AcasăSOCIALPleci undeva în acest weekend? Benzina şi motorina s-au scumpit. Fă-ţi un...

Pleci undeva în acest weekend? Benzina şi motorina s-au scumpit. Fă-ţi un calcul înainte de a merge la pompă!

Din cauza condiţiilor financiare tot mai grele, şoferii își lasă mașina acasă și aleg să meargă cu mijloacele de transport în comun.

Fie că vorbim despre metrou (în București) sau despre banalele autobuze, românii par să tindă către transportul în comun, pe măsură ce a avea propria ta mașină presupune o cheltuială din ce în ce mai mare, de la o lună la alta.

Cea mai ieftină benzină – 6,43 lei/L

În ce privește benzina standard, cea mai ieftină costă 6,43 lei în comparaţie cu 6,40 lei, cât era preţul de ieri, și se găsește la stațiile Lukoil din București, de pe str. Coralilor, str. Şoseaua Chitila şi str. Poligrafiei.

Cea mai ieftină motorină standard costă 6,46 lei litrul, în creştere uşoară faţă de ieri, când era 6,44 lei. La finalul săptămânii trecute, prețul motorinei costa 6,40 lei. În rest, prețul urcă până 6,57 lei.

Aşadar, apar noi scumpiri la pompă, prețurile carburantului comportându-se la fel ca în 2022, când au escaladat de-a dreptul.

Liderul pieței de carburant de la noi din țară înregistrează a doua zi consecutivă când majorează prețurile la pompă, spre nemulțumirea șoferilor care se văd tot mai împovărați, de la o lună la alta.

Carburanţii premium, peste 7 lei/L

Pentru benzina premium, prețurile variază de la 6,91 lei și 7,28 lei. Motorina premium costă între 6,53 şi 7,08 lei, în comparaţie cu ziua de ieri când se vindea cu 6,50 lei și 7,08 lei.

Trebuie remarcat că prețurile carburanților în stațiile de alimentare au o evoluție similară cu cea a cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină, dar cu o diferența de câteva zile.

author avatar
Andrei Ștefan
252 afisari

5 COMENTARII

  1. Fraierul de Caciu, vrea sa ramana in istorie ca cel mai idiot ministru.
    1- accepta crestere de pret fara a analiza cauzele . OM V vrea sa mulga mai mult decat trebuie din tara.
    2-Acciza e taxa. Este purtatoare de TVA , alta taxa. De ce ? ptr ca acest ministru trebuie sa scoata bani oricum , chiar cu spolierea cetatenilor lor.
    3- daca e groasa , de ce nu renunta pentru o luna parlamentarii la venituyrile de la stat??? Ca exemplu.
    4-De ce nu se introduc impozite reale platite in tara, nu in afara tarii?
    de ce OM V nu face o cotitura devenind corecta , FARA A PLATI taxe interm,ediare ( comisioane ) in afara tarii ?( Vezi insula Man , vezi Viena , Turich , Londra, etc)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger