AcasăSOCIALPlanuri de călătorie, cu avionul, la început de an? Autoritățile din Turcia...

Planuri de călătorie, cu avionul, la început de an? Autoritățile din Turcia au luat decizia!

Planuri de călătorie, cu avionul, la început de an? Autoritățile din Turcia au luat decizia! (foto: realitatea.net)

Anul 2020 s-a încheiat, dar preocupările ce țin de situația COVID nu au dispărut. Dimpotrivă. Autoritățile statelor europene și nu numai monitorizează măsurile luate în lupta contra noului coronavirus și le adaptează, în funcție de context.

Astfel, chiar în prima zi a lui 2021, s-a aflat o veste importantă pentru românii care vor trece prin Turcia, cu avionul, în perioada următoare. Ministerul român de Externe a comunicat, vineri, 1 ianuarie, că autoritățile turce au transmis noi informații referitoare la regimul condițiilor de călătorie în acest stat, în contextul pandemiei de COVID-19.

Și anume faptul că, ”începând cu data de 31 decembrie a.c., toate persoanele, indiferent de cetățenie, care vor tranzita teritoriul Republicii Turcia pe cale aeriană, sunt exceptate de la obligativitatea prezentării la îmbarcarea în aeronavă a unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii”.

Alte precizări importante

Totodată, oficialii MAE precizează că persoanele care tranzitează Turcia pe cale rutieră, feroviară sau maritimă trebuie să prezinte, în continuare, autorităților vamale turce, la intrarea în țară, rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR pentru SARS-CoV-2, care să fie făcut cu cel mult 72 de ore anterior sosirii în acest stat.

”În situația în care călătorii nu sunt în măsură să prezinte rezultatul testului, conform solicitării adresate de către autoritățile turce, aceștia pot intra pe teritoriul Republicii Turcia, cu mențiunea că li se va aplica măsura carantinei pe o perioadă de 10 zile, la adresa de cazare declarată (locuință, hotel etc.).

Persoanele care nu dețin un loc de cazare unde să poată efectua perioada de carantină prevăzută de legislația turcă vor fi redirecționate pentru efectuarea carantinei instituționalizate timp de 10 zile, în centre special amenajate aparținând Direcțiilor de Sănătate Publică turce. În a 7-a zi de carantină, persoanele în cauză se pot deplasa pentru a efectua un test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, iar dacă rezultatul testului este negativ, măsura carantinei se suspendă”, se menționează în comunicatul MAE.

Excepții

De asemenea, oficialii din cadrul Ministerului condus de către Bogdan Aurescu au explicat faptul că fac excepție de la obligativitatea prezentării unui test tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, precum și de la măsura carantinării copiii cu vârsta sub 6 ani, membrii personalului navigant, șoferii de tir, transportatorii și marinarii, inclusiv cei aflați în tranzit.

”Toate celelalte măsuri comunicate anterior rămân în vigoare până la data de 1 martie 2021”, subliniază reprezentanții MAE.

287 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger