AcasăSOCIALPolițiștii amenință cu proteste în stradă și avertizează guvernanții! SNPPC: „Avem soluții...

Polițiștii amenință cu proteste în stradă și avertizează guvernanții! SNPPC: „Avem soluții să blocăm sistemul! Nu ne provocați!”

Guvernanții au în față o nouă provocare: după profesori și ceferiști, și polițiștii anunță că sunt gata să iasă în stradă.

Reprezentanții Sindicatul Național al Polițistilor și Personalului Contractual (SNPPC) au transmis că vor ieși și ei la proteste – săptămâna viitoare – în fața Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Muncii.

„În cazul în care solicitările noastre nu vor fi soluționate, vom trece la proteste masive, inclusiv la blocarea sistemului” – îi avertizează cei de la SNPPC pe guvernanți.

Două revendicări principale

„Având în vedere 1. situația existentă în țară generată de lipsa de responsabilitate a guvernanților, care au produs și întreținut o nemaiîntâlnită degringoladă legislativă,

2. zvonuri publice legate de așa-zisa ”specialitate” a pensiilor ocupationale ( militare), salarizare precară în Apărare,Ordine Publică și Securitate Națională

3. nerespectarea cadrului legislativ și a etapelor de aplicare a Legii 153/2017

SNPPC va declanșa într-o primă etapă proteste în stradă, urmând ca, în funcție de evoluția situației să adopte noi măsuri de reacție și protest în vederea îndeplinirii următoarelor obiective care își pun amprenta inclusiv pe deficitul de personal nemaiîntâlnit până în prezent în M.A.I, când, pentru prima dată, în școlile de agenți de poliție, după etapa verificării cunoștințelor, au rămas 0,57 candidați/loc, pe 30.05.2023 urmând să debuteze examinarile medicale care, cu siguranță vor reduce și mai mult numărul de candidați rămași în cursă”, a transmis SNPPC, luni, într-un comunicat.

De la nivelul sindicatului amintit, s-a menționat faptul că au avut loc consultări cu peste 70 de organizații SNPPC din țară. „Astfel, în urma consultării celor 74 de organizații SNPPC din țară ( poliție, poliție de frontieră și poliție imigrări), SNPPC a luat decizia organizării de mișcări sindicale având 2 revendicări principale:

1. Aplicarea în integralitate a Legii 153/2017 pentru întreaga familie ocupațională Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională începând cu 01.07.2023.

2. Scoaterea Legii 223/2015 din PNRR. Nu suntem de acord cu modificările propuse la Legea 223/2015 în Senat și nici cu noile amendamente propuse la Camera Deputaților”, se precizează în comunicatul sindicaliștilor.

Când vor avea loc protestele la sediile MAI și Ministerului Muncii: „AVEM SOLUȚII SĂ BLOCĂM SISTEMUL!”

S-a stabilit un calendar al protestelor, pentru săptămâna viitoare. Astfel, sindicaliștii au în plan să iasă în stradă, în fața sediilor ministerelor conduse de Lucian Bode și Marius Budăi.
„Într-o primă etapă SNPPC va organiza și desfășura proteste la sediile MAI – Ministerul Afacerilor Interne și Ministerului Muncii, în zilele de 6, 7 și 8 iunie 2023, între orele 11.00-14.00 urmând să le extindem la Guvern , Comisia Europeană ( sediul din București) și Camera Deputaților.

După aceste prime proteste, în funcție de evoluția situației le vom intensifica, putând ajunge chiar la blocarea sistemului”, se precizează în comunicatul SNPPC.

Sindicaliștii de la SNPPC avertizează guvernanții că, în cazul în care nu le vor fi soluționate revendicările, s-ar putea ajunge la proteste masive. „Atragem atenția guvernanților că, în cazul în care solicitările noastre nu vor fi soluționate, vom trece la proteste masive, inclusiv la blocarea sistemului. AVEM SOLUȚII SĂ BLOCĂM SISTEMUL! NU NE PROVOCAȚI!”, avertizează reprezentanții SNPPC.

author avatar
Andrei Coman
349 afisari

4 COMENTARII

 1. Tratamentul pentru COVID-19 agreat la Bruxelles a fost … crearea unui super-stat european.

  Primele mișcări care se vor face vor fi cele din sistemele de forță. Serviciile de ordine sunt avangarda. Acesta este motivul pentru care mașinile poliției au fost curățate de orice simbol național. S-a alocat un buget frumos pentru această operațiune care trebuia pusă pe tapet rapid. A doua chestiune este redenumirea poliției. În scurt timp nu se va mai numi Poliția Română, ci Poliția Națională. De asemenea, urmează să se îndepărteze toate simbolurile naționale de pe uniformă și să se agreeze un model identic în toată Uniunea Europeană. După aceasta, marea centralizare care va presupune desființarea ministerelor naționale și coordonarea centralizată de la Bruxelles. Va exista chiar și o supra-structură de poliție europeană/serviciu secret pe modelul FBI.

  Următoarea centralizare se va face la nivelul serviciilor de informații și a sistemelor juridice. Renunțând la propriile servicii de informații în favoarea unui diluat meta-serviciu european, practic statele membre vor renunța definitiv la suveranitatea lor, iar meta-serviciile juridice europene vor parafa definitiv deznaționalizarea statelor. Conducătorii aleși locali vor fi de carton, iar parlamentele naționale un fel de structuri inutile. Dacă vreți, acele parlamente vor fi tot atât de relevante precum Consiliile Județene de acum. Practic, după definitivarea acestor doi pași, statele intrate în mașina de tocat europeană nu vor mai avea nicio relevanță.

  Chestiunea interesantă este că trecerea la noua structură nu se va face similar. Primii vor fi cei nerelevanți. Germania și Franța nu vor intra de la început decât formal în noile meta-structuri, în sensul în care vor dezvolta servicii paralele care se vor integra acolo. Poliția națională nu se va integra în respectiva structură, ci vor crea o nouă structură – Poliția Europeană – căreia îi vor da anumite atribute pe teritoriul propriu. La fel și-n cazul serviciilor de informații. În ceea ce privește serviciile juridice, vor sta pe margine ori din cauza propriilor curți constituționale, ori pentru a „aștepta garanții suplimentare”

  Asta face ca noi, proștii, să ne aruncăm cu capul înainte fără să știm despre ce e vorba. Chestiunea cu Poliția a fost făcută gratuit de către ai noștri, întrucât încă nu s-a convenit la nivel oficial asupra pașilor. Dar se putea să nu dea dovadă Plăvanul de servilismul care-l caracterizează?

  Așa proști și trădători cum ne știți, suntem primii care am decis să trecem voluntari în zona crepusculară. Ai noștri „ca brajii” ne-au vândut din nou, de data asta definitiv. Există însă și-o compensație pentru toată ticăloșia pe care suntem nevoiți s-o îndurăm. În timp ce pentru omul de rând treburile se vor desfășura oarecum la fel, pentru restul șefilor și șefuleților de prin ministere sau de pe la conducerea diverselor structuri naționale, va începe jihadul. Uniformizarea nu se va face cu șefi naționali, ci cu unii de prin alte părți. Astfel, toți pârdalnicii care se făcuseră stăpâni pe o ștampilă se vor vedea în ingrata situație de a preda armele. Desigur, vor avea posibilitatea să aplice la posturi europene, dar ghici ce?, nu vor fi pregătiți pentru asta și vor îngroșa rândurile frustraților. Serviciile din Polonia, Ungaria și alte câteva state deștepte s-au pregătit de ani buni pentru așa ceva. Inclusiv pentru a acționa ca o enclavă în cadrul unui conglomerat european pentru a-și proteja propriile interese. La noi canci. Și uite-așa, toate beneficiile pe care și le-au pus de-o parte din timp se vor topi peste noapte. Adio posturi, adio pensii călduțe, adio alte beneficii luate prin șmecherii grosolane.

  Într-adevăr, cea mai mare tragedia va fi pierderea suveranității naționale și a oricărei posibilități de ieșire din mecanismul european. De-aceea englezii au șters-o în stilul caracteristic. Odată intrați în malaxorul uniformizator n-ar mai fi ieșit niciodată de-acolo. Dacă nu știți în ce-ați intrat, vă spun eu acum: fix în URSS. Uniunea Europeană de acum e URSS-ul anilor 20. Partea proastă e că atunci când se va prăbuși și-acest uriaș cu picioare de lut se vor redesena hărțile teritoriale. Și-atunci să vă țineți!

  Știu, Plăvanul nu v-a informat, dar, în mare, cam despre asta a fost vorba atunci când oligofreul național s-a întors cu mărunții căzuți de la masa bogaților. În perioada imediat următoare se va elabora un fel de master-plan care va fi pus în aplicare în mod uniform astfel încât, în 5-7 ani, marea majoritate a bugetelor publice și a politicii să se concentreze la Bruxelles. Nu vă mai declarați surprinși că nu v-a spus nimeni nimic. O s-o constatați singuri atunci când va fi prea târziu.

 2. Esti de-a dreptul surprinzator ,,Ardelene”Te mai asteptam cu clarificari de genul acesta Stilul concis ,la obiect te avantajeaza Da-le lectii si la ziaricii acestia care ne umplu capul cu imbarligari si aiureli copiate mota-mo numai ei stiu de unde luate

 3. Sā iesim TOOOOTI si sā terminām cu āstia care dezbinā, vând si omoarā – la propriu – românii, de 33 de ani! Toti care au guvernat, di ’90 pânā azi, si se fac vinovati de vânzarea si manelizarea României, prinsi si pedepsiti! Dacā Ceausescu a fost asasinat, în sfânta zi de Crāciun (de aia ispāsim un blestem) – āstia ce meritā? Pânā nu sunt rasi āstia, o vom tine asa pânā la disparitie. Urmāriti si în gaurā de sarpe!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri