AcasăSOCIALPlan malefic al Guvernului. Cum se vor închide spitalele publice

Plan malefic al Guvernului. Cum se vor închide spitalele publice

Pentru că se teme de reacția populației, Guvernul nu va închide spitalele publice, ci le va tăia finanțarea, ca să se închidă singure, susține președintele Federației Solidaritatea Sanitară, Radu Vasile. Prima măsură a fost deja anunțată, prin tăierea numărului de paturi de la stat și transferul acestora la privat.

Majorarea sumelor plătite de Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru spitalele private nu este corectă, atâta vreme cât privații iau bani și de la pacienți, arată Radu Vasile, președintele Federației Solidaritatea Sanitară. Acesta ne spune că spitalele de stat vor avea o mare problemă, pentru că din aceeași sumă de bani vor da și la privați exact cât vor da și la stat.

”Creșterile salariale de la stat vor fi băgate în tariful pe caz rezolvat și atunci valoarea acestora va crește doar pe hârtie în spitalele publice, dar în bani pentru spitalele private. Privații aici au făcut scandal, că nu au intrat și creșterile salariale de la stat în tarife, și au cerut să le deconteze și lor tot atâta. Sunt de acord, nu este anormal. Anormal este altceva. Dacă tot vin la bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate atunci trebuie condiționați și să nu mai aibă voie să mai ia și bani de la pacienți. Dar nu, ei vor să ia și din fondul de sănătate exact câți bani iau și spitalele publice și vor să ia și din buzunarele pacienților, și pot să ia cât vor ei. Contractul cu Casa nu se negociază, ci doar se încheie. Și atunci, în cadrul spitalelor publice se vor face tăieri de peste tot. Este o modalitate de a le desființa, de a le falimenta, fără să ia decizia de a le închide. Mai ales spitalele mici, care vor intra repede în faliment. O să se închidă singure, nu le mai închide Guvernul. Dacă 6 luni de zile nu o să aibă venituri și o să meargă tot pe datorii, ajung în executare silită. Dacă anunțau că se vor închide spitale le sărea lumea la gât. Dar nu le închid, ci doar le taie finanțarea și uite așa va pleca personalul medical pa privat”, ne-a declarat Radu Vasile, președintele Federației Solidaritatea Sanitară.

Urmează disponibilizări

Reducerea numărului de paturi în spitalele publice va conduce la disponibilizări de personal, pentru că nu vor fi bani pentru acoperirea cheltuielilor, susține Radu Vasile. Însă, în continuare cazurile grave și cazurile sociale vor veni tot la stat, iar privații vor prelua, foarte comod, cazurile benefice ca plată și cu cheltuială mică. ”Când se taie numărul de paturi sau numărul de externări, automat te trage în jos și nu te mai poți descurca un an cu contractul nou. Mai este un fenomen. Acum, pe perioada de pandemie, privații au preluat cazurile non-Covid, cu alte afecțiuni, pentru că pacienții nu s-au mai putut interna în spitalele publice. Deci privații au funcționat la capacitate maximă, iar spitalele publice care s-au transformat în Covid vor avea nevoie de două-trei luni până vor redeschide. În această perioadă de două-trei luni, dacă se va lua decizia să se deconteze doar ce au realizat, și se va lua această decizie, se vor trezi că nu vor avea bani să funcționeze, probabil nici pentru plata salariilor”, ne-a precizat președintele Federației Solidaritatea Sanitară, Radu Vasile.

Apar programările

Potrivit proiectului de Contract – Cadru elaborat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, pacienţii care prezintă un bilet de internare pentru spitalizare continuă vor putea fi programaţi pentru internare, în funcţie de afecţiune şi de gravitatea semnelor şi simptomelor prezentate şi de disponibilitatea serviciilor unităţii spitaliceşti solicitate. Totodată, pentru încadrarea în sumele contractate cu casele de asigurări de sănătate, spitalele vor întocmi liste de prioritate pentru cazurile programabile, dacă este cazul, cu excepţia cazurilor de urgenţă medico-chirurgicală, a cazurilor care necesită internare în secţiile de obstetrică şi neonatologie şi a bolilor cu potenţial endemo-epidemic, se mai arată în proiect.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
13.166 afisari

22 COMENTARII

  1. Nimeni nu-și pune întrebări de felul:
    – de unde salarii de Occident într-o țară extrem de săracă?
    – de unde bani de pensii speciale?
    – de unde bani de pensionări de animale împuțite la 40-45 de ani?
    – de unde bani pentru o uriașă armată de paraziți împuțiți bugetari?
    – de unde bani de salarii duble față de ale celor ce muncesc și le plătesc acest huzur?
    – de unde bani de prime, sporuri, vouchere și norme?

  2. si daca mai vine o pandemie / cutremur / si alte necazuri ne trateaza privatii? Ca vad ca spitalele de stat erau pline de covizi dar privatii nu au fost folositi in sprijinul statului desi papau bani publici.
    In aceste conditii eu sunt obligata sa platesc la FNUASS dar banii mei se duc la privati ? in concluzie, sunt obligata sa platesc fondurile privatilor ?
    Privatii ma taxeaza si atunci unde e beneficiul asiguratului ?
    Sa existe doua tipuri de asigurari : publice si cei care vor lux, asigurari private.Si atunci privatii sa nu se mai indestuleze din bani publici( unde s a mai pomenit ?) ci sa si ia bani privati.
    Ca zau, sunt multe firme romanesti, din alte domenii de activitate, care ar vrea bani publici sa se dezvolte…

    • Tu să plângi că din salariul unui angajat la privat statul nenorocit ia jumătate și-i dă bugetarilor și specialilor!!!

  3. Criminalii tot criminali rămân. Până la capăt. Naziştii tot nazişti. Heil Hell

  4. În mod normal, un angajat care plătește constant asigurări de sănătate, trebuie sa poată fi tratat cu tot ce poate avea sistemul de sănătate, la stat sau la privat, într-un mod basic. Dacă dorește tratament preferențial și îmbunătățit, hrana mai buna, recuperare, gimnastica, etc, plătește în plus. Dar dreptul de a fi tratat corespunzător, ar trebui sa fie garantat fie ca ești internat la stat sau la privat. Asa cum e in străinătate. În Franța, dacă ai asigurare, nu te interesează ce fel de spital e cel în care ești internat. Ești la fel de bine tratat.

    • Asa este. Adevarat.
      Daca Casa de Sanatate le da bani privatilor, adica din cotizatiile noastre, nu inteleg de ce taxeaza consultatiile.

    • Cu bîta trebuia ieșit când s-au dat pensiile speciale!!!! ATUNCI!!!!
      Când s-au permis „pensionările” hoiturilor „militarizate” la 40 de ani!!!

  5. Nu au astia treaba cu trezitul, mai ales la romanasi, e care pe care, si asta e !! 🙂 Mai ales in partea de sud, si in Moldova, e dezastru pe acolo !! Se cam incinge treaba, ca sa zicem asa, e bine ca gubernul re-creeaza toate conditiile din anii 1800 – 1850, dar totusi daca stii ca e mai bine sa nu calci in auschwitz-urile statului romales, atunci astia o sa le cam dea faoc, pana la urma, problemele adevarate numai de acum vor urma, si ele se vor acutiza tot mai mult !! Asa ca fiecare traieste cat poate, nu prea maie nevoie de celbrii doktori Mengele de la Bukale, ca oricum sunt slabi si nu mai poti sa ai incredere in ei, ca astia deja te vaneaza, cum ai atipit noaptea, cum te sedeaza, si apoi inveti sa si zbori singur fara ajutor !! 🙂 Asa ca, e cam Game Over peste tot, incepe Hunger Games, versiunea hei-rupista cu romanasi dusi cu pluta !! 🙂 Multumim din inima partidului, si mai ales secretarului general Matu, speram sa te vedem cum te fugareste multimea dezlantuita !! 🙂 Ha ha ha 🙂 Bai, o sa fie ca in filme 🙂

  6. Comentariile nu-si au rostul Bestiile au avut grija sa ne întoarcă unii impotriva altora Băgați bine la cap: felul lor de a actiona, face parte din strategia de decimare Absolut toata suflarea, iesiti in strada si dati toți dobitocii jos, începând cu conducerea centrală si terminând cu boierii județeni si comunali, satanisti care implementează agenda verde, veninul Noii Ordini Mondiale satanice Râd impelitatii de noi, cat de dresați pe prostie, lasitate si frica suntem

  7. Multi bugetari, printre care si eu, desfasoara la stat aceeasi activitate pe care am desfasura-o si in privat, diferenta este ca in problemele strategice sau pe care privatii nu le pot rezolva, banii vin de la stat. Care persoana bauta se opreste de bunavoie in fata unui politist ca sa ii spuna ca a baut?

  8. nimeni nu-si pune intrebarea :
    – de unde bani pentru sanatate, educatie, autostrazi, pensii, salarii….daca tot profitul toata bogatia tarii curge ca un fluviu spre vest, spre occidentul „civilizat” si plin de „valori”, prin multinationalele, corporatiile si bancile lor, prin alogenii paraziti care au ocupat ca lupii la oi, prin minciuna si viclenie toate institutiile statului si cu ajutorul cozilor de topor potrivite tradatorii si vanzatorii de neam !!!
    DE UNDE BANI?
    pai daca poporul asuprit si umilit de straini atata amar de ani, tace si rabda….pai, tot de la el sa luam bani nu?…..
    -marim varsta de pensionare la 70 de ani sa munceasca pana la moarte pentru multinationalele corporatiile si bancile noastre!
    – eliminam pensionarea anticipata pentru a grabi moartea acelora care ar vrea sa se pensioneze datorita uzurii fizice si a bolilor dobandite dupa o viata de munca ca sclavul tot la multinationalele corporatiile si bancile occidentului „civilizat”!
    – taxe si impozite marite pentru poporul asuprit si umilit de straini !
    –taxe si impozite scazute pentru multinationalele coporatiile ai bancile occidentale!
    -marim contributia la hotia numita pensie privata obligatorie !
    ….si multe alte masuri luate in interesul strainilor….ca noi….dormim…acceptam toate mizeriile lor….de la masuri abuzive antinationale privind zisa pandemie…la vanzarea a ce a mai ramas din avutia nationala strainilor : CFR, CEC, HIDROELECTRICA, TAROM, PORTUL…..si noi dormim….pana cand???

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger