AcasăSOCIALPeste 600 de blocuri din București rămân fără apă caldă. Ce zone...

Peste 600 de blocuri din București rămân fără apă caldă. Ce zone sunt afectate și pentru cât timp/Anunțul Termoenergetica

(sursa foto: observatorulph.ro)

Săptămâna începe cu vești deloc bune pentru locuitorii a sute de blocuri din mai multe zone ale Capitalei, care vor rămâne fără apă caldă la robinete. Motivul? Se vor face lucrări.

Sunt, de altfel, vești pe care bucureștenii ale căror apartamente sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare le primesc deja cu înfrigurare, și la propriu, și la figurat, mai ales că stă să se încheie septembrie, prima lună de toamnă calendaristică, și se apropie tot mai luna octombrie. Drept urmare, e cu atât mai greu fără apă caldă la robinet.

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. a anunțat, într-un comunicat transmis în prima zi a acestei săptămâni, că începând de luni se fac lucrări pentru remedierea unor avarii apărute pe conductele din rețeaua primară, în trei sectoare din Capitală – și anume în sectoarele 1, 2 și 4.

Câte blocuri vor fi afectate și din ce zone

Ceea ce va face ca peste 600 de blocuri să rămână fără agent termic pentru apă caldă. În cele mai multe cazuri, apa caldă va fi oprită până joi după-amiază, 29 septembrie.

Astfel, conform Termoenergetica, se vor face lucrări pe:

„1. Conducta Magistralei DN 800 în zona Mall Promenada – Șoseaua Pipera din Sectorul 1. Pentru aproximativ 200 de blocuri va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apa caldă până joi, 29.09.2022, ora 16.00. Vor fi afectate de oprire și punctele termice din zona Dorobanți și Calea Floreasca.

2. Conducta Magistralei II Sud DN 700 în zona Mihai Bravu din Sectorul 2. Pentru aproximativ 56 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă până joi, 29.09.2022, ora 16.00. Reamintim că, în cursul săptămânii trecute au fost efectuate alte lucrări, pe aceeași porțiune de rețea, pentru remedierea mai multor avarii, fiind deja înlocuită o porțiune de conductă de doi metri.

La punerea în funcțiune a sistemului, după încărcarea instalațiilor cu apă, au apărut alte spărturi în proximitatea zonei în care s-au efectuat reparațiile, care necesită intervenție de urgență. Vă reamintim că anul de punere în funcțiune al conductei din această zonă este 1968, această porțiune de rețea având peste 54 de ani de funcționare.

3. Montat vane DN 250 în zona Ștefan cel Mare din Sectorul 2. Pentru aproximativ 108 de blocuri din această unitate administrativ-teritorială a Capitalei va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apa caldă până joi, 29.09.2022, ora 16.00.

4. Modernizare conductă DN 600 în zona Basarabia din Sectorul 2 al Capitalei. Pentru aproximativ 12 blocuri din Sector 2 va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apa caldă din data de 29.09.2022 până în data 01.10.2022, ora 23.00 (lucrează firma Clay Work Bucharest SRL).

5. Conducta DN 600 în zona Văcărești din Sector 4. Pentru aproximativ 205 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apa caldă până în data de 30.09.2022, ora 24.00.

6. Modernizare conductă DN 700 în zona Bulevardului Brâncoveanu din Sectorul 4. Pentru aproximativ 62 de blocuri va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apa caldă până în data de 29.09.2022, ora 24.00 (lucrează firma Erbașu).”

Ce mai află locuitorii Capitalei

Pe de altă parte, Termoenergetica a ales să menționeze că „operațiunile de încărcare a instalațiilor”, începute în cursul săptămânii trecute, pentru pregătirea noului sezon de încălzire, „au în vedere conductele din rețeaua secundară de distribuție și nu au legătură cu lucrările de reparații efectuate pe rețelele primare”.

Echipele de intervenție lucrează pentru soluționarea problemelor apărute în teren, dau asigurări reprezentanții companiei. „Este important de subliniat faptul că echipele CMTEB vor lucra simultan în mai multe puncte din rețea, astfel încât, pe măsură ce se vor remedia avariile, punctele termice să fie repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat”, se susține în comunicatul de presă.