AcasăSOCIALPensiune lovită de trăsnet, în Bihor. Ce alte probleme a mai cauzat...

Pensiune lovită de trăsnet, în Bihor. Ce alte probleme a mai cauzat vremea rea – VIDEO

Pensiune lovită de trăsnet, în Bihor. Ce alte probleme a mai cauzat vremea rea - VIDEO (sursa foto: ISU Bihor)

Vremea capricioasă, cu furtuni apărute brusc, după o perioadă în care canicula a afectat mai multe zone din țară, a cauzat pagube.

Pompierii bihoreni au fost chemați să intervină în mai multe cazuri, ca urmare a vremii nefavorabile, mai exact a vijeliei care a dat bătăi de cap în mai multe zone din județ. A fost vorba despre un incendiu care a afectat o pensiune din Șișterea, dar au fost și situații în care s-a acționat pentru evacuarea apei din mai multe gospodării din localitatea Ghighișeni.

Din câte s-a anunțat în dimineața zilei de joi, 1 iulie, din direcția ISU Bihor, pe fondul vremii nefavorabile, s-a primit un apel, în jurul orei 03.25, prin care o femeie anunța ”că acoperișul unei pensiuni din localitatea Șișterea, comuna Cetariu, ardea violent, după ce fusese lovit de trăsnet”, se precizează într-un comunicat.

Nu au fost persoane rănite

Alerta a dus la mobilizarea rapidă a mai multor echipaje de pompieri, care s-au îndreptat către adresa unde fusese sesizat incidentul, cu autospeciale cu apă și spumă pentru a stinge focul. Ajunși acolo, pompierii au constat că incendiul afecta întregul acoperiș al unei clădiri cu etaj și au intervenit cu autospeciala de lucru la înălțime și cu două autospeciale cu apă și spumă, pentru a lichida focul.

Din fericire, nu au fost victime. ”Incendiul a fost lichidat în jurul orei 04.25, forțele de intervenție reușind să salveze bunuri de o valoare semnificativă, împiedicând propagarea flăcărilor la etajul și parterul clădirii din lemn, respectiv la clădirea învecinată. A ars acoperișul construcției, pe o suprafață de circa 200 de metri pătrați”, conform sursei citate.

Au scos apa din mai multe beciuri

(sursa foto: ISU Bihor)

Și tot în cursul dimineții de joi, pompierii militari au mers pe teren, în Ghighișeni, comuna Rieni, pentru a ajuta oamenii să scoată apa care ajunsese în nouă beciuri, fiind vorba de inundații apărute ca urmare a ploilor abundente.

De asemenea, joi dimineață, pompierii orădeni au îndepărtat un copac căzut pe acoperișul unei case aflate pe strada Nicolae Jiga din municipiul Oradea, dar și pentru a ridica un arbore doborât de vântul puternic pe o mașină parcată pe o altă stradă din același oraș.

136 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger