AcasăSOCIALPolițiștii fierb. Se pregătește atacul asupra partidelor din coaliție

Polițiștii fierb. Se pregătește atacul asupra partidelor din coaliție

Polițiștii s-au prins. Partidele i-au batjocorit

Sătui de batjocura autorităților, polițiștii au decis să treacă la următorul nivel al protestelor. Astfel, sindicaliștii pregătesc un ”asalt” asupra sediilor partidelor din coaliție, unde vor să aducă peste 10.000 de oameni. Principalele nemulțumiri ale angajaților MAI sunt legate de salarizarea proastă, care a ajuns la cel mai jos nivel, și de deficitul grav de personal, care înseamnă sarcini în plus și ore suplimentare împovărătoare.

Sindicaliștii din Poliție vor să schimbe strategia protestelor și să nu mai ducă oamenii în Piața Victoriei și la Ministerul Afacerilor Interne, ci exact la sediile partidelor din coaliția de guvernare, principalii responsabili pentru situația dramatică în care se află această categorie profesională.

”Vom recoagula mișcarea sindicală și ne pregătim de proteste masive în fața sediilor PNL și PSD. Vom merge să cerem socoteală pentru aplicarea în bătaie de joc a Legii 153/2017 și pentru lipsa de predictibilitate în ceea ce privește cariera, salarizarea și pensionarea”, ne-a declarat Vasile Zelca, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC). Sindicatul atrage atenția asupra plecărilor masive din sistem, atât prin pensionări cât și demisii, și arată că, în scurt timp, sistemul va intra în colaps și nu va mai putea fi resuscitat.

Patru mari probleme ale sistemului

SNPPC semnalează problemele legate de salarizarea precară prin neaplicarea Legii 153/2017, neactualizarea normei de hrană, calculul cuantumului de chirie la nivelul anului 2009, precum și neaplicarea sporului de neuropsihic la 25%. Totodată, pe lângă deficitul imens de personal, sistemul se confruntă cu lipsa totală de investiții în sedii, mijloace de protecție și de intervenție, dar și cu o decredibilizare voită a instituției polițienești. ”Este inadmisibil să blochezi angajările în condițiile în care la o poliție orășenească asiguri intervenția la apelurile 112 cu 3 polițiști de ordine publică încadrați, în loc de 10 prevăzuţi, sau un un criminalist în loc de 5 sau la un sector de frontieră asiguri dispozitivul cu 6 sau 8 patrule în loc de 12, 15 sau 20 cât ar fi necesar”, se arată într-un comunicat al SNPPC.

Se sistează angajările

De la 1 iulie se vor interzice toate angajările la stat, astfel că MAI mai are doar două săptămâni pentru a demara proceduri de încadrare din sursă externă. Peste deficitul de 20.000 de oameni, mai apare însă o problemă. Din octombrie, va fi nevoie de alți 6.400 de polițiști pentru a asigura intervenția la alerta de de proximitate, cu ordinele de protecție și brățările electronice.

” În momentul în care apare alerta de proximitate, trebuie intervenit imediat și nu știu cum vor rezolva problema asta. Se pare că săptămâna aceasta vor să declanșeze proceduri de angajare din surse externe, dar nu știm câți vor angaja. Ei și-au mărit personalul în aparatul central, dar la funcții de execuție nu au făcut nimic, Peste tot, în toate județele, este un deficit uriaș de personal”, ne-a precizat președintele SNPPC, Vasile Zelca.

A apărut Național – Italia, ziarul românilor din Italia. Se găsește la chioșcurile de ziare, în aeroporturi și în magazinele românești.

Accesați www.nationalro.it sau https://www.facebook.com/nationalitalia și veți fi la curent cu toate informațiile de ultimă oră despre comunitatea românească din Italia.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
20.852 afisari

10 COMENTARII

  1. Vrăjeală. De la „Ieși afara javra ordinara!”, nimic notabil.
    Chiorul bețiv a avut grija sa se răzbune, iar urmarile se vad/simt și astăzi.
    Șefii și sindicatele sunt aservite grupărilor organizate, zise partide.

  2. @Secolul XXI
    -chiar vrei sa ne provoci „melancolie blegoasa”:
    si-au permis pt. ca Petrov e pitic,
    acum e invers!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. era 1 politista in intersectie:
    35 de kile cu tot cu pistolu;
    cand s-o imortalizam cum se cuvine,click,
    a trecut unu cu o masina mica prin fata obiectivului.

  4. de cine este -pastorit- acest minister ? de seful – LA PALINCA DE SALAJ-UN SLUGOI ORDINAR , TAMPITEL , BUN LA TOATE……deci, despre ce vorbim?CINE SA ORGANIZEZE, CINE SA REFORMEZE ? MENAJERIA LUI IOHANNIS !!!!!!

  5. Jegurile astea spagare din Miliția lui Bode la muncă! Trântorii burtoși n uniforme care amendau românii fara masca trebuie luați n șuturi nu măriri de lefuri deja babane!

    • Anonim-ule, ai bacu’? Dacă da, atunci intra in poliție…dacă iei examenul!!
      După, mai vorbim!
      …jeg penal ce ești!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger