AcasăSOCIALPolițiștii dau lovitura de grație Guvernului. Vor bloca vămile de Paște

Polițiștii dau lovitura de grație Guvernului. Vor bloca vămile de Paște

Lucian Bode a reușit să-i enerveze la maximum pe polițiști

Pentru că protestele masive din Piața Victoriei și din fața Ministerului Afacerilor Interne i-au lăsat reci pe guvernanți, polițiștii au decis să treacă la următorul nivel și să saboteze sistemul în cel mai legal mod cu putință. Astfel, în zilele premergătoare Sărbătorilor de Paște, aceștia au decis să facă verificări la sânge tuturor celor care intră în țară, asigurând, astfel, blocarea vămilor.

Dacă până acum au mai existat ceva ezitări în rândul polițiștilor, de data aceasta, sindicaliștii din MAI sunt deciși să treacă la măsuri dure, dar legale, pentru a îngenunchea sistemul și a-i determina pe guvernanți să aplice Legea 153/2017, prin care să se majoreze salariile. Conducerea Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) a anunțat că se organizează  pentru frontiera de Vest, cu ocazia Sărbătorilor de Paște, când se va aplica metodologia ca la carte în ce privește verificarea autovehiculelor care intră în țară, sperând, astfel, să blocheze sistemul.

”Noi, de obicei, pe perioada Paștelui și a Crăciunului, primim un cod de la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, care se numește <<relaxare>>. Adică trebuie să lăsăm mașinile să treacă mai fără controale. Și având în vedere că, în urma verificărilor efectuate la vama Negru Vodă, am găsit 1.200 de pistoale la un cetățean ucrainean, ne-am hotărât să facem controale ca la carte și pe frontiera de Vest a României în perioada premergătoare Paștelui. Adică vom bloca sistemul cu armele sale. O să mergem și noi în vamă, ca să ne asigurăm că nu se vor face presiuni asupra polițiștilor. Și să-i sune lumea pe premierul Nicolae Ciucă și pe ministrul de Interne, Lucian Bode, să-i întrebe pe dânșii de ce se întâmplă așa”, ne-a declarat Vasile Zelca, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC).

Exces de zel și la Poliția Rutieră

Sindicaliștii spun că tactica excesului de zel va fi aplicată de toți polițiștii, atât de cei de la Poliția Rutieră, cât și de cei de la Ordine Publică. După protestele masive ale polițiștilor, nici premierul Nicolae Ciucă și nici ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, nu s-au sinchisit să-i cheme pe sindicaliști la discuții. ”Așteptăm acum, săptămâna aceasta, să vedem dacă reușim să ajungem la ministru și la prim-ministru, dar, din datele pe care le avem, este nevoie de mult mai mult, pentru că sunt cam surzi la solicitările noastre. Nu avem informații că Guvernul ar intenționa să aplice Legea 153/2017 în integralitate, noi însă vom pune presiune în continuare. Noi am avut o videoconferință zilele trecute și s-a stabilit această formă de protest, prin blocarea vămilor prin exces de zel. Inclusiv cei de la Poliția Națională, dacă se vor face ceva activități cu filtre, cu Poliția Rutieră și cu cei de la Ordinea Publică, vor merge pe exces de zel, astfel încât să blocăm total sistemul”, ne-a mai precizat președintele SNPPC, Vasile Zelca.

Presiuni pentru aplicarea legii

Polițiștii cer aplicarea, de urgență și în integralitate, a Legii-cadru a salarizării nr. 153/2017, așa cum s-a procedat în cazul altor familii ocupaționale/sectoare de activitate, care au intrat în grilele de salarizare la termen. Totodată, aceștia au solicitat o salarizare decentă, acordarea drepturilor pentru transport/concediu și încadrarea în condiții de muncă adecvate a personalului contractual din MAI/SNAOPSN. ”Cerem aplicarea sporurilor la valoarea salariilor în plată, nu la valori inferioare, unele chiar din anul 2009 (de exemplu, cuantumul chiriei acordate în MAI este inferior sumei forfetare pe care statul o plătește pentru un refugiat cazat la un particular), precum și majorarea normei de hrană/normei de echipare și a sporului de suprasolicitare neuropsihică, prin raportare la valoarea actuală a pieței și, respectiv, la riscurile profesionale, incompatibilitățile și interdicțiile prevăzute de lege polițiștilor judiciariști”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.870 afisari

17 COMENTARII

  1. Politistii ii vor da lovitura de gratie lui Ciuca, Bode si Johanis!!!!!!!! Le vor lua ciucurelul in gura si-l vor freca pana iese ceva cremos si alb.

