AcasăSOCIALPolițiștii au explodat. Amenință cu blocarea intrării României în Schengen

Polițiștii au explodat. Amenință cu blocarea intrării României în Schengen

Polițiștii s-au dezlănțuit, după votul halucinant al senatorilor

Sindicaliștii din poliție vor merge, la începutul lunii viitoare, la Bruxelles, pentru a bloca o eventuală intrare a României în Schengen. Aceștia vor arăta factorilor de decizie din Comisia Europeană și din Parlamentul European că Poliția Română este nepregătită pentru securizarea granițelor UE, dat fiind deficitul major de personal, lipsa investițiilor în tehnică și logistică și salarizarea precară a angajaților. 

Votul din Senat pentru majorarea salariilor demnitarilor a reușit să-i scoată din sărite pe polițiști. Aceștia sunt deciși să treacă la forme de protest extreme și, mai mult, să împiedice intrarea României în Schengen.

”În luna octombrie vom avea întâlniri cu factori de decizie din cadrul Comisiei Europene și Parlamentului European pentru a le aduce la cunoștință problemele cu care ne confruntăm. În același timp, vom atrage atenția că eventuala intrare în Schengen nu ne găsește pregătiți. Nu suntem pregătiți din punctul de vedere al resurselor umane, nu suntem pregătiți din punct de vedere salarial și nu putem asigura, cu adevărat, o securizare a granițelor. Trebuie să arătăm public că realitatea nu este cea prezentată de guvernanți, pentru că avem foarte multe probleme de ordin tehnic, de ordin logistic și de resurse umane, pe care ar trebui să le cunoască și cei din Uniunea Europeană, din Comisia Europeană și din Parlamentul European. Este greu de crezut că într-o țară care ar trebui să asigure frontiera externă a Uniunii Europene sunt atâtea probleme cum sunt la noi”, ne-a declarat Mihai Zlat, vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC).

În plus, polițiștii intenționează să meargă până la blocarea efectivă a sistemului de ordine publică, pentru că le-a ajuns cuțitul la os. ”Vom interveni doar la apelurile 112 și vom soluționa doar dosarele de o gravitate ridicată. Avem un exemplu de la magistrați, care, deși nu au voie să protesteze sau să facă grevă, au oprit activitatea, protestând pe scările judecătoriilor și tribunalelor și nu au pățit nimic. Vom ieși și noi în fața secțiilor și structurilor de poliție să protestăm și să oprim activitatea”, ne-a precizat vicepreședintele SNPPC, Mihai Zlat.

Au ajuns la disperare

Majorarea de 200 de lei de care au beneficiat polițiștii nu acoperă nici creșterile de prețuri de la o lună la alta, susțin sindicaliștii din MAI. Aceștia arată că sunt polițiști care au ajuns la disperare pentru că nu-și mai pot plăti ratele, nu-și mai pot plăti facturile, începând deja să primească facturi foarte mari la energie electrică și la gaze, deși sezonul rece încă nu a venit.

”Acești guvernanți nu sunt în stare să înțeleagă problemele reale din sistemul de ordine publică și nu fac nimic pentru a le rezolva. Noi niciodată nu am cerut majorări, ci doar aplicarea corectă a legii, să ne completeze schemele de personal, pentru că avem un deficit de 25.000 de angajați. Avem din ce mai multe atribuții, care nu intră în fișa postului, iar de la 1 octombrie vom avea suplimentar o altă atribuție pentru toți polițiștii de ordine publică, aceea de implementare a sistemului de monitorizare a victimelor agresate. Trebuie să luăm măsuri drastice pentru a ne face auziți și pentru a arăta întregii coaliții, dar și populației că suntem într-o situație disperată și ceea ce ne oferă statul român nu este raportat la niște condiții normale de lucru. Și aici mă refer la faptul că nu sunt investiții, nici pe plan logistic, nici pe plan de intervenție, nici pe parte de resurse umane, se fac foarte multe ore suplimentare neplătite și ne forțează să dăm amenzi”, a afirmat Mihai Zlat, vicepreședintele SNPPC.

Scânteia votului din Senat

Votul din Senat dat pentru majorarea salariilor demnitarilor, care se aflau deja în grila de salarizare, a reușit să-i înfurie peste măsură pe polițiști. Aceștia consideră că votul senatorilor a fost o mare bătaie de joc la adresa întregului aparat bugetar și în special a polițiștilor. ”Este aceeași ordonanță despre care s-a discutat în coaliție și ni s-a spus că nu sunt bani pentru majorări decât 1/4 pentru toți bugetarii și, dintr-o dată, avem surpriza că pentru toată anexa a 9-a, a demnitarilor, se pot majora salariile, iar unele majorări sunt de 3.000-4.000 de lei, exact cât salariul unui polițist. Tocmai de aceea, suntem din ce în ce mai hotărâți să recurgem la măsuri extreme de protest”, ne-a spus vicepreședintele SNPPC, Mihai Zlat.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
10.293 afisari

39 COMENTARII

  1. Politistii sunt niste curve codoase! Noi militienii nu faceam d-astea. Nu a fost nevoie sa intram peste membrii de partid si sa le spargem capetele cu bastoanele ptr ca am primit ceea ce ceream.

      • @Comandor Gherghisan 2022-09-22 16:33 16:33:59 nik 2022-09-22 16:43 16:43:26
        109 afisari
        ORICE BUGETAR MORT ESTE UN BUGETAR BUN.IMPREUNA CU FAMILIA LUI.IESIRI NATIRALE DIN SISTEM.
        MORTI DE BOLI INCURABILE DEZASTRE NATURALE DROGURI ACCIDENTE ETC.
        NICI O PIERDERE NICI O PAGUBA.
        DOAR O USURARE BUGETARA.
        UN PARAZIT MORT ESTE O BINECUVANTARE.

        • Ionut eu am adus servicii tarii timp de 45 de ani . Am pensie numai 9750 lei/luna. Este echitabil? Sunt Comandor (colonel).

          • Ai grija cum vorbesti ! Dl Comandor a fost coleg cu mine la Militie. Ai grija ca putem sa te gasim.

          • eu am participat la constructia de hidrocentrale,termocentrale,nucleara de la Cvoda,din 72 si pana in prezent, etc. prin munti, subterane,frig si ger toata viata si nu am nici jumatate din pensia matale. Asa ca ciocu’ mic domnu’ militian comandor! Altuia i-ar fi rusine sa spuna ca nu=i ajunge pensia de 2000 de euro.

          • E prea mult pentru tine. Ultimii 30 de ani ai apărat bulangii țării. Ai stat în puf toată viața. Acum e vremea sa treci la suzeta .

        • Valentin ești cel mai drăguț de aici. Sigur, la profil nu e poza ta. Cred ca si in realitate ai mutra de pirnaias. Esti cam saracut la capsor. Sigur ti-ar trage-o „acolo”. Îți faci bine treaba, agiti lumea, nu ești plătit degeaba.

          • @Danielescu 2022-09-23 8:36 8:36:42
            MUTRA S-A MAI SCHIMBAT.
            MAI GASESTI UNA PE NET IN CARE SUNT UN PIC MAI TANAR SI MAI GRAS.
            SUNT PLATIT IN NATURA.
            IN COLIVE.
            ASTA E VALUTA FORTE LA MINE.
            PARNAIASI CRIMINALI….SUNT CUVINTE URATE….AM ASEMENEA PRIETENI DE ZECI DE ANI…30 SA ZICEM….
            SA AVETI O ZI FRUMOASA.
            COSCIUGE SPECIALE.
            LOCURI DE NEVECI IN REGIM PREFERENTIAL.
            AJUTOR DE INMORMANTARE DE CONTRACHESTORAMIRALSENIMARESALGHENERALISIM.

          • @Danielescu 2022-09-23 8:36 8:36:42
            va explic cum Inteleg Eu.
            armata romana a pierdut doua razboaie mondiale,faptul ca a reintrat in ww1 din nou in razboi pe 10 noiembrie iar nemtzii au capitulat pe 11 e nimic
            armata romana a tras cu tunul in tarani in 1907 a asasinat etnici bulgari in cadrilater,acelasi lucru l-a facut jandarmeria asasinand oponenti politici.
            si atunci serviciile se ocupau de intrigile din alcovul si budoarul camarile regale.
            militia ca organ de represiune bolsevic stalinist a facut sute de mii de victime intre 1945 si 1989.
            securitatea a fost un cancer,sute de mii de dosare de colaboratori si informatori.
            ultimul act de „eroism” al armatei a fost in 1989 cand a tras aproape 13.000.000 cartuse asasinand 1.104 romani,majoritatea colegi de arme si ranind alte cateva mii.
            drept rasplata iliescu,fiind adus in fruntea statului de o lovitura militara si-a creat in jurul sau a junta militara care conduce pe fata aceasta colonie azi dupa ce tot el si-a vandut tara americanilor in 1991-1992.
            faceti o statistica…cati generali 4 3 2 1 stele avea Romania intre 1945-1989 adica 44 ani in armata ministerul de interne si securitate si cati are azi…adica din 1989-2022 33 ani vreo 2.000 generali…multi 4 stele in conditiile in care Romania nu mai are nici macar un corp de armata…nu 4 armate ca inainte de 1989.
            Toata aceasta mascarada…de la maior esti ofiter superior…au fost niste nimeni tinuti pe functii de 2 bani…cu 6 luni inainte de pensii numitti pe functii de comanda…de general unii…ca si colonel…poti ocupa o functie de general cu 2stele…si pensii nesimtzite…”ca asa prevede legea”…
            Spun asta ca om ce a cunosctu generali si inainte si dupa 1989…copil fiind…nu ma laud…
            Acum Romania este in faliment…asta lasa aceasta junta militara creata de ion iliescu mostenire…o tara falimentara…si copii lor tot aici vor trai..
            Cand nu se vor mai plati pensiile speciale..ca alea obisnuite au inceput deja sa nu se mai plateasca…sa mergeti la ion iliescu moliere 3-5 sa intrebati si sa protestati….
            Ofiteri superiori…Va ofer un exemplu de Prostie si Coruptie Crasa
            Acum politia cumpara 600 masini sport premium de la un „om de afaceri”…legat de acest iohannis…
            Estimez spaga….parandaratul…pardon…Comisionul undeva la 2-3 Milioane Euro…
            Prostia Crasa este alta…Romania Importa 80% din Petrol iar cand statul va da faliment…militzienii vor sta cu aceste masini in parcare si vor admira procesul lent de coroziune…nici sa le caseze nu pot decat dupa un numar de ani…Asta Inseamna Prostie…
            Faceti reclama la „masina nationala” electrica…dar politia locala si-a cumparat renault electric…daca platiti niste pensionari obezi pe post de „politisti”…locali…politie comunitara…gardieni publici…paznici de parcuri si cimitire…la ce iti trebuie masina…si electrica…cand tu esti un PAZNIC…si se presupune ca ai „conditie fizica”
            Incercati sa explicati aceste lucruri…cei de la stat…ca asa de injurat…jignit….foarte usor
            post scriptum….va agitati degeaba cei de la stat..cu proteste aranjate cu informatori ai jandarmeriei si generali parapsihologici si parapsihotronici…gloata…Adica Oamenii…NU VOR IESI

      • Asa este. Acum parnaiasii se exprima din puscarie pe forumuri. Aici pe national sunt doi. Unul la Jilava si unul la Rahova.

