AcasăSOCIALPolițiștii ies în stradă, dar pentru a protesta! Vor salarii și sporuri...

Polițiștii ies în stradă, dar pentru a protesta! Vor salarii și sporuri mai mari!

politia locala

Polițiștii locali ies în stradă! Sute de polițiști locali ar urma să protesteze nu doar marți, ci și miercuri, în fața Ministerului Dezvoltării.

„Blocul Național Sindical informează că, în perioada 12 – 13 martie 2024, începând cu ora 11:00, Federația Națională a Sindicatelor Unite din Poliția Locală România (FNSUPLR), afiliată la BNS, va organiza un miting de protest în fața Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației”, se precizează într-un comunicat de presă.

Care le sunt principalele revendicări

Pe lista principalelor revendicări figurează: „respectarea în totalitate a prevederilor legii 155/2010, inclusiv art. 35, lit. b (articol referitor la încadrarea activităţii în condiţii deosebite, speciale sau alte condiţii de muncă, potrivit legii); acordarea de compensații pentru efectuarea serviciului in SDSL”.

Sindicaliștii mai cer introducerea in sesiune legislativă „a mult trâmbițatului” proiect POCA (Programul Operaţional Capacitate Administrativă), elaborat de MDLPA (Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației), precum și acordarea normei de hrană în mod obligatoriu.

Mai exact, de la nivelul BNS s-a anunțat că principalele revendicări sunt:

– respectarea în totalitate a prevederilor legii 155/2010, inclusiv art. 35, lit. b (articol referitor la încadrarea activităţii în condiţii deosebite, speciale sau alte condiţii de muncă, potrivit legii);

– acordarea de compensații pentru efectuarea serviciului in SDSL;

– introducerea in sesiune legislativă a mult trâmbițatului proiect POCA elaborat de MDLPA;

– acordarea normei de hrană în mod obligatoriu;

-transformarea unui post la mia de locuitori în un polițist local la mia de locuitori;

-statutul polițistului local.

„Blocul Național Sindical reamintește că, la începutul lunii decembrie 2023, Federația Națională a Sindicatelor Unite din Poliția Locală a demarat o campanie publică pentru a atrage atenția importanței existenței polițiștilor locali în societate. Campania se intitulează #șinoiexistăm!”, se mai precizează în comunicatul transmis în 11 martie.

 

author avatar
Andrei Coman
594 afisari

4 COMENTARII

  1. Bratul armat al globalistilor din guvern , acu 2 ani alergau babele prin supermarket sa le amendeze ca n-au masca….nu-i uit ever

  2. „precum și acordarea normei de hrană în mod obligatoriu.”
    OBLIGATORIU !!! Da la patron cine ia norma de hrana pentru munca din greu ? Analfabetii astia cu burta de elefant nu sunt multumiti saracii cu 6700 de lei pe luna net ( atat ia un agent din asta la Sectorul 6, agentul fiind dintr-un sat din GR), mai vor si papa gratis. La munca bahhhh !
    Sa-mi spuna si mie cineva concret la ce sunt buni acesti „politisti locali”. Erau buni inainte de primul razboi mondial cand erau „sergenti de strada” si patrulau noaptea, sau pe vremea comunistilor cand erau „paza contractuala” si pazeau obiective publice. Acum de cand nu mai sunt gardieni publici si au trecut la polocali, nu am vazut nimic util din partea lor. Bashca am vazut la Obor o mamaie locala care purta la brau ditamai pistolul in MULTIME. La ce ii trebuia mamaii pistol in piatza? Cine a fost dementul de a dotat-o cu asa ceva? Care a fost imbecilul care a angajat-o pe mamaie pe post de „polocal”?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger