Cei de la Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual (SNPPC) sunt deciși să iasă în stradă pentru a cere scoaterea pensiilor militare din Planul Național de Redresare și Reziliență – PNRR.

„Săptămâna trecută FSNPPC a anunțat un calendar de proteste care debutau cu pichetari ale sediilor MAI, ministerului Muncii, Ministerului Finanțelor, sediul Guvernului, Administrația Prezidențială si reprezentanta Comisiei Europene la București. În urma comunicatului care anunta declanșarea protestelor am fost invitați la discuții cu dl ministru Lucian Bode, care a prezentat o oferta a Guvernului legata de aplicarea Legii 153/2017 în 2 etape :

1. de la 01.07.2023 aplicarea grilei din Anexa VI a Legii 153/2017 ( ultima tranșă restanta de încasat cu o medie 374 lei net/lună) și

2. la prima rectificare bugerata calcularea sporurilor la salariul de functie aflat in plata pe grilă ( o creștere în medie cu 370 lei /net/lună).

În contrapartidă am solicitat aplicarea grilei cu 01.06.2023 și un calendar clar de aplicare a sporurilor calculate la salariul de functie aflat in plată începând cu 01.08.2023”, se menționează într-un comunicat al SNPPC transmis marți, 6 iunie.

Citiți și: În plină grevă a profesorilor, Bode crește salariile angajaților din MAI. Când va veni majorarea

Protestul de la Cameră urmează să înceapă la ora 11

În același comunicat, cei de la SNPPC mai notează: „Astazi ceea ce dl ministru Lucian Bode s-a angajat la negocierile de saptamana trecuta, a fost confirmat de domnul prim ministru Ciucă si de dl ministru al Muncii domnul Budăi: joi se va adopta OUG care va aduce aplicarea grilei din Anexa VI pentru intreaga familie ocupationala Aparare, Ordine Publica si Securitate Națională, începând cu 01 06 2023 ( restanta incasată se va resimti la plata salariului din 14 iulie 2023).

Având în vedere că se preconizeaza aplicarea grilei din Legea 153/2017, pentru mâine 07.06.2023 începând cu ora 11.00 ne întâlnim la sediul Camerei Deputaților ( intrarea Parc Izvor) unde vom picheta pentru a doua noastră revendicare : scoaterea pensiilor militare din PNRR și aplicarea Legii 223/2015 asa cum a fost votata și promulgată”.

author avatar
Andrei Coman