        • @Comandor Gherghisan 2022-09-23 12:59 12:59:10 ASTEA CE SUNT…V-ATI LUAT TAINUL…
          1.Schimbări pentru polițiști: Pot primi până la 50% din salariul de bază pentru plata chiriei 7media.ro 21.09.2022
          2.Cresc salariile parlamentarilor și aleșilor locali 7media.ro 21.09.2022
          3.Plata ratei pentru locuințele magistraților, adoptată de Senat 7media.ro 21.09.2022
          4.Poliția cumpără 600 de BMW-uri de la firma lui Michael Schmidt cu 98 de mil. lei / Sindicaliștii din poliție acuză o licitație cu dedicație / Iohannis a beneficiat gratuit de mașini BMW când era primar, iar în timpul campaniei din 2014 a locuit într-un apartament al omului de afaceri g4media 23.09.2022

  2. Huoooo…. jegurilre!!!

    LA MUNCĂ CU PUTORILE!!!

    NU LE CONVINE, MARȘ LA PTRIUVAT UNDE SE MUNCEȘTE CU ADEVĂRAT!!!

    HUUUUOOOO!!!!

  3. Lasa ca va rezolva acum RenatoUsatai cu BMW-uri kamikaze…va accelereaza din telecomanda mafiotii lui DorinCocos si PetrovQiombete ca sa iesiti din decor cand deranjati la fel ca printesa DIANA la Paris.Fiecare militian va deveni Schumacher sofer kamikaze….HA HA HA…V-a ciuruit PetrovQiombete si cu mafia portokalie

  4. @ Iar vor ăștia să-și pună mâinile pe banii ai generațiilor viitoare, în interesul liderilor, deci al pensionarilor, ?

  5. & După ,,traseele din justiție” ale lui Dumbravă s-au „specializat” pe traseele cu susține financiară , din viitor , ale „liderilor” , ?

  6. @ Au intrat pe ,,minerit de fințare” din banii viitorimi, pentru lideri, ? Caută „filoane financiare”, în viitor, „să le exploateze primii”, ?

  7. @ ,,O femeie însărcinată în 39 de săptămâni a fost lăsată în chinuri, la Spitalul Buftea, până când fătul a murit!”

  8. Participă la protest și ucigașii de la secția 16 „miliție” București,de pe strada Stoian Militaru? adică cei care au ucis doi OAMENI pe câmp?Și cărora menestrelu de interne le-a luat apărarea? RUȘINE… SECȚIA 16… bandă de derbedei criminali

  9. @ Cică au pus, pentru „demnitari”, ,,schema” cu, ,,în vremuri de criză oamenii deștepți se îmbogățesc”, fără a fi incluși și polițiștii, ,,la traseu și foaia de parcurs”, ?

  10. Tocmai or sa trimita politisti europeni care sa i inlocuiasca definitiv ca asta au facut peste tot in ue sa bata cetatenii pasnici daca demonstreaza chiar si pe ei!!

  11. V ati gandit voi asa, sa bagati bete in roate aderarii. Taranilor ! Veniti sa va faceti politisti ( profitand de rudele voastre infiltrate in timpul comunismului ) doar pentru a scapa de munca. Si pentru pensie. In rest, nu aveti nici o chemare, nici o dorinta de a face dreptate, nimic. Sunteti doar niste tarani jalnici, din niste sate jalnice. Daca am vedea si noi , macar o data, ca arestati 100, de banditi, ii urcati in camioane, si ii duceti la niste gropi comune, sapate cu o zi inainte, si sa i lichidati acolo , mai zic. Ati putea sa lichidati banditii din tara , din Bucuresti, poftim , intr o luna. Dar nu puteti ba, Ca nu va lasa educatia voastra de gainari. Ca si rudele voastre , cei ce furau de la CAP si de la diverse fabrici. Pacat de unii profesionosti, criminalisti. Restul, niste tarani ” smecheriti ” care puteau ajunge chiar si infractori. Noroc cu rudele care v au facut ” oameni ” , cica.

  12. & Se observă și că fertilitatea este mai crescută la indivizii mai puțin educați, probabil și prin numărul mai scăzut de conexiuni mentale, ce îi așează mai apropiați de originile speciei, ?

  13. Ala cu 100 de banditi și gropile săpate, ești cumva nazist? Polițiștii americani asa fac?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger