AcasăSOCIALMinistrul Energiei, Virgil Popescu, vrea ca românii să suporte scumpirile la energie...

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, vrea ca românii să suporte scumpirile la energie / Cea mai grea iarnă din istorie?

Plafonul compensărilor prețului energiei. Virgil Popescu vrea ca românii să plătească mai mult / Ne așteaptă o iarnă scumpă și grea / Foto: Facebook

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a propus ca plafonul până la care este compensat prețul energiei să scadă de la 300 kWh, în prezent, la 250 de kWh.

Virgil Popescu a argumentat scăderea presiunii pe bugetul de stat dar ar dori o propunere asemănătoare și pentru prețul gazelor, potrivit unor surse din Guvern.

Ne așteaptă o iarnă grea și scumpă

Social-democrații s-au opus propunerii scăderii plafonului până la care este compensat prețul curentului electric, în condițiile în care plata facturilor este, potrivit sondajelor, una din principalele îngrijorări ale românilor, pe fondul scumpirilor galopante.

Dacă este pusă în practică, măsura cerută de Virgil Popescu s-ar traduce prin faptul că cei care vor depăși 250 de kWh compensați vor plăti tot ce trece peste la prețul pieței. Adică mult mai scump.

Ministerul Finanțelor a respins propunerile. Sumele necesare pentru compensarea prețului la curent electric rămân cele deja prevăzute în rectificarea bugetară. Coaliția a respoins și propunerea legată de scăderea plafonului pentru compensarea energiei.

Social-democrații vor revenirea la sistemul reglementat al prețului energiei electrice, așa cum era înainte de liberalizarea pieței energetice, în momentul în care se așteaptă o iarnă grea în Europa, pe fondul întreruperilor de către Rusia a aprovizionărilor cu gaze.

author avatar
Tudor Borcea
1.693 afisari

44 COMENTARII

    • Popescu ar trebui sa fie prevazatot. Sa se mute la Poarta Alba ca-i puscaria mai usoara si in plus se poate strecura acolo ptr protectie in momentul in care va fi cautat ptr a fi jupuit de viu. Se minte singur crezand ca romanii vor ingheta si muri de foame in case neincalzite. Popescule tu nu esti Ceausescu. Vei fi fericit daca treci viu iarna asta. Tu esti principalul vinovat ptr scumpirea energiei.

    • Nici o anticipate! Mana pe par și eraser toți hoții care cică fac politica și reprezinta cetatenii. Tabula Rasa cu toată asa-zisa clsa politica.Au vândut si indatorat Tara și au gonit in strainatate 4,t milioane de romani. Dacă nu fac asta atunci romanii sa stea a prostii să-și bata joc de eiun ciapcirici ca asta care cică e ministru. Deșteptarea bai aceștia ca o sa rămâneți fără Tara.

    • Va rog sa ma desemnati sa-i aplic metoda rotisorul lui Popescu. In jumatate de ora este P I S A T si C A C A T pe el la propriu.

  1. si ceilalti daca nu vor la fel de ce nu-l schimba ? mai terminati o data idiotilor cu retorica asta ca virgil popescu conduce Romania si face ce vrea el . asta-i metoda securista de a gasi tap ispasitor , restul care nu fac nimic sa-l impiedice sint fete neprihanite .

  2. Mata dai din pix si prostii care v-au votat din buzunar, pana si hastagistii au plecat din tara, sau sunt blocati in unitatile lor militare, ca nu zice nici unul nimic, lor le-o place situatia pentru care au pus botul

  3. ROMANII VOR CA ministru IMPOSTOR VIRGIL POPESCU sa fie cercetat penal impreuna cu MAFIA din care EL face parte PENTRU toate HOTIILE comise …………

  4. Si noi te vrem la puscarie pt ca esti infractor ca nu justifici maririle dar tu le vrei ca ai comanda spune pt cine ba ca statul roman o sa te duca la final cand si stapanii tai vor fi istorie!!!

  5. La puscarie pentru înaltă tradare cu acest nemernic.De ce nu-și dă demisia și continuă distrugerea țării?

    • Nu mai este pedeapsa ptr inalta tradare. Doar bata poate sa-i mai sperie.

  6. Din cauza „liberalizarii” pietei energiei, rechinii care au firme in domeniul energiei, au cumparat toata productia de curent electric pe tot anul 2022 la preturi de cca 200 lei/Mwh, iar acum ei vand acea energie catre consumator cu circa 2500-3000 lei/Mwh!!! Asta nu e considerata specula? Ca eu daca iau niste patrunjel cu 50 de bani de la tzatza Floarea si il vand la Obor cu 1 leu, sunt considerat speculant ordinar, plus ca risc sa-mi iau si amenda ca nu am certificat de producator!!!
    Stau si ma intreb pana cand o sa suporte poporul asta prost toate magariile politicienilor slugi facute ghiocei in fata Evropei si murikanilor?
    P.S.La Craiova cel care incaseaza banul gros pe energia electrica este firma CEZ.Am cautat date despre proprietar si l-am gasit.Se numeste Ministerul de Finante al Republicii Cehe…

  7. CAT TIMP JOHANIS ISI TINE TEMBELUL IN BRATE !!!!!!!!!!!!!,CAT TIMP MACIUCA II PRIM MINISTRU -UN HABARNIST LA ORDIN !,CAT TIMP DNA NU VREA SA VADA HOTIA DIN SISTEM !!!!!!!!!!,CAT AVOCATUL POPORULUI DOARME !,ROMANILOR NU LE-A RAMAS DECAT O SOLUTIE :SA-I ARUNCE PE GEAM PE TOTI DERBEDEII DIN PALATUL GUVERNULUI „VEZI LECTIA CEHEASCA DE ACUM VRO 200 DE ANI „.

  8. Pai mai tovarase, matale vrei ca sa ajungem sclavi dupa cate vad. Cum ……………. sa numesti piata libera, o organzatie de tip mafiot

    • Scarrnavia are orgasm cand isi imagineaza cum se vor imbolnavi copiii flamanzi la iarna , pe frig si intuneric …Studiati-i mai cu atentie mecla de psihopat gahozar..

      • Asta-i USR-ist progresist. Progres inseamna intoarcerea la lampa cu petrol si traiul in bordi.

  9. Așa e ordinul de la (M)UE și limbricul se execută! Mi-e greață numai când îi văd mecla de constipat….

  10. Ce liberalizare au făcut liberalii sub guvernul Orbán și Cîțu? O mare jecmăneala pe spinarea romanilor , iar acest Virgil Popescu nu sa fie luat la întrebări de organele de justiție , ci judecat și condamnat pentru MIZERIA ȘI ATITUDINEA ABSOLUT TEPROBABILA LA ADRESA TUTUROR ROMANILOR! Cine îl tine in brațe pe acest nenorocit de la energie? Acest habarnist care se afla la Cotroceni și ne-a făcut viața un calvar!!! Este absolut inacceptabil ce comportament aberant are chiriasul de la Cotroceni!!!
    OMULE, DUMNEATA TREBUUE SA RESPECTAȚI DECIZIA ROMANILOR DE A REVENI LA PIAȚA REGLEMENTATĂ DE ENERGIE IAR TOȚI SAMSARII DE ENERGIE TRDBUIE SA FIE RAȘI DIN REGISTRUL COMERȚULUI PENTRU TICALOSIILE FĂCUTE ÎMPOTRIVA ROMANILOR!!!!
    Chiar nu înțeleg cine Dumnezeule l-a ales și de ce și-a dorit sa ajungă la Cotroceni???
    A propos de nea Marcel Ciolacu vor sa scoată castanele cu mâna PNL-ului. PSD JOACA LA DOUA CAPETE ȘI ESTE DE O SCARBOSENIE ACEST CIOLACU NEMAINTÂLNIT.!!!!

    • Falanga satanist- globalista a securitatii il tine in brate ! Dupa ce pleaca din functie nu mai are protectie sporita ..

    • V=ati lamurit de ce i-a dus comunistii la stuf, canal,si Poarta Alba pe liberali si taranisti? Furau tara cum o fura si acum.Nu ma credeti? Cititi ziarele acelor vremuri,acum pana nu o sa le faca disparute sa-si ascunda trecutul de borfasi. Acum sunt dizidenti, au primit din greu bani si foloase ptr asta si nu le ajunge, au trecut la ciordeala sa recupereze. Au tinut poporul cum vor sa-l tina si acum: la opinca, iobagie si bordeie,ei la Paris, prostimea pe ogoare. Toate lichelele, de 30 de ani fura poporul la greu. Acum sunt oameni de afaceri, mai toti securisti de profesie.
      Nu v-a placut comunismul? Votati-i in continuare! In comunism leprele si lichelele astea incompetente care conduc tara acum nu aveau cautare. Suntem condusi de hoti si analfabeti cu diplome si doctorate. Chiar nu va este clar? Sunt infipti bine la ciolan, nu-i mai schimba nimeni, de 30 de ani mereu aceeasi. M-UE si ameriolacii ii pun in scaune si-i aduc la ciolan, nu votul prostimii.O sa-l plangem mult si bine pe ceasca. Degeaba! In capitalism gunoaiele prospera nu cel care munceste cinstit. Ceasca da electricitatea cu pauze, dar nu va baga mana in buzunare cum fac astia. Astia o dau cu portia sau o vor da deloc pe bani multi din buzunarul cetateanului. Mancarea lui ceasca nu era dar nici nu costa. La astia ne vom uita in vitrine precum cainele lui Pavlov. Se scuza cu aceeasi placa, inflatia.