  2. Bodeeee,scoala ba ca e nasoala treaba,ce-oi avea tu cu politistii ? Cu aia depe strada,nu cu pitipoancele din birouri alea frumoase,care va freaca nesurile si si mai stiu eu ce,ca lumea vorbeste fara dovezi.Pai ce,sunteti prosti sa lasati dovezile sa se plimbe ca proastele,cum s-au fotografiat nataraii aia dela conducerea jandarmeriei ” ?

  3. „Și având în vedere că”

    -asa se lucreaza!
    (ultima data o dadusera cu „blocam Bucurestiul”,
    porneau ww3 din pura inconstienta)

    • 1. nimic nu bate explicatia.
      2. „de Sarbatori” s-au intamplat situatii neprevazute
      gen „razboiul de yom-khipurim”, in 1973.

  4. Bai politzailor din Miori-stan, nu va mai stresati si voi atata, chiar nu are sens, mai aveti putina rabdare, in curand, adica din vara, cel tarziu toamna, va baga dulapul si ciukanezul in raz-boi, sa vedeti voi atunci manc-atorie voi intre voi, la propriu !! In caz ca nu stiti, lim-bricii mai inainte amintiti au inar-mat deja pe toti sek-uricii care le sunt loiali doar lor, asta inseamna cam 2 milioane de hie-ne infom-etate, care odata inceput raz-boiul si la Bukale, vor da iama in toti cob-aii multil-ateral v-ax-xinat in cap, o sa ii trimita in ukro-na-zia cu trenul mar-far ca pe niste v-it-e si bo-i va-x-xi-nati cu n do-xe in cap ce sunt !! Ce mai, va fi tot cirkul rom-al-es de pe lume, mai ales pentru toti naivii si idi-otii inu-tili care vor ramane in urma, o sa vada ta-mp-itii aia or-din-ari ce inseamna sa fii scu-tul um-an la ciu-kane-zului, care ii va pune in jurul vilei lui de n-ea-m p-ro-st, ca sa nu il bo-mb-ardeze rus-nacii aia sa-lbatici !! Ha ha ha 🙂 Bai, seku-ricii astia care chiar au chef de niste senzatii tari, dupa ce va baga cei 2 tam-piti in raz-boi, o sa aveti parte de asa ceva non-stop, in timp ce voi o sa imbatraniti in 2-3 luni cat intr-un an, noi ceilalti o sa va facem cu mana, si mai ales cu deg-etul mijlociu, de prin alte locuri unde e liniste si relax, o sa privim cu adanca ingrijorare situatia creata, vorba dula-pului celebru de la 3co-ceni !! Ha ha ha 🙂 Bai, o sa aiba astia grija de voi, mai ceva decat au avut in timpul Plan-de-miei naz-ist-glob-alis-te, o sa ii trimita pe fr-ont pe toti co-baii, cate 20 de mii in fiecare zi, o sa rezolve rapid cu re-du-c-erea popu-latiei 🙂

  5. muarte pulutiei!!!
    mafioti in uniforme! garzile d corp ale interlopilor!
    sa va mance viermii iadului!!!

  6. Foarte bine! Sa faca controale la sange, sa vada si nea hamer cat de eficienti sunt romanii cei refuzati in Schengen.

  7. Am stat duminică peste 2 ore la Nădlac pe ieșire. Se mișcau grănicerii-botezați poliție de frontieră-ca ochiul mortului. Înainte îi omorau pe românii care vreau să plece din țară, acum îi umilesc prin ținerea cu orele la vamă. Așa să le ajute Dumnezeu milițienilor! Își bat joc de oamenii care le plătesc salariile mult prea mari și nemeritate.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger