AcasăSOCIALPensionarii primesc noi beneficii de la stat. Bucurie pentru 120.000 de oameni....

Pensionarii primesc noi beneficii de la stat. Bucurie pentru 120.000 de oameni. Veniturile lor, rotunjite!

pensiiPensionarii primesc noi beneficii de la stat. Bucurie pentru 120.000 de oameni. Veniturile lor, rotunjite!

Zeci de mii de pensionari vor beneficia de noi ajutoare din partea statului. Concret, 120.000 de oameni vor primi bilete pentru tratamente balneare, în serii de 16 zile, din care 12 zile sunt dedicate curei de însănătoșire sau ameliorare medicală.

Este pentru prima dată în acest an când sunt bilete la operatorii privați. Seria de tratamente balneare pentru pensionari începe la sfârșitul lui iunie 2023.

Bilete în 19 staţiuni

Judeţului Arad i-au fost repartizate nu mai puţin de 185 de bilete în 19 staţiuni din toată ţara. Dintre acestea, 20 sunt gratuite, în timp ce pentru celelalte este necesară achitarea unei contribuţii (50% din pensie).

La începutul lunii martie 2023 se anunța faptul că peste 120.000 de pensionari din țara noastră vor putea beneficia de bilete pentru tratamente balneare.

Moneasa, staţiunea preferată

Staţiunea cu cele mai multe bilete oferite pensionarilor arădeni este Moneasa. Iar staţiunile în care vor merge cei mai mulţi pensionari arădeni în seria a opta sunt: Buziaş (23 de bilete), Felix (17 bilete), Vatra Dornei (12 bilete), 1 Mai (11 bilete), Geoagiu (10 bilete), Herculane (9 bilete), Covasna (8 bilete), Calacea (6 bilete), Eforie Nord, Olăneşti şi Sovata (câte 4 bilete), Slănic Moldova, Sângeorz Băi, Turda, Mangalia şi Căciulata (câte 2 bilete), Tinca, şi Slănic Prahova (câte 1 bilet).

Reprezentanții Casei Judeţeane de Pensii Arad au anunțat că au început săptămâna aceasta distribuirea biletelor de tratament către beneficiari. Seria a opta începe în perioada 23 -27 iunie 2023. Durata unui sejur este de 16 zile, iar cea a tratamentului balnear este de 12 zile.

Pensionarii care doresc să obţină bilete de tratament trebuie să depună cerere la Casa Judeţeană de Pensii de care aparțin.

author avatar
Andrei Ștefan