AcasăSOCIALPlaja sălbatică din România pentru care turiştii au renunţat să mai meargă...

Plaja sălbatică din România pentru care turiştii au renunţat să mai meargă la Mamaia sau Costineşti. Este „perla” litoralului

sursa foto: Facebook/Apele Române

Comportamentul turiştilor care se distrează pe litoralul românesc s-a modificat. Oamenii nu mai merg într-un număr atât de mare la Mamaia sau la Costineşti, ci preferă o plajă sălbatică.

Mulți turiști aleg să viziteze Tuzla, unde se află cea mai recentă plajă sălbatică. Această stațiune a câștigat popularitate în ultimul timp și este locul ideal pentru cei care caută liniște.

Ce preţuri sunt la Tuzla

Plaja sălbatică a început să fie frecventată de turiști relativ recent și a cunoscut o dezvoltare constantă. Inițial a fost amenajat un punct de salvamar, apoi au fost instalate toalete ecologice, iar în curând au apărut și câteva terase.

Plaja Tuzla este situată la mai puțin de 5 km distanță de șoseaua principală care leagă Constanța de Mangalia. Accesul cu trenul este posibil până la strada Nicolae Titulescu, de unde plaja este la aproximativ 30 de minute de mers pe jos.

Cei care doresc să se relaxeze într-o atmosferă liniștită și să se bucure de apele cu nuanțe de albastru incredibil pot opta să se cazeze în hoteluri și pensiuni, unde prețurile pornesc de la 139 lei și pot ajunge până la 300 de lei pe noapte. Alternativ, turiștii pot veni și cu cortul, având la dispoziție zone de camping amenajate, conform rtv.net.

Litoralul din Banat

Pentru românii cărora li se pare departe să meargă până la litoralul Mării Negre, există o alternativă mult mai apropiată.

Litoralul vestului atrage mii de turiști.

Pe malul Lacului Ghioroc, ca la mare

Petrecerile pe plajă au toate ingredientele: palmieri, DJ faimoşi, color fight şi spuma party. Malul Lacului Ghioroc concurează serios cu orice staţiune de pe litoral.

Tocmai de aceea în fiecare sezon peste 120.000 de oameni spun „prezent” pe litoralul vestului. Ridicat pe o fostă balastieră, la 20 de kilometri de Arad, Litoralul Vestului se întinde pe 15 mii de metri pătraţi.

Accesul pe plajă este mereu gratuit. Turiştii plătesc doar o taxă de parcare, bani folosiţi de administraţia locală pentru a întreţine zona de agrement.

author avatar
Andrei Ștefan