AcasăSOCIALPoliţia, pe urmele lui ÎPS Teodosie. L-au oprit în trafic şi l-au...

Poliţia, pe urmele lui ÎPS Teodosie. L-au oprit în trafic şi l-au controlat, duminică dimineaţă

ÎPS TeodosiePoliţia, pe urmele lui ÎPS Teodosie. L-au oprit în trafic şi l-au controlat, duminică dimineaţă

Oamenii legii n-au glumit când au anunţat că vor sta cu ochii pe pelerinajul din localitatea Ion Corvin, unde este Peștera Sfântului Andrei. Pelerinaj care le este interzis celor din alte localităţi.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost oprit, duminică dimineața, de filtrul de poliție de la intrarea în localitatea Ion Corvin. De ce? Pentru verificarea documentelor, Constanța fiind în carantină din cauza numărului mare de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

ÎPS Teodosie l-a invitat şi pe Iohannis la pelerinaj

Să vină cu inimă bună, să-și mângâie sufletul și sper că toate organele de ordine ne vor ajuta să fim în pace și în armonie”, a spus ÎPS Teodosie.

Arhiepiscopia Tomisului și Înaltpreasfințitul Teodosie, personal, a invitat, încă de sâmbătă, autoritățile de Stat centrale și locale (Președinte, Premier, membri ai Guvernului, parlamentari, prefect, președinte al Consiliului Județean, primari, consilieri județeni și locali etc.) să ia parte la sărbătoarea națională religioasă a tuturor românilor, Sfântul Apostol Andrei.

Cine are voie la pelerinaj? Doar locuitor al comunei

Prefectul Constanței l-a refuzat pe ÎPS Teodosie, spunând că nu are domiciliu în comuna Ion Corvin și dacă ar participa ar încălca regulile în privința carantinei instituite în Constanța.

Când are loc Liturghia de la Peștera Sfântului Andrei?

Duminică, 29 noiembrie, și luni, 30 noiembrie, de la ora 8.45, ierarhul Tomisului săvârșește Sfânta Liturghie la mănăstirea ”Peștera Sfântului Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin, județul Constanța.

Filtre în tot judeţul Constanţa

MAI a format mai multe blocaje în judeţul Constanţa, fiind alertaţi de acest pelerinaj. Încă de duminică dimineață, la toate intrările în comuna Ion Corvin, acolo unde este Mănăstirea Peștera Sf. Andrei, au fost instalate filtre de Poliție – nimeni nu trece fără să fie verificat de oamenii legii! Conform A3, duminică dimineață polițiștii opreau orice mașină care intra sau ieșea din comuna Ion Corvin!

Nu considerăm că se va forma o aglomerare mare de persoane deoarece, aşa cum este prevăzut în legislaţia actuală, la aceste manifestări religioase pot participa doar oamenii care au domiciliul în localitatea respectivă, vorbind aici despre localitatea Ion Corvin.

Celelalte persoane din alte localităţi nu au voie să participe la aceste pelerinaje sau la aceste manifestări. Vom fi la datorie şi vom respecta legea”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa.

author avatar
Andrei Ștefan