    • Cineva din apropierea canaliei pedante sa-i explice ca decapitarea cu toporul nu merge dintr-o singura aplicare ca la gaini .. E nevoie de cel putin 4-5 incercari pana la momentul izbavirii.

  11. Bai ciolache si maciuca cat il mai tineti pe acest nemernic la energie? Prin ce centrale electrice , prin ce sistem energetic,pe la care baraje si statii electrice a lucrat aceasta lichea care a saracit natia romana? Ce legatura si merite are asta de l-ati pus la ciolan in ministerul energiei? Se aprinde cat de curand fitilul si o sa va ascundeti ca sobolanii de ura si furia tarii.Ati dus tara si poporul la limita rabdarii.Ce-ati creat in aceasta tara: o justitie care e de partea infractorilor si care, de 30 de ani, batjocoreste legea si cetateanul onest, prostitutie, analfabetism, hotie, criminalitate, biruri pe poteci si sosele incepute si terminate la calendele grecesti-juma de pod la doi ani- spitalele groazei, o armata care are numai generali nu soldati, hoarde de paparude din strainatate carora le-ati dat pe spaga banci, fabrici, siderurgii, gaze, terenuri electricitate. Il muscati de fund zilnic pe ceasca prin televiziuni si ziare cu tot felul de mascarici. Pe langa el voi sunteti nulitati, adevaratii dusmani ai romanilor! Daca nu aveam locuintele din vremea lui cu voi dormeam la corturi si bordeie. Mai e un pic si ne duceti la opinca si iobagie.

    • Lasa ca va reveniti. Vine iarna, bani putini, preturi mari…… Ioana M crezi ca spui ceva nou? O singura data am pus o femeie pe rotisor si am sa te pun si pe tine. A dat niste jeturi imediat dupa primul baston pe talpi!!!!!!

  12. PNL= foamete boli intuneric tartarul satana moarte 666 antihrist
    PSD= currvele complice

  13. Bai popeskule, bai lighioana resapata, bai politrukule imputit, vezi sa ai si ceva cravate la tine in plus, la iarna se pare ca niste romanasi o sa vina sa ti le schimbe pe gratis, tot asa cum cica se dau si vaxxinurile in cap la cobaii lui gheorghitza muitza si arahat, si alea sunt tot pe gratis !! Ha ha ha 🙂 Bai, macar o sa fie chiar o iarna de ne-uitat, cei care o sa scape intregi si nevatamati o sa aiba ce sa povesteasca, asta daca o sa aiba la cine !! Scapa care poate, bai popeskule, bai trepadusule agramat, sa vezi ce fain o sa arati pe oricare din stalpurile de pe Magheru, macar o sa devii si tu un fel de vedeta !! Ha ha ha 🙂 Plata o Plomo, little fukkers 🙂

  14. Toata clasa politica in frunte cu presedintele sunt responsabil de liberalizarea pretului la energie. Popescu a propus legea cu privire la acest subiect ,dar parlamentul nu a avut obiectii si presedintele a promulgat-o…deci ? Popescu este un biet profitor care va plati pentru spectacolul politic cu functia…si atat

    • ”Popescu este un biet profitor” NU!!! Acest Popescu prin faptele lui se poate incadra la o serie de infractiuni : tradarea interesului national, sabotaj, etc. Asta ajungea in fata plutonului de executie daca eram pe vremea lui Ceausescu.

  15. Iar o sa-ti poarte sambetele Simeon probabil ca o sa-ti aduca si un palton de la frig. Avem atayea hidrocentrale si termocentralsi noi platim cea mai scumpa energie din Ue cu toate astea raportand la salar.

  16. De ce nu facem un raport echitabil vs salar. Atunci 1 KWH = 0,31 bani. Nu 2 lei sau cat mai e acoperit de stat 0,85 bani.
    Banii aia nu se duc in profit din banii nostri? Nu avem nevoie de arme de legume de paine ieftina de irigatii?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger