AcasăSOCIALPetre Daea ne urează "Poftă bună!" de Sărbători: preţul cărnii de porc,...

Petre Daea ne urează „Poftă bună!” de Sărbători: preţul cărnii de porc, o surpriză pentru toată lumea!

carne de porc

Petre Daea a spus că prețul cărnii de porc în România este cel mai mic din Uniunea Europeană. Declarațiile vin în contextul în care agricultorii anunță prețuri duble pentru kilogramul de carne de porc.

Ministrul Agriculturii a precizat că, de altfel, în România sunt „cele mai mici” prețuri la produsele agricole.

Cât va costa 1 kg de carne de porc de Crăciun?

Întrebat câți bani trebuie să pună românii deoparte pentru carnea de porc, Daea a răspuns: „nu trebuie să pună deoparte”.

Nu-i mic prețul, dar în orice caz cel mai mic preț din Uniunea Europeană. Și să vă spun, poate vă surprinde, am mai avut această abordare cu dumneavoastră și mi-ați arătat care este prețul la pâine, spre exemplu, și s-a putut constata din graficul pe care dumneavoastră l-ați arătat la TV că în toate țările din UE a crescut prețul.

E adevărat în diferite procente. Într-o țară mai puțin, în altă țară mai mult. Noi nu suntem în primele țări privind creșterea prețului, dar vă spun că este prețul cel mai mic la produsele agricole în România.

Și am făcut și un calcul, apropo de relația asta a prețurilor cu posibilitățile de cumpărare. Am putut observa că prețul la toate produsele sunt de patru, cinci ori mai mari decât în România. Într-un cuvânt nu este simplu.

Românii nu trebuie să își pună deoparte că suntem atenți și mâncăm tot timpul din ce fac românii noștri și fac bine și-i prețuiesc pentru că fac în condiții atât de grele. Prețurile vor fi prețuri de respect pentru munca fiecăruia”, a răspuns ministrul Agriculturii.

Producătorii îl contrazic pe Daea

Din nefericire, producătorii de carne spun că prețul unui kilogram de carne de porc se va majora chiar și cu 100% până la sărbătorile de iarnă.

În acest moment, în supermarketurile din București prețul unui kilogram de ceafă, cotlet sau coaste de porc este între 19 și 29 de lei, însă ar putea să coste chiar și 60 de lei.

author avatar
Andrei Ștefan
451 afisari

3 COMENTARII

  1. -uaraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
    (toti porcii vor fi mancati de „sfintele sarbatori”,
    fara discriminare)

  2. Compara preturile noastre cu cele din UE ?
    Sa le compare comparativ cu salariile si pensiile.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger