AcasăSOCIALPolițiștii amenință cu proteste în stradă și avertizează guvernanții! SNPPC: „Avem soluții...

Polițiștii amenință cu proteste în stradă și avertizează guvernanții! SNPPC: „Avem soluții să blocăm sistemul! Nu ne provocați!”

sursa foto: Facebook/snppc.ro

Guvernanții au în față o nouă provocare: după profesori și ceferiști, și polițiștii anunță că sunt gata să iasă în stradă.

Reprezentanții Sindicatul Național al Polițistilor și Personalului Contractual (SNPPC) au transmis că vor ieși și ei la proteste – săptămâna viitoare – în fața Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Muncii.

„În cazul în care solicitările noastre nu vor fi soluționate, vom trece la proteste masive, inclusiv la blocarea sistemului” – îi avertizează cei de la SNPPC pe guvernanți.

Două revendicări principale

„Având în vedere 1. situația existentă în țară generată de lipsa de responsabilitate a guvernanților, care au produs și întreținut o nemaiîntâlnită degringoladă legislativă,

2. zvonuri publice legate de așa-zisa ”specialitate” a pensiilor ocupationale ( militare), salarizare precară în Apărare,Ordine Publică și Securitate Națională

3. nerespectarea cadrului legislativ și a etapelor de aplicare a Legii 153/2017

SNPPC va declanșa într-o primă etapă proteste în stradă, urmând ca, în funcție de evoluția situației să adopte noi măsuri de reacție și protest în vederea îndeplinirii următoarelor obiective care își pun amprenta inclusiv pe deficitul de personal nemaiîntâlnit până în prezent în M.A.I, când, pentru prima dată, în școlile de agenți de poliție, după etapa verificării cunoștințelor, au rămas 0,57 candidați/loc, pe 30.05.2023 urmând să debuteze examinarile medicale care, cu siguranță vor reduce și mai mult numărul de candidați rămași în cursă”, a transmis SNPPC, luni, într-un comunicat.

De la nivelul sindicatului amintit, s-a menționat faptul că au avut loc consultări cu peste 70 de organizații SNPPC din țară. „Astfel, în urma consultării celor 74 de organizații SNPPC din țară ( poliție, poliție de frontieră și poliție imigrări), SNPPC a luat decizia organizării de mișcări sindicale având 2 revendicări principale:

1. Aplicarea în integralitate a Legii 153/2017 pentru întreaga familie ocupațională Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională începând cu 01.07.2023.

2. Scoaterea Legii 223/2015 din PNRR. Nu suntem de acord cu modificările propuse la Legea 223/2015 în Senat și nici cu noile amendamente propuse la Camera Deputaților”, se precizează în comunicatul sindicaliștilor.

Când vor avea loc protestele la sediile MAI și Ministerului Muncii: „AVEM SOLUȚII SĂ BLOCĂM SISTEMUL!”

S-a stabilit un calendar al protestelor, pentru săptămâna viitoare. Astfel, sindicaliștii au în plan să iasă în stradă, în fața sediilor ministerelor conduse de Lucian Bode și Marius Budăi.
„Într-o primă etapă SNPPC va organiza și desfășura proteste la sediile MAI – Ministerul Afacerilor Interne și Ministerului Muncii, în zilele de 6, 7 și 8 iunie 2023, între orele 11.00-14.00 urmând să le extindem la Guvern , Comisia Europeană ( sediul din București) și Camera Deputaților.

După aceste prime proteste, în funcție de evoluția situației le vom intensifica, putând ajunge chiar la blocarea sistemului”, se precizează în comunicatul SNPPC.

Sindicaliștii de la SNPPC avertizează guvernanții că, în cazul în care nu le vor fi soluționate revendicările, s-ar putea ajunge la proteste masive. „Atragem atenția guvernanților că, în cazul în care solicitările noastre nu vor fi soluționate, vom trece la proteste masive, inclusiv la blocarea sistemului. AVEM SOLUȚII SĂ BLOCĂM SISTEMUL! NU NE PROVOCAȚI!”, avertizează reprezentanții SNPPC.

author avatar
Andrei Coman