AcasăSOCIALPoliţia Rutieră, tot mai strictă cu şoferii. Cât de uşor poţi române...

Poliţia Rutieră, tot mai strictă cu şoferii. Cât de uşor poţi române fără permis pentru 10 ani de zile. Codul Rutier 2024 îi lasă pe mulţi pietoni!

Codul Rutier 2024 va suferi noi modificări, conform unui proiect legislativ aflat în dezbatere în Parlament. Noile reglementări îi lasă pe şoferii români fără permis chiar şi pentru 10 ani de zile!

Proiectul de lege ar putea ajunge săptămâna viitoare la comisiile de la Senat. De 6 ani, România ocupă primul loc în Europa la numărul de accidente. Doar în ultimele 4 luni, cel puțin 10 șoferi băuți și drogați au provocat tragedii pe șosele.

Cod Rutier 2024, sever cu şoferii prinşi beţi sau drogaţi

Un nou proiect de lege i-ar putea lăsa fără permis 10 ani pe cei care conduc sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Noua idee vine după adoptarea Legii Anastasia, care prevede ca șoferii băuți și drogați la volan să facă închisoare dacă provoacă un accident mortal,

„Legea Anastasia” a fost inițiată de fostul ministru al Justiției, Robert Cazanciuc, și promulgată anul acesta. Ea se va aplica de la 1 ianuarie 2024.

Legea poartă numele unei fetițe din Iași, care a murit după ce a fost lovită de o șoferiță fără permis, anul trecut.

591 afisari

1 COMENTARIU

  1. „Un nou proiect de lege i-ar putea lăsa fără permis 10 ani pe cei care conduc sub influența alcoolului sau a drogurilor.”
    Eu as plusa si as spune anularea permisului pe viatza pentru soferii bauti si drogati care au facut accident cu victime. Parerea mea este ca acestia nu ar mai avea ce sa caute la volan pe drumurile publice.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri