AcasăSOCIALPericol crescut la plajele din Eforie Nord şi Sud: risc de înec!

Pericol crescut la plajele din Eforie Nord şi Sud: risc de înec!

Turistii sositi la Eforie vor fi invitati la "Festivalul Pescarilor"

Pericol pentru turiştii care aleg să meargă pe litoralul românesc în această vară! Lărgirea cu sute de metri a plajelor românești folosind un nisip neadecvat, foarte grosier, crește incidența curenților puternici în apele de țărm care trag înotătorii în larg și cresc masiv riscul de înec.

Surprize neplăcute de 1 mai

Cei 100.000 de turişti care sunt aşteptaţi în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte pe litoral ar putea avea o surpriză neplăcută. Pe 70 de sectoare de plajă, cele mai multe în Eforie, nu vom vedea umbreluţe şi şezlonguri la începutul sezonului estival.

Contractele de închiriere pentru mai multe loturi de plajă au expirat şi nu au fost scoase la licitaţie nici acum. În februarie, ministrul Mediului garanta că totul se va rezolva în 10 zile. Două luni mai târziu, situaţia este aceeaşi.

La Eforie Sud, o plajă nouă, de 23 de hectare de nisip, nu este nici măcar intabulată şi nu poate fi licitată. Mulţi proprietari de hoteluri se luptă cu birocraţia. Decât să piardă clienţi şi bani, preferă să ia amenzi şi să amenajeze plajele pe cont propriu, deşi nu au drept asupra lor

61 de bani pe metru pătrat

Tarifele de închiriere a plajelor sunt stabilite în funcţie de prezenţa salvamarilor, calitatea nisipului, a apei şi a dotărilor: vestiare, duşuri, grupuri sanitare.

Preţurile încep de la 61 de bani pe metru pătrat pe lună şi se dublează pentru cele de categorie superioară.

author avatar
Andrei Ștefan