AcasăSOCIALPLAN ROȘU de intervenție, după un accident pe A1. Nouă persoane rănite

PLAN ROȘU de intervenție, după un accident pe A1. Nouă persoane rănite

sursa foto: romaniatv.net

Un grav accident rutier ce s-a produs vineri dimineață, 5 ianuarie, în județul Sibiu a dus la declanșarea Planului Roșu de Intervenție. La fața locului au intervenit mai multe autospeciale ale salvatorilor. Conform primelor date de la Centrul Infotrafic, în accident au fost implicate două autoutilitare și un ansamblu auto.

Cele mai recente informații indică faptul că nouă persoane au fost rănite în accidentul rutier de pe A1 – un bărbat are traumatism grav la un picior şi urmează să fie preluat de elicopterul SMURD, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Andreea Ştefan, potrivit Agerpres.

Două persoane au avut nevoie de descarcerare

Toate cele 9 persoane au fost asistate medical. În cazul a două persoane, care rămăseseră încarcerate, au intervenit echipajele de descarcerare.

„În acest moment, toate cele 9 persoane au fost asistate medical, toate sunt conştiente. Două persoane au fost încarcerate, acestea au fost extrase de echipajele de descarcerare. Este vorba despre un bărbat şi o femeie. Echipajul SMURD a preluat un bărbat de 38 de ani cu traumatism ocular. Un bărbat cu un traumatism grav la picior de aproximativ 40 de ani urmează a fi preluat de elicopterul SMURD. Două victime au fost preluate de ambulanţele SAJ: o femeie de 73 de ani cu traumatism la picior şi un bărbat cu traumatism ocular. Alte 4 victime au fost preluate de ATPVM acestea nu prezintă răni grave, dar sunt transportate la CPU a Spitalului Militar din Sibiu”, a precizat Andreea Ştefan.

Unul dintre răniți va fi preluat de un elicopter SMURD

De asemenea, și cea de-a noua victimă a accidentului este transportată la spital pentru investigaţii suplimentare. Are un atac de panică şi o stare de rău, a menționat sursa citată.
„Bilanţ final: toate cele 9 victime vor fi transportate la spital. Una de elicopterul SMURD, 4 de către echipajele ISU şi 4 de către echipajele SAJ”, a transmis Andreea Ştefan.

În accident au fost implicate două camionete şi un TIR, traficul fiind blocat pe A1, la km 245, ieşirile spre Păltiniş şi Mediaş, pe sensul Sibiu – Sebeş, potrivit Poliţiei. Ca urmare a accidentului, a fost activat Planul Roşu de intervenţie.

Potrivit primelor informații venite de la Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, „pe autostrada A 1 Sibiu-Deva, la kilometrul 245 – Centura municipiului Sibiu, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate 2 autoutilitare și un ansamblu auto”.

Sursa citată a transmis că în urma impactului au rezultat cinci victime, care urmează a fi evaluate medical. Circulația rutieră este oprită pe toate benzile sensului de mers Sibiu-Sebeș, sursa citată estimând că reluarea traficului se va face după ora 09:00.

author avatar
Andrei Coman
202 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger