AcasăSOCIALPericol pentru 840.000 de șoferi! De ce riscă amenzi uriaşe. Se întâmplă...

Pericol pentru 840.000 de șoferi! De ce riscă amenzi uriaşe. Se întâmplă de la 7 decembrie

Foarte mulţi şoferi român se află în pericol fie de a nu mai putea circula pe străzile patriei, fie de a primi amenzi uriaşe. 840.000 de conducători auto se află în această situaţie.

De ce? Pentru că poliţele RCA de la Euroins le expiră din 7 decembrie.

Din 8 decembrie, au nevoie de asigurări noi

Aceşti şoferi sunt obligați ca din 8 decembrie să încheie polițe noi. Autoritățile le recomandă românilor să facă asta cât mai repede.

Cei care au polițe a căror valabilitate ar fi depășit în mod normal data de 7 decembrie, pot cere să primească banii înapoi de la Fondul de Garantare pentru perioada în care asigurarea nu mai poate fi folosită.

Prețul polițelor RCA este plafonat până la finalul anului. Atât brokerii, cât și șoferii, se așteaptă ca de la anul prețul unei asigurări auto obligatorii să crească.

ASF pretinde că supraveghează piaţa

ASF pretinde că a monitorizat în fiecare zi evoluţia cotelor de piaţă a celor opt asigurători care practică RCA în acest moment (şase supravegheaţi de ASF şi doi veniţi pe sucursala din UE, dintr-un total de 40 de societăţi) pentru a se asigura că acele cote de piaţă preluate sunt sustenabile din punct de vedere al solvabilităţii.

Au fost luate mai multe măsuri, astfel încât piaţa asigurărilor să rămână stabilă şi funcţională.

În acelaşi timp, au fost verificate, din supraveghere sau din controale, sistemele IT ale asigurătorilor şi intermediarilor, astfel încât să ne asigurăm că în momentul 7 decembrie sistemele lor sunt reziliente.

Există în continuare nevoie ca mai multe societăţi de asigurare să intre în piaţă şi să vândă RCA pentru a echilibra cererea cu oferta”, a punctat directorul ASF.

Se pare şi că șefii Autorității de Supraveghere Financiară vor să schimbe sistemul bonus-malus și să-i penalizeze mai aspru, cu 80% din prețul poliței, pe șoferii care provoacă accidente grave.

author avatar
Andrei Ștefan
813 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri