AcasăSOCIALPolițiștii ies din nou în stradă. Protest în fața MAI: „Ne-am săturat...

Polițiștii ies din nou în stradă. Protest în fața MAI: „Ne-am săturat efectiv să fim fraierii de serviciu ai sistemului bugetar”

Polițiștii ies din nou în stradă. Protest în fața MAI: „Ne-am săturat efectiv să fim fraierii de serviciu ai sistemului bugetar” (foto: arhivă/sursa Sindicatul Europol/Facebook)

Sindicaliștii din Poliție au în plan să iasă în stradă, miercuri, începând cu ora 11, pentru a protesta în fața sediului ministerului condus de către Lucian Bode. Au anunțat că vor protesta pentru acordarea restanțelor salariale. „Ne-am săturat efectiv să fim fraierii de serviciu ai sistemului bugetar care primesc din când în când promisiuni deșarte sau doar firimituri”, au transmis reprezentanții Sindicatului EUROPOL.

„Așa cum v-am informat anterior, polițiștii vor fi din nou în stradă pentru a solicita plata drepturilor salariale restante pe care Guvernul României a considerat de bunăcuviință să le înghețe. Astfel, sub pretextul că aplicarea legii salarizării nu este posibilă, în timp ce alte categorii socio-profesionale au beneficiat în acest timp de diverse majorări salariale, constatăm că se împlinesc 2 ani de când drepturile noastre salariale restante au fost înghețate.

În aceste condiții, Sindicatul EUROPOL continuă seria de proteste prin care nu revendicăm majorări salariale, ci doar respectarea legii și acordarea restanțelor ce ni se cuvin, întrucât ne-am săturat efectiv să fim fraierii de serviciu ai sistemului bugetar care primesc din când în când promisiuni deșarte sau doar firimituri”, au transmis sindicaliștii, într-un comunicat.

Se plâng de „salarizarea mizeră”

Protestul din 19 octombrie urmează să înceapă în mai puțin de trei ore. De la ora 11, sindicaliștii au anunțat că se vor afla la protest în fața Ministerului Afacerilor Interne (MAI), pentru susținerea aplicării Legii nr. 153/2017, „act normativ ce a fost suspendat prin ordonanțe de urgență începând cu anul 2020”.

Până să iasă în stradă, sindicaliștii au mai transmis următoarele: „trebuie să eliminăm percepția publică greșită conform căreia în această instituție curge lapte și miere, întrucât la acest moment dublarea ratelor la bănci, creșterea prețurilor la alimente, energie și carburanți, au condus la diminuarea veniturilor polițiștilor cu peste 50%, iar dacă ne dorim siguranță și integritate, în contextul aderării la spațiul Schengen, trebuie să înțelegem în mod definitiv că cel mai relevant factor în creșterea corupției este salarizarea mizeră de care au parte polițiștii în prezent”.