AcasăSOCIALPericolul HIV. Se trece la testarea în masă. Vizați sunt șoferii de...

Pericolul HIV. Se trece la testarea în masă. Vizați sunt șoferii de tir, gravidele și medicii

Alertă la Ministerul Sănătății. Cazurile HIV au crescut alarmant

Pentru că nu sunt bani suficienți pentru tratarea SIDA, iar numărul de cazuri a crescut alarmant, Ministerul Sănătății a decis să elaboreze o nouă strategie pentru combaterea virusului. Astfel, se va trece la testarea în masă a HIV, printre categoriile vizate numărându-se șoferii de tir, marinarii, gravidele, persoanele care urmează să se căsătorească, precum și personalul medical.

Peste 52% din cazurile noi de infecție HIV înregistrate în România în 2020 au fost diagnosticate tardiv. Aceste prezentări târzii sunt în principal rezultatul unui acces limitat și al utilizării insuficiente a serviciilor de testare și consiliere HIV (în special testarea în vederea confirmării diagnosticului), mai ales în cazul persoanelor din grupurile prioritare, susține Ministerul Sănătății. Potrivit Strategiei naționale pentru prevenirea infecției cu HIV/SIDA, elaborată de această instituție, va fi întărită capacitatea de testare HIV gratuită, indiferent de statutul de persoană asigurată, prin intermediul unor centre fixe, unități mobile, precum și prin opțiuni de tip autotestare. Principalele categorii vizate pentru testarea HIV sunt femeile gravide, precum și persoanele din grupurile la risc. Printre cei aflați în risc de infecție cu HIV se numără bolnavii TBC, donatorii de sânge, personalul medico-sanitar, cuplurile serodiscordante, persoanele cu parteneri multipli și victimele violului sau abuzurilor sexuale. Totodată, riscuri de infectare au șoferii de transport internațional, marinarii de cursă lungă, persoanele care au lucrat mai mult de 6 luni în străinătate, dar și persoanele care urmează să se căsătorească. Grupurile prioritare la testare rămân totuși homosexualii, consumatorii de droguri și prostituatele.

Campanie dedicată tinerilor între 15 și 24 de ani

Un punct important al Strategiei Ministerului Sănătății este promovarea testării HIV în rândul tinerilor (15-24 ani) la nivel național. Printre acțiunile programate pentru această categorie de vârstă se regăsesc programele de prevenire HIV în rândul elevilor de liceu și campanii anuale privind conștientizarea riscurilor de infectare cu HIV. Pentru creșterea accesului la testare și diagnostic HIV a grupurilor prioritare, a gravidelor și a altor grupuri la risc, Ministerul Sănătății va implementa un algoritm validat de testare HIV la nivel național, până la sfârșitul anului 2024. Obiectivele care trebuie atinse sunt testarea HIV a minim 70% dintre gravide anual, testarea a circa 80.000 de persoane din grupurile prioritare și efectuarea de 250.000 de teste gratuite pentru persoanele din categoriile de risc.

Prezervative și seringi

Pentru prevenirea infectării cu HIV în rândul grupurilor prioritare, anul acesta, Ministerul Sănătății va distribui un număr total de 120.000 de prezervative pentru 500 de homosexuali și 600.000 de prezervative pentru 500 de prostituate. Totodată, tot în 2022, 3.000 de consumatorii de droguri injectabile vor beneficia de câte 80 de seringi pe lună de fiecare, cu tampoanele cu alcool aferente, precum și de containere pentru seringile folosite. Și în penitenciare vor fi distribuite, în total, 75.000 de prezervative pentru 7.500 de deținuți, precum și 20.000 de seringi.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.874 afisari

18 COMENTARII

  1. testele si testarea este o metoda de facut bani , vor sa te testezi toata ziua buna ziua pentru orice , o golaneala , multe sint facute sa arate v din start sa fie mulsi de bani asa zisii bolnavi .

  2. Sunteți cretini și iresponsabili, chiar și pentru o fituica. Dați link pentru anunțul de la Ministrul Santatii sa vedem campania. Poate nu dați fiindcă scrieți din fund ca de obicei și băgați fake news la greu?

  3. Atenție la: „Printre cei aflați în risc de infecție cu HIV se numără bolnavii TBC, donatorii de sânge,…” Cum adică? Păi tu vrei să faci un bine, să ajuți oamenii la greu, și așa vei fi răsplătit!?

    • Asta mi-a astras si mie atentia, ca este risc pentru donatori si gasesc sdi asta:
      ”HIV incidence in US first-time blood donors and transfusion risk with a 12-month deferral for men who have sex with men” – este articol de studiu se gaseste pe google

      Si da, sunt multe articole privind riscul de a lua hiv daca donezi sange interesant

  4. Bună seara!
    Nu cumva cei care se infectează acum cu HIV,sunt cei care au făcut vaccinul anti covid?
    Pentru ca după câte se pare,în proteina spike,cea produsa de arn-m băgat în organism,este și o secventa proteica asemănătoare cu HIV….sau se infectează mai ușor și mai repede din cauza compromiterea sistemului imunitar de către vaccinul anticovid?
    Nu se subliniază în articol nimic despre cei infectați cu HIV,dacă au fost sau nu au fost vaccinați anticov….se arata ca sunt doar câteva categorii expuse la risc de infectare cu HIV,aceleași care au fost obligate sa se vaccineze ca să poată munci în continuare…nu ma refer la parcări și curve…

    • Exact dar nimeni n-o să spună asta. Câtă vreme oile vor accepta tot ce li se îndruga, lumea va merge în direcția dorită de stăpâni.

    • Da așa este. În Australia au renunțat la vaccinul lor covid pentru că toti subiectii testelor au fost depistati pozitiv HIV. pardon, au spus ca au avut teste ”fals pozitive”.
      Cum naiba fals pozitiv, toti???
      De aceea au luat vaxuri de la altii,d ar toate au aceeasi problema, nu HIV de fapt, ci SIDA direct, VAIDS i se spune: Vaccine Auto Imuno Deficiency ceva de genul. Deci nu au HIV, ci caderea sistemului imunitar

  5. ai dracu’ inventeaza zilnic cate ceva ca sa ne fure. Nu le-a ajuns cat au furat cu covidul. Au fabricat inca una. Tot milogii astia nesatui ai lui Hipocrate, ei si popii! Cand intri la ei te studiaza pe toate partile ca harpagonii sa vada ce le pica. Sunt spurcati si intind mana la orice. Nu sunt mofturosi!

    • Ceea ce se intampla acum, respectiv prabusirea imunologica a celor dozati si aparitia variantelor pentru acestia (variante la care cei naturali sunt absolut imuni!), a fost prevestit de doctori precum Coleman, Malone, Bakhti, Brooke, Cahill, Madej si altii inca din 2020 si inceput de 2021. Tot acestia sustin ca in urmatorii maxim 5 ani vor dispare de pe pamant miliarde (!!!) de oameni.

        • teste medicale facute pe imunitatea inainte, dupa doza1 si dupa doza2: bitchute.com/video/qqRZadV9TWDX/
          este PRECIS EXACT IDENTIC cu ce se intampla acum: sistemul imunitar cedeaza (adica este s.i.d.a. indusa de doze!)

          va fi crancen: vae victis!

          p.s. la care capitol din Apocalipsa suntem? „…si cei ce au luat semnul…” sau ma insel?

  6. Stie si prafila ca cei care au HIV in ei din 2021 incoace e de la vaxxinarea in cap a lui gheorghitza muitza !! Bai arahat, ca sa fie bine sa nu fie rau, baga si niste vitamine in plus in maimutzele nebune care sigur vor aparea din toamna peste tot prin colonia esuata !! Aia e, scapa numai care poate, iar restul din adunatura de vaxxinati o sa cam fie rariti in urmatorii 2-3 ani !! Bravo, bai cobailor pampasi, fara aportul vostru de cobai voluntari nu ar fi evoluat asa de mult stiinta nazista a lui arahat, asa ca mai bagati niste vitamine in voi, doxa 4 deja e pregatita pentru voi, nu veti avea nimic, dar veti fi fericiti !! Ha ha ha 🙂

    • Ieșiți în strada gloanțe spălate pe creier, degeaba lătrați aici, îi doare în fund pe, rafila rujatu și Mahler de voi

